Cursus Positief Opvoeden
Uitgegeven op 09-11-2013 om 10:48  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - In het Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Kroon start op woensdag 20 november de cursus Positief Opvoeden. De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak. Voor ouders/opvoeders kan opvoeden een uitdaging zijn en is het soms zwaar. Simpele, duidelijke tips krijgen over hoe om te gaan met lastig gedrag is heel prettig. De cursus Positief Opvoeden geeft deze tips.

Wat komt er aan bod tijdens de cursus?
De cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur, waarin ouders/opvoeders informatie ontvangen en een aantal opvoedingsvaardigheden leren. Ouders/opvoeders leren: oorzaken herkennen van gedragsproblemen, gewenst gedrag bij kinderen te stimuleren en omgaan met ongewenst gedrag. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van een DVD en krijgt men een praktisch werkboek. Vanaf de eerste bijeenkomst gaan de ouders/opvoeders met het werkboek thuis aan de slag. In de slotbijeenkomst bespreekt men hoe het gaat en maakt men een plan voor de toekomst.

Voor welke ouders/opvoeders?
De cursus Positief Opvoeden is bedoeld voor ouders/opvoeders met één of meerdere kinderen (van 2 tot 12 jaar) met gedragsproblemen thuis, op school, in een club of met vriendjes én die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding. De groep bestaat gemiddeld uit 8 ouders/opvoeders (zowel alleenstaande als ouderparen). De gemeente Hollands Kroon biedt de cursus aan al haar inwoners gratis aan.

Data, tijd, locatie en kosten?
Data: 20, 27 november,11, 18 december 2013 en 8 januari 2014 groepsbijeenkomsten, week 3 en 4 telefonische sessies, 29 januari 2014 slotbijeenkomst.
Tijd: 9.15-11.15 uur.
Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Kroon, Burgemeester Mijnlieffstraat 8a, 1761 BM Anna Paulowna.
Kosten: gratis.

Aanmelden en meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij het cursusbureau van GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/cursussen, Ouders/verzorgers die zich afvragen of deze cursus iets voor hen is, kunnen advies vragen bij hun eigen jeugdverpleegkundige/ opvoedadviseur of bellen naar GGD Jeugdgezondheidszorg: 088-01 00 557. Voor meer informatie kan men terecht op www.ggdhn.nl/cursussen of www.positiefopvoeden.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...