Koken met Magda: 'Spiegeleitje in een pannenkoek'Uitgegeven op 03-04-2013 om 11:58 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Een spiegeleitje bakken in de oven, dat kan. Hij wordt verstopt in een kruidig pannenkoekje onder een laagje gesmolten kaas op een plakje spek. Een frisse groene salade smaakt heerlijk bij dit voorjaarsgerecht van onze kokkin Magda Kuijper
Zie hier alvast het eindresultaat! Fotografie en tekst Henk-Jan Wittink, afwassen Wijbrand Poortman.
Magda roert hier het beslag.
De ingrediënten.
Het is een lunchgerecht voor vier personen.
4 plakjes bacon, 4 eieren, zout, peper, 4 plakken jong belegen kaas, takjes verse oregano en bieslook.
Voor de pannenkoekjes: 100 gram bloem, zout naar smaak, 2 eieren los geroerd, 2,5 dl. melk, 2 el boter (gesmolten), 3-4 lente uitjes ringen, 1 theelepel fijngehakte oregano, boter om in te bakken. Extra nodig vier kleine ovenschaaltjes, goed invetten.
Lente uitjes en ingrediënten door het beslag.
Maak van de bloem, zout, eieren en melk een dun beslag. Laat dit op een koele plek 30 minuten rusten. Roer er dan de boter, lente-ui en oregano doorheen. Bak hiervan de pannenkoeken. Bak de bacon/spek in een droge pan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg in elk pannetje een pannenkoekje en leg hier eerst de bacon op. Daarna een eitje er op tikken met peper en zout, dichtvouwen en daar tenslotte een plak kaas op leggen. Bak de envelopjes totdat het ei gestold is, ca. 10 minuten. Af en toe even checken. Serveer met een takje bieslook en oregano. serveer er een frisse groene salade met tomaat bij. Eet smakelijk.
Eerst alle pannenkoekjes en de spek bakken.
De pannenkoekjes in de ingevette pannetjes stoppen.
Klaar om in de oven te stoppen.
Even controleren of het ei redelijk gaar is en de kaas mooi gesmolten. Kan per oven iets variëren.
Proost, eet smakelijk!
Het eindresultaat.