Animo koop huurhuis Slootdorp
Uitgegeven op 20-01-2004 om 12:43  |  link  |  bewaar  |  print

Slootdorp - De Wooncompagnie heeft in twee maanden tijd 35 huurwoningen verkocht aan de bewoners van deze huizen dan wel andere ge´nteresseerden. In totaal werden er door de corporatie 167 huurwoningen te koop aangeboden. Hiermee wordt geld gegenereerd om onrendabele investeringen - zoals de herstructurering van Slootdorp - deels te kunnen betalen.

Opvallend is, zo stelt vestigingsmanager L. van der Schaft, dat er zich veel jonge mensen onder de kopers bevinden. Kopers die bovendien allemaal uit Slootdorp kwamen. ,,Het was een enorm succes: negentien zijn er verkocht aan personen vanaf geboortejaar 1960, zestien aan wat oudere mensen.'' Dat deze 'actie' slechts twee maanden duurde, was om de (nieuwe) differentiatie in woningvoorraad geen geweld aan te doen. Van der Schaft: ,,We zijn in Slootdorp gestart met veertig procent koop, zestig procent huur, maar dat wordt na de herstructurering andersom.''

De eerste paal bij het trapveldje in het dorpscentrum gaat volgende maand de grond in, stelt Van der Schaft. Het aantal huurwoningen op deze plek is teruggebracht van elf naar zes, daar vijf huizen met een zogenaamde koopzekerconstructie verkocht zijn. ,,Dus het wordt zes in de huur en tien in de koopsector.'' Deze woningen moeten volgend voorjaar klaar zijn, net als de vijftien levensloopbestendige huizen op de locatie Mulder/kerk.

Aan De Brink worden vervolgens in 2005 veertig woningen gesloopt. Hiervoor komen 35 huurwoningen (20 appartementen) voor alle leeftijdsgroepen terug. De meeste bewoners blijven in Slootdorp wonen, hetzij op een nieuwbouwplek dan wel in een andere woning in het oudste Wieringermeerdorp.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 16.495,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Aspiration 5drs
€ 9.350,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hofstraat in Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...