CSV-Meervogels 1 verslaat Tonegido-Kleine Sluis 1
Uitgegeven op 29-09-2013 om 23:40  |  link  |  bewaar  |  print

Twee ploegen streden om de tweede plaats in de veldcompetitie in het spoor van alles winnaar Berdos. Na afloop bleek CSV/Meervogels dit te zijn.

Ruststand 15-11 - Eindstand 29-24

Als excuus kon Tonegido/Kleine Sluis aandragen dat zij slechts met één wissel aan deze wedstrijd begonnen, maar hier had CSV/Meervogels uiteraard geen boodschap aan.
Tonegido/Kleine Sluis begon ondanks de ene wissel (de tegenstander had maar liefst 5 wissels) brutaal aan de wedstrijd. De beginfase was voor Tonegido. Na 8 minuten stond een voorsprong van 1-3 op het scorebord.
Dit kon CSV/Meervogels niet op zich laten zitten. De stand werd omgebogen naar 5-3.
Tot 7-6 kon Tonegido/Kleine Sluis in het spoor blijven, maar hierna vergrootte CSV/Meervogels de voorsprong tot 12-7. Met name bij balverlies van Tonegido/Kleine Sluis werd dit goed uitgebuit en afgerond.
Echter de ploeg gaf niet op, bleef strijden voor wat het waard is en verkleinde vlak voor rust de achterstand naar 4 doelpunten, 15-11.

Na rust was het eerste initiatief voor Tonegido/Kleine Sluis. Vervolgens was CSV/Meervogels de betere ploeg en kwam op een riante voorsprong van 19-13. Een klein debacle voor Tonegido/Kleine Sluis dreigde zich te voltrekken.
Echter de ploeg bleef handballen, ging slim handballen, zocht de randen van het toelaatbare op en bracht CSV/Meervogels aan het wankelen. De achterstand werd verkleind naar 23-21. Echter verder liet CSV/Meervogels het niet komen.
Tonegido/Kleine Sluis was moegestreden en de laatste minuten waren voor de tegenstander, die via 24-22 definitief afstand namen en met de twee verdiende punten aan de haal gingen.

Doelpunten: Sietse Bakker 9 - Stefan Baars 6 - Niels Borst 4 - Senne Hiemstra 3 - Sebas Jellema 1 - Kevin Leenders 1