Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt, mosselen wokkenUitgegeven op 17-09-2013 om 16:40 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Sinds dit jaar verkopen zij mosselen van de mosselkotter ZZ5 (Zierikzee 5). Deze mosselen worden verpakt in zeewater, dus eigenlijk zwemmen ze nog! Mosselman Leon Praet is de schipper van de ZZ5. Een echte Zeeuw met een passie voor de mosselvisserij. In de film 'Verhaal van de Mosselen' legt hij uit hoe de mossel gekweekt en gevangen wordt. Het vakmanschap en traditie wordt goed in beeld gebracht.
Een dampende pan mosselen is een aanrader voor de koude herfst- en wintermaanden. Mosselen zijn namelijk rijk aan eiwitten en zitten vol mineralen en vitaminen, zoals ijzer, fosfor en vitaminen B. Een gezonde keuze dus en daarom deze week bij ons in de aanbieding!
2 kilo mosselen super voor € 10.00!!
U kunt hier een bestelling plaatsen!
Weet u trouwens dat het een fabel is dat mosselen alleen gegeten kunnen worden als de r in de maand is? Sinds mosselen gekoeld vervoerd kunnen worden, zijn mosselen van juli tot april verkrijgbaar. Alleen in de lente zijn er geen mosselen. Je kan dus eigenlijk beter zeggen dat mosselen gegeten kunnen worden als de R in het seizoen zit!
Meer informatie over mosselen, zoals de MZI’s (mosselzaadinvanginstallaties) staan op
www.mosselen.nl.
In het Wieringer Kookboek* (verkrijgbaar bij ons!) staat een lekker recept van gewokte mosselen. Voor deze keer deel ik het recept met u, bent u nieuwsgierig geworden naar de rest van de recepten, noteer het kookboek op uw verlanglijstje voor uw verjaardag, Sinterklaas of Kerst!
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kilo verse Zeeuwse mosselen
1 rode paprika in blokjes
1 á 2 verse rode pepers, gesnipperd
150 gr gerookt ontbijtspek of bacon, in reepjes/blokjes
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rode uien, gesnipperd
Olie om in te wokken
Het sausje:
Mayonaise
Kerriepoeder
Cognac
Zwarte peper vers gemalen
1 ui (heel fijn gehakt)
mosterd
Bereidingswijze:
Eerst de bacon even bakken tot deze krokant is. Dan de bacon uit de pan halen en in dezelfde olie een beetje gesnipperde ui, paprika, peper en knoflook een minuutje bakken. Voeg vervolgens de mosselen toe en wok dit tot alle mosselen opstaan. Saus kan men naar eigen smaak mengen!
Eet smakelijk!!
Tot zaterdag!!