Twee maal winst op één dag voor Joey den Besten, droomdebuut voor Joey Rispens
Uitgegeven op 30-09-2012 om 16:01  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - Een geweldige dag voor Joey den Besten op het circuit van Assen. Zaterdag 29 september werden de laatste twee wedstrijden gereden voor de KNMV SuperCup 600. Joey won beide wedstrijden. Een prima afsluiting van het seizoen voor Nelon Racing. De vreugde werd nog groter door het prima debuut van de nieuwe coureur binnen het team Joey Rispens uit Oudkarspel. Joey Rispens werd in zijn allereerste wedstrijd direct zesde. Een uitstekende start voor de jongeman die op de Honda van Nels Lont rijdt.


Joey in actie tijdens de eerste wedstrijd van de dag. Op een natte baan nam hij knap de leiding. Met uiteindelijk een klein verschil op de streep wist hij voor de eerste keer de zege te pakken. Bij het team was de vreugde groot, hier en daar werd een traantje gelaten. (tekst en fotografie Henk-Jan Wittink.

Tijdens de eerste huldiging van de dag stapte Joey met de hoed van sponsor Andre Flemming van IQ Accu.nl op het podium.

Loon naar werken voor vader en moeder Den Besten. Vader Kees hield het niet droog, vorig jaar zag het er niet naar uit dat Joey zou rijden. Door de hulp van de sponsor kon de Yamaha aangeschaft worden, anders had men hier zaterdag niet kunnen staan.

De tweede overwinning, nu zonder hoed, de nummers twee en drie trakteerden Joey op een ware champagnedoucheHOOFDSPONSOR NELON RACING

Het debuut van Joey Rispens. Hier rijdt hij met nummer 116 op de Honda in een grote groep. Joey Rispens trainde op een natte baan als 22ste. In de eerste (natte) wedstrijd haalde hij 16 concurrenten in! Dit was een prestatie van formaat waar iedereen in het team trots op kon zijn.

Joey Rispens heeft net als Joey den Besten een mooie rijstijl. Met deze twee coureurs belooft het wel goed te komen volgend jaar.

Joey 1....

..... en Joey 2

Joey 2 in de Veenslang.

Applaus van het team voor de winnaar Joey 1 (er kan er maar een Den Besten zijn).


Warme ballen, aangeboden door café bar de Berck uit Heerhugowaard. Met het aantrekken van Joey Rispens hoopt het team meer bekendheid en sponsoring in de kop van Noord Holland te krijgen. Met de goede prestaties moet dat wel goed komen volgend jaar.(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Brug korte Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...