Bellen via de kabel?
Uitgegeven op 27-01-2004 om 18:19  |  link  |  bewaar  |  print

Begin thuis een mobiele eenheid...!?Schagen - Inwoners van Schagen en de omliggende gemeenten kunnen vanaf medio dit jaar ook kiezen voor telefoneren via de kabel. Multikabel verwacht 'midden dit jaar' het verzorgingsgebied in de Noordkop met deze nieuwe voorziening te kunnen bedienen, stelt marketing manager N. Rijkhoff.
Met het uitrollen van een kabeltelefoonnetwerk in de Noordkop, voltooit Multikabel over enkele maanden de infrastructuur voor deze nieuwe dienst waarvan straks binnen de huishoudens tegelijk met internetten, televisie kijken en radio luisteren gebruik kan worden gemaakt.

Multikabel maakte het afgelopen jaar reeds het gebied onder het Noordzeekanaal geschikt voor bellen via de kabel. Momenteel kan er ook al bijvoorbeeld in Hoorn, Heiloo en Heerhugowaard op deze wijze worden getelefoneerd. De Noordkop volgt over enkele maanden, laat Rijkhoff weten. ,,Het plan is om midden dit jaar in het hele verzorgingsgebied telefonie via de kabel te hebben. Waarbij we in de regel een tot twee weken voor de start deze dienst aan de mensen zullen aanbieden. Dat kan zijn in één plaats of in een heel gebied tegelijk. Bijvoorbeeld Schagen en omliggende dorpen.''

Multikabel ziet in de andere regio's het aantal kabeltelefoonabonnees snel stijgen. Rijkhoff: ,,Voor veel mensen is het een plezierige manier van telefoneren. Bellen via de kabel is namelijk tot dertig procent goedkoper dan bellen via een KPN Belbasisabonnement. En bellen naar andere abonnees van Multikabel is zelfs tot vijftig procent goedkoper.'' Met thans zo'n vijfduizend kabeltelefoonabonnees wordt het daarom steeds aantrekkelijker, stelt Multikabel.

Toekomstige klanten kunnen hun huidige toestel en telefoonnummer behouden, mits men geen ADSL-abonnement van KPN heeft. Dit moet eerst worden opgezegd voordat men een telefonieaansluiting van Multikabel aanvraagt. Wie gebruik wil blijven maken van ADSL kan dat alleen met een nieuw Multikabel telefoonnummer. Voor wie een ISDN-aansluiting heeft, kan alleen het hoofdnummer geporteerd worden. Op één kabelaansluiting kan straks maximaal één telefoonnummer worden aangesloten. Multikabel werkt eraan om een tweede telefoonlijn en een tweede nummer aan te kunnen bieden.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Juliana - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...