De Kleine Prins in de Hippolytuskerk
Uitgegeven op 30-09-2012 om 10:34  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Wethouder Theo Meskers viel de eer te beurt om een nieuwe expositie in de Hippolytuskerk te openen. Gerlinde Smekal exposeert schilderijen, grafiek en sculpturen, die geïnspireerd zijn door het sprookje ‘De Kleine Prins’ van Antoine de Saint-Exupéry.

Gerlinde Smekal is in 1943 geboren in Duitsland, maar woont sinds enkele jaren in Julianadorp. Haar werk is kleurrijk en typeert zich door een grafische vormgeving. Veel van haar werken hebben inmiddels hun weg gevonden naar exposities in Duitsland, Oostenrijk en Canada. Nu heeft een twintigtal kunstwerken tijdelijk onderdak gekregen in de Hippolytuskerk. De kunst is geïnspireerd door het sprookje ‘De Kleine Prins’. Geen toeval, want in het geboortejaar van Gerlinde Smekal verscheen het wereldberoemde verhaal van piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry. De kunstenares las het sprookje als kind en werd getroffen door de inhoud.


De opening van de tentoonstelling werd verricht door wethouder Theo Meskers

Gerdien Ottens van de Werkgroep Exposities leidde de opening in. ,,Wij willen als kerk midden in de gemeenschap staan.’’ De exposities, die van tijd tot tijd in het gebouw worden gehouden, leveren daaraan een bijdrage.
Loes Keijzer (zang) en Ronald Glim (gitaar) ondersteunden de opening van de expositie muzikaal met twee nummers. Het bekende ‘The Rose’ van Bette Midler sloot naadloos aan bij het thema van de expositie. De roos speelt namelijk een belangrijke rol in het verhaal van de kleine prins. Het andere nummer heette ‘Alleen zijn’ met tekst van Toon Hermans op muziek van Dirk Keijzer.
Tenslotte mocht wethouder Theo Meskers de opening voor zijn rekening nemen. Hij nam de schaar ter hand en opende symbolisch de expositieruimte.
Daarna nam kunstenares Gerlinde Smekal de bezoekers mee op een rondleiding langs haar werk. Daarin kreeg het sprookje van De Kleine Prins dankzij de kleurrijke ‘illustraties’ een extra dimensie..


De kunstenares bracht het sprookje opnieuw tot leven

De expositie is t/m 24 november op zaterdag en zondag geopend van 13.30 tot 17.00 uur. De kerk is ook tijdens de Halloweenmarkt op vrijdag 26 oktober geopend van 14.00 tot 20.00 uur. Gesloten op zondag 7 en 28 oktober en 18 november.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis met Piet en Piet Lont - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...