Dames Tonegido winnen zware uitwedstrijd tegen Andijk
Uitgegeven op 30-09-2012 om 20:33  |  link  |  bewaar  |  print

ANDIJK - De dames van Tonegido waren in deze vierde veldwedstrijd niet op volle sterkte door ziekte en werken van 2 speelsters. Met enkele juniorenspeelsters in de gelederen behaalde het team een overwinning tegen het onbekende Andijk.

Door de krappe selectie was coach Flip Liebe genoodzaakt zijn dames team aan te vullen met talenvolle juniorenspeelsters. Zij leverden in deze fysiek zware wedstrijd een goede prestatie door met niveau mee te gaan.
Het onbekende Andijk bleek tijdens de wedstrijd zeer fysiek te spelen, waar de nog in opbouw zijnde Tonegido de nodige problemen had. Dit leidde tot veel onnodig bal verlies in de aanval.
Tonegido nam een 0-1 voorsprong, maar Andijk antwoordde snel met 1-1. Daarna ging tot 10 minuten voor rust de strijd gelijk op naar 4-4. Door te snel en te gehaast te spelen in het tempo van Andijk miste vervolgens Tonegido enkele kansen en nam Andijk een 6-4 voorsprong. Tonegido hervond zich echter nog voor de rust en bracht voor de rust de stand gelijk 6-6.

Na de rust kwam Tonegido goed uit de kleedkamer met de wind in de rug en nam een 6-8 voorsprong. Het spel bleef heen en weer golven met weinig doelpunten. omdat in deze fase de beide verdedigingen domineerden.
Bij een stand van 10-10 kon Tonegido weer afstand nemen met 2 doelpunten die in deze fase hard nodig waren 10-12, Andijk kon hier nog doelpunt tegenover zetten 11-12.
Dit was volgens de scheidrechter de eindstand terwijl de begeleiding van Tonegido een eindstand van 11-13 had genoteerd, maar de stand van de scheidsrechter is bindend.

Doelpuntenmakers: Evelien Vogelzang 5x, Desiree Wagenaar 3x, Sandra Boonacker 2x, Mandy Kaan 2x, Marissa Slaghekke 1x.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis bij Paul Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...