Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt Uitgegeven op 19-11-2013 om 15:10 | link | bewaar | print
DEN OEVER - Het meest gezonde nieuws komt uit Den Oever.
Het heeft even geduurd, maar er is weer nieuws van de organisatie van het VIStival!
“De buurtvereniging Klufterkrogt en de Culturele Kring Wieringen hebben elk duizend euro gekregen uit de opbrengst van het Vistival. De overhandiging van de symbolische cheques was vorige week in café Tante Pietje.
Het is een gewoonte van de organiserende stichting, uit een eventueel batig saldo lokale goede doelen te steunen. Dit jaar viel de eer dus te beurt aan Klufterkrogt en de Culturele Kring”
Tevens kunt u de overhandiging bekijken via dit filmpje!
Het VIStival staat in 2014 op 19 juli op de kalender!
Schol is een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij. Het grootste deel van de schol exporteren wij naar Italië, daar is het vooral een vis voor kinderen. Het is een zeer gewilde consumptievis: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet.
Helaas verdwijnt de vis in Nederland steeds meer van de kaart en wordt vervangen door Pangasius en Tilapia. Het is toch erg jammer dat we vis vanuit verre landen importeren terwijl er hier toch echt lekkere Noordzeevis wordt aangevoerd!!
Daarom is de schol deze week bij ons lekker in de aanbieding en hier te bestellen :
5 kilo kleine schol voor € 10.00!!
Gebakken schol met zoete witlof
gebakken schol met zoete witlof 1 20131119 1111762942 •4 schollen
•7 el olijfolie
•125 g magere spekreepjes
•600 g witlof, in partjes
•1 el honing
•2 el tijmblaadjes
Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper.
Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 min. knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 min.
Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 min., keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 min. gaar. Serveer de schol met de zoete witlof.
Een fijne week en tot zaterdag!!
Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,