Wiron haalt nacompetitie
Uitgegeven op 12-05-2013 om 18:09  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron plaatste zich dankzij een 3-1 overwinning op Bergen voor de nacompetitie in de 5e klasse A. In een allerminst aantrekkelijke, maar alleszin spannende wedstrijd was de thuisclub het meest trefzeker.

Bergen startte offensief en stond binnen een minuut bijna op voorsprong. Theo Rotgans gaf de bal in de defensie onnodig weg aan de spits van Bergen. Die speelde de bal iets te ver voor zich uit en doelman Dennis Veldhuis kon de bal nog net voor zijn voeten weg graaien. Slordigheden waren de hele eerste helft schering en inslag bij beide elftallen. Passes kwamen of bij de tegenstander terecht of verdwenen over de zijlijn. De wedstrijd werd bovendien ontsierd door veel oponthoud, omdat de scheidsrechter voor veel kleine overtredingen floot. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Wiron kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Bergen verdedigde slordig na een vrije trap. Perry Manshanden kreeg plotseling de bal voor de voeten en kon aanleggen. Hij miste niet, 1-0. Hoewel Wiron niet overtuigend speelde, werd de voorsprong met succes verdedigd.

In de tweede helft kwam Bergen gemotiveerd uit de kleedkamer. Toch was het Wiron, die de voorsprong vergrootte. Dennis de Visser rondde in de derde minuut een goede aanval doeltreffend af, 2-0. Nauwelijks een minuut later had de thuisclub de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar de paal stond de 3-0 in de weg. Bergen zat niet bij de pakken neer en ging in de aanval. Na een half uur had Willem van de Gouw eindelijk succes. Hij tekende 2-1 aan. Daarmee was de spanning in de wedstrijd terug. Uiteindelijk trok Wiron een kwartier voor tijd aan het langste eind. Een goede pass van Theo Rotgans bracht Bob Schuiling in stelling. Hij schoot de 3-1 eindstand binnen.

Omdat Succes uit bij koploper Sint Adelbert met 5-2 verloor passeerde Wiron op de laatste speeldag de club uit Hippolytushoef. Dat betekent voor Wiron verlenging van het seizoen in de nacompetitie. Daarin wordt met Egmondia en Drikshorn gestreden om promotie naar de 4e klasse.

(Met dank aan Reijer Zwart voor de foto's)