VZV beslist wedstrijd in ijzersterke slotfase 32 - 21
Uitgegeven op 27-01-2013 om 16:38  |  link  |  bewaar  |  print

’t VELD - In de slotfase van de wedstrijd tegen het stugge Olympia haalde Maedilon/VZV de elfde overwinning van dit seizoen binnen. Daar zag het lang niet naar uit. Breaks zorgen uiteindelijk voor de winst.

Met nog elf minuten te spelen stond er nog een gelijke stand op het scorebord 20-20. Maedilon/VZV wist toen nog twaalf keer het net te vinden door middel van liefst elf breaks.
De Dames wisten dat de tegenstander uit Hengelo niet gemakkelijk te verslaan waren, ze staan op de ranglijst op een vijfde plaats. De eerste minuten hadden de dames van VZV weinig grip op de bal. De bal kon niet in de ploeg worden gehouden, want telkens werd balverlies geleden. Gaandeweg kregen ze meer grip op de bal, maar nog niet op de wedstrijd. De Overijsselse ploeg bleek een stugge ploeg te zijn, die in de beginfase vooral draaide om Suzanne Bosch. Of ze nu op middenopbouw of op de linkeropbouw stond, dat maakte voor haar niet uit. In alle standen scoorde ze. Zo kwamen de eerste 5 Olympia doelpunten op haar naam. De thuisploeg miste in die fase liefst drie 100% kansen. Tot 6-6 bleef het gelijk opgaan. Daarna namen de Dames van trainster/coach Betty Plasmeyer een voorsprong van drie doelpunten door scores van Riekie Singer(2) en Linsey Perre. En toen Albertine Abube twee maal achter elkaar de bal fenomenaal achter de keepster deed belanden was het verschil 4. 12-8. De ruststand was 13-10.

Na de verplichte 10 minuten pauze bleef het lang gelijk opgaan. Het verschil bleef het eerste kwartier hangen op drie punten verschil. Beide keepsters Amber Zomerdijk en Lisa Veltman(Olympia) lieten mooi reddingen zien. Door een benutte zeven meter worp en twee velddoelpunten kwam Olympia bij 19-19 langszij.
Zou Maedilon/VZV dan toch haar derde nederlaag te slikken krijgen? De meiden zijn dit jaar mentaal gegroeid, raken niet snel in paniek en blijven geloven in eigen kunnen. Het scorebord gaf met nog negen minuten een 22-21 stand aan. Bij het laatste fluitsignaal van het prima fluitende dameskoppel Van den Heuvel en de Jong negen minuten later stond er 32-21 op het scorebord. De ene snelle break volgde op de andere en werd perfect afgerond. En zo werd de wedstrijd toch nog met een ruime overwinning afgesloten.
Kim Groen speelde ook nu weer een ijzersterke wedstrijd, negen keer wist zij op soms onnavolgbare wijze het net te vinden.
Verder was het zeer opvallend dat ook in deze wedstrijd alle speelsters één of meerder keren wisten te scoren.

Doelpunten: Kim Groen 9, Linsey Perre 5, Selina Bruin 4, Riekie Singer 4, Lotte Houtenbos 2, Dymphie Keesom 2, Albertine Abube 2, Lisanne Kolken 2, Anniek Bruin 1, Romy Deken 1.

Tekst: Theo Moras - Foto’s Thea Groen