'Kik' streeft naar 30 miljoen vernieuwing
Uitgegeven op 11-03-2004 om 08:32  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - De Kennis- en Innovatiekring Noordwest 8, ofwel Kik, moet er naar streven jaarlijks zo'n 30 miljoen euro aan subsidies binnen te halen voor innovatieve projecten in de regio Noord-Holland Noord. Dit stelde voorzitter Bob Verburg van Noordwest 8 bij de officiŽle aftrap van Kik.

Met de lancering van een eigen website is Kik nu officieel van start gegaan. Om de ambities NW8 te verwezenlijken, is er ten behoeve van de pijler kennis en economie een initiatief gekomen van alle beroepsopleidingen (Clusius College, ROC kop van Noord-Holland, InHolland Alkmaar en Horizon College) om een onafhankelijk kennis- en innovatieplatform te starten.

Verburg gelooft heilig in deze samenbundeling van krachten. ,,Wil je een vuist maken in het gevecht om de euro's dan zul je meer body moeten hebben. Kik is een breekijzer naar het Rijk en naar Europa toe als het gaat om innovatiegelden.'' Zuid-Holland heeft 30 miljoen voor innovatieve projecten. Verburg mikt daarom op een bedrag van dezelfde orde van grootte.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de verdere opbouw van Kik. Karien van den Braber is als projectleider aangesteld. Directeur Riekje Meijering van de 'School of Economics' is de voorzitter van Kik. Tot juni 2004 zal er een initiatiefgroep bestaan. Daarna zal de definitieve structuur van Kik gereed zijn.

Kik stimuleert ideeŽn op het gebied van kennis en innovatie en wil een aanjager zijn voor en van nieuwe initiatieven. Niet door subsidies te verlenen, maar wel door initiatieven te helpen de weg te wijzen. Bijvoorbeeld naar instanties die subsidie verlenen of naar kennisaanbieders of partners.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...