Nieuwe directeur Landschap Noord-Holland
Uitgegeven op 24-09-2012 om 17:02  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Per 1 januari 2013 treedt Ernest Brit (42) in dienst als directeur van Stichting Landschap Noord-Holland. Hij volgt daarmee Jan Kuiper op die 7 jaar aan het roer heeft gestaan van Landschap Noord-Holland.

Ernest Brit is in Wageningen opgeleid als landschapsarchitect. Hij werkte een aantal jaren voor diverse ministeries waaronder de voormalige Rijksplanologische Dienst van het ministerie van Ruimte en Milieu. Sindsdien is hij werkzaam geweest bij maatschappelijke organisaties. Zo was hij regiodirecteur van IVN Noord- en Zuid-Holland. Vanaf 2007 is hij directeur van de Milieufederatie in Noord-Holland.

Onder leiding van Kuiper is de organisatie een nieuwe weg ingeslagen van puur natuurbeherende organisatie naar een ondernemende club die midden in de samenleving staat. Brit: Deze lijn zetten wij in de toekomst door. Landschap Noord-Holland kent een gezonde en solide basis van waaruit wij actuele uitdagingen, waaronder aanboren van nieuwe geldbronnen nu overheidsgelden steeds verder teruglopen, aangaan. Samenwerking met een veelheid aan partijen, waaronder overheden en bedrijven, in aansprekende coalities, is daarbij van groot belang.

Jan Kuiper vestigt zich als zelfstandig interim-manager en adviseur op het gebied van natuur, landschap, cultuurhistorie en MVO.

Landschap Noord-Holland is een particuliere organisatie die zich in heel Noord-Holland bezig houdt met de bescherming en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorie. Zij doet dat door ontwikkeling en duurzaam beheer van 85 eigen natuurgebieden en terreinen van anderen en door advisering en onderzoek op het werkgebied voor derden. Landschap Noord-Holland doet dat met 150 medewerkers en meer dan 8.000 vrijwilligers, gesteund door zon 40.000 Beschermers, meer dan 70 BedrijfsVrienden en bijdragen van overheden en particuliere fondsen.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luyt vanuit de lucht - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...