Zoektocht gifvaten weer uitgesteld
Uitgegeven op 19-01-2004 om 11:36  |  link  |  bewaar  |  print

Hippolytushoef - De zoektocht naar de 63 vermiste gifvaten die 21 december tijdens stormachtig weer in de Noorzee terecht zijn gekomen, is zaterdagochtend weer uitgesteld vanwege de slechte weersomstandigheden. De marine heeft dat laten weten.
Een hydrografisch opneemvaartuig en drie mijnenjagers van de Koninklijke Marine zullen nu waarschijnlijk maandagochtend uitvaren naar de zoeklocatie ten noorden van Texel. Het wachten is op goed weer om te beginnen met de identificatie van de spullen die reeds met de hydrograaf zijn gevonden. Dit gebeurt met een draadgeleid onderwatervaartuig, dat de mijnenjagers bij zich hebben. Ook wordt verder gegaan met het afspeuren van de route waar de gifvaten kunnen liggen.

In de vaten zit per stuk 100 liter arseenpentoxide. De tonnen sloegen 21 december overboord van het onder Ethiopische vlag varende Andinet. Ook drie containers met in totaal 630 vaten met 100 liter van de giftige stof kwamen tijdens de storm in de Noordzee terecht. Deze zijn inmiddels gelokaliseerd. De berging laat echter nog steeds op zich wachten doordat de golven te hoog zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Au! - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...