Koken met Magda, BastognekoekentoetjeUitgegeven op 16-03-2013 om 05:17 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Tijd om te koken met Magda, een lekker toetje.
BASTOGNEKOEKENTOETJE
De ingrediënten voor dit recept op tafel in de knusse keuken van kokkin Magda Kuipers.
Romig Bastogne dessert
Ingrediënten
8 bastognekoeken
100 gr Mon Chou
75 gr suiker
75 gr boter, gesmolten
100 ml slagroom
Granaatappelpitjes (of ander fruit)
Bereiding
Maak de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Vul de glaasjes of kommetjes tot ongeveer 2 cm met het mengsel en druk lichtjes aan. Laat de bodem 10 min hard worden in de koelkast. Mix de slagroom stijf en mix daarna in een andere kom de monchou met de suiker door elkaar. Spatel de slagroom en het Mon Chou-mengsel door elkaar en verdeel over de bastogne bodems. Laat het ongeveer een uur opstijven in de koelkast en garneer voor het opdienen met granaatappelpitjes. Ook lekker met kersen of aardbeien.
Koek in de zak.
Hulp Wijb mag de koek fijn maken met een roller. Je kunt de koek ook fijn slaan tot kruimels.
De gesmolten boter door de koekkruimels roeren.
Koek onder in het glas drukken en af laten koelen.
Magda aan het werk met haar paradepaardje de menger. Slagroom en Mon Chou er in.
Mengsel op de koek.
De zo gezegde 'Kers op de taart!'
Topoverleg, 'Hoe steken wij het vuurwerk aan!'
En smullen maar. Let op! Dit gerecht is in mindere mate light als je er maar een paar hapjes van neemt. Maar dat zal niet lukken....