Woonmarkt eilanden eist meer sturing
Uitgegeven op 27-04-2004 om 12:36  |  link  |  bewaar  |  print

SCHIERMONNIKOOG - Voor mensen van de vaste wal die op de waddeneilanden een woning willen kopen, moeten meer beperkingen gelden omdat de lokale bevolking niet kan opbieden tegen niet- eilanders. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

In een aantal straten in de eilanddorpen is het buiten het zomerseizoen muisstil. Op Schiermonnikoog zijn alleen al 85 huizen in het dorp eigendom van mensen die aan de vaste wal wonen. De eilanden zouden daarom moeten kunnen bijbouwen voor de eigen bevolking. Tevens zou de provincie een grotere rol moeten krijgen bij de woningverdeling op de eilanden.

De huidige regeling, die bepaalt dat niet- eilanders geen woning kunnen kopen beneden de 272.000 euro, waardoor de goedkopere huizen beschikbaar blijven voor eilanders, blijkt in de praktijk niet te werken. Burgemeester Sybesma van Schiermonnikoog zei dit onlangs tijdens een gesprek met Tweede- Kamerleden. De kamerleden gaan kijken hoe ze de eilanden hiermee kunnen helpen. Een mogelijkheid is om van de waddeneilanden een regionale woningmarkt te maken waarna de wet mogelijkheden voor specifieke woningtoewijzing biedt.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoofdstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...