Pluimveebedrijf Meerkip mag bouwen
Uitgegeven op 29-09-2012 om 10:54  |  link  |  bewaar  |  print

MIDDENMEER - Pluimveebedrijf Meerkip mag twee pluimveestallen bouwen aan de Oudelanderweg in Middenmeer. Daarin kunnen dan 367.000 kippen worden ondergebracht. Hoewel verschillende raadsleden in de raadsvergadering van Hollands Kroon een discussie trachtten aan te zwengelen over de wenselijkheid van megastallen, bleken er uiteindelijk geen ruimtelijke bedenkingen te zijn tegen het bouwplan.

LADA deed een poging om het raadsvoorstel voor het pluimveebedrijf door te schuiven naar de volgende vergadering. Ard Smit wilde het onderzoek van de gezondheidsraad naar de mogelijke invloed van megastallen afwachten. De meerderheid van de raad wilde geen discussie over megastallen en intensieve veeteelt voeren. ,,Het gaat hier alleen om de ruimtelijke aspecten’’, zo verwoordde Theo Groot de mening van de meerderheid.


Kees de Ree maakte gebruik van zijn inspreekrecht om de negatieve gevoelens ten opzichte van megastallen, die ook bij hem en veel anderen in Middenmeer leven, te onderstrepen. Hij kon de raad niet overtuigen, evenmin als de steun van Dorien Sijbenga (Progressief Wieringermeer) en de fracties van Groen Links en Senioren Hollands Kroon.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Cees Overtoom - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...