Wereldwinkel Wieringen pakt meelverkoop van Molen de Krijgsman op
Uitgegeven op 14-02-2013 om 07:57  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Wereldwinkel in Hippolytushoef is vanaf vrijdag 15 februari verkooppunt voor het meel van molen de Krijgsman. Het verkooppunt van “voorheen Looze” is onlangs gesloten en de Wereldwinkel is door die klanten benaderd of zij dit meel konden gaan verkopen.


De winkel van Looze is na vele jaren vanaf 7 februari gesloten. Volgens een aanplakbiljet op het raam hoeft dit niet definitief te zijn. De deur staat nog op een kier voor een opvolger.

Na overleg op diverse niveaus en contact met Erik Dudink, van molen de Krijgsman, wordt vrijdag de verkoop gestart. Molen de Krijgsman in Oosterblokker is een van oorsprong ambachtelijk molenaarsbedrijf. Alle meelsoorten en mixen worden binnen deze molen gemalen en samengesteld. Natuurgraan® bevat dus de beste graan- en meelsoorten van ambachtelijke kwaliteit.

Het meel van molen de Krijgsman is een duurzaam product en valt onder de 15% regeling van de Wereldwinkels. Elke Wereldwinkel mag, naast het Fair Trade assortiment, 15% van de jaarlijkse omzet verkopen buiten het assortiment. De kaarten van Floris die de Wereldwinkel verkoopt en de Doppers zijn hier een voorbeeld van. Het meel van molen de Krijgsman valt hier ook onder.

Met de verkoop van het meel en de bakmixen hoopt de Wereldwinkel tegemoet te komen aan de vraag van de consument op Wieringen e.o. om zelf brood te kunnen blijven bakken.
In het assortiment zitten o.a. speltmeel en speltbloem, de pannenkoekmix met boekweit, maar ook het gewone volkorenmeel, de donkere bosmix, het Toscanebruin ( met gedroogde olijfolie), zit in het assortiment. Verder natuurlijk de kruidkoek en boerencakemixen, de ongezwavelde rozijnen en het gist. Als er vraag is naar andere soorten meel, bijv. glutenvrij, kan hier op ingespeeld worden.

Elke klant, die een pak meel koopt, krijgt een miniverpakking cadeau. Dit geldt zolang de voorraad strekt.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gezicht vanaf dijk op Stroeër Camping - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...