Zwaarbevochten gelijkspel Succes bij De Koog: 3-3
Uitgegeven op 14-04-2013 om 22:52  |  link  |  bewaar  |  print

DE KOOG - In een meer spannende dan fraaie wedstrijd heeft Succes uit bij De Koog een moeizame puntendeling behaald: 3-3. Bij de rust leidde de thuisclub verdiend met 3-1, maar na de thee wisten de Wieringers de schade beperkt te houden door tweemaal binnen drie minuten de stand in evenwicht te brengen.

Per definitie zijn de wedstrijden op Texel lastig en ook ditmaal bleek al spoedig dat de thuisclub het Succes zeer moeilijk zou maken.
Aanvoerder Richard Ansink ontbrak, waardoor het verdedigend centrum bestond uit laatste man Ted Jorna en voorstopper Remco IJzer.
Vanaf het beginsignaal van de uitstekend leidende arbiter Agema nam de thuisclub het heft in handen en dat resulteerde in een duidelijk overwicht. Succes had weinig vat op het spel en kwam nauwelijks toe aan aanvallende aspiraties. Pas na een 20 minuten deed zich een mogelijkheid voor, maar Jop van den Esschert’s schot ging rakelings naast. Bovendien greep de verdediging van de Texelaars meermalen stevig in waarvan met name Bart de Kleine het slachtoffer werd. Nadat Martijn Lont een inzet van dichtbij prima had gepareerd, stond na bijna een half uur spelen toch de 1-0 op het scorebord door een schot uit de tweede lijn. Nauwelijks 10 minuten later wist De Koog het overwicht uit te drukken in een tweede treffer.
Vlak voor rust kon Succes eindelijk wat terug doen. Jeroen Schuyt werd in de zestien onreglementair gestuit en Stef de Koning benutte de toegekende penalty feilloos.
De vreugde was van korte duur, want nog voor rust had de thuisclub de marge weer op twee goals gebracht: 3-1.
In het tweede bedrijf wist Succes de thuisclub beter partij te geven en onder druk te zetten. Trainer Kuut wisselde Jeroen Metselaar voor Sander Miedema en dirigeerde Ted Jorna naar de spits. Onmiddellijk vertaalde dat zich in een aantal goed opgezette aanvallen met goede mogelijkheden. Het team kreeg weer geloof in eigen kunnen en kreeg een klein kwartier voor tijd de beloning in de vorm van de aansluittreffer. Na een prima lopende combinatie bereikte Jorna spits Van den Esschert die van dichtbij doel trof. Toen vlak daarna Jorna uit een fraaie vrije trap van Stef de Koning de stand op 3-3 schoot, was nog van alles mogelijk. De beste mogelijkheid was voor Bart de Kleine die prima gelanceerd werd door Van den Esschert; zijn inzet werd een prooi voor de doelman. Een kopbal van Jorna na een vrije schop van De Koning onderging hetzelfde lot. In blessuretijd moest Martijn Lont nog twee formidabele reddingen verrichten om het ene punt veilig te stellen. Meer dan verdiend want Succes toonde veerkracht na de mindere eerste helft.

Aanstaande donderdagavond speelt Succes thuis tegen koploper Sint Adelbert, aanvang 19.00 uur. Het is pas de eerste wedstrijd tussen beide teams.
Aanstaande zondag komt Bergen naar de Belterlaan.