Activiteiten in Hollands Kroon
Uitgegeven op 20-09-2012 om 19:12  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER

Dagelijks: Maïsdoolhof


maandag 1 oktober

Rollatorspreekuur

MIDDENMEER - Omring organiseert, op afspraak, een rollatorspreekuur in het Wijkgebouw Omring, Brugstraat 42. Rollatorgebruikers uit Middenmeer en omstreken die hun rollator willen laten keuren, kunnen hiervoor, op afspraak terecht tussen 13.30 tot 15.30 uur.

Voor deze rollatorkeuring dient u zich aan te melden bij Omring via onderstaand telefoonnummer. Neem wel uw verzekeringspasje mee! Bent u namelijk bij UVIT (Univé, VGZ, IZA/IZZ of Trias) verzekerd, dan wordt uw rollator gelijk gerepareerd. Zo niet, dan kunnen wij uw rollator voor € 15,- repareren of we kunnen u een keuringsrapport voor uw eigen verzekering meegeven. Voor leden van Omring is de rollatorkeuring, op vertoon van uw Servicepas, gratis. Niet leden betalen € 7,50.

Tijdens eerder gehouden spreekuren is gebleken, dat veel rollatorgebruikers last hebben van pijnlijke polsen, schouders of rug. Maar liefst 90% van de rollators was niet goed afgesteld. Ook moest er vaak gesleuteld worden aan de rollators. Het is belangrijk om een rollator regelmatig na te laten kijken. Vooral slecht werkende remmen en vuil tussen de wielen komen nogal eens voor waardoor het gebruiksplezier sterk achteruit gaat.

Omring organiseert regelmatig rollatorspreekuren, op afspraak, in de Kop van Noord-Holland. Wilt u meer informatie of op de hoogte worden gehouden van spreekuren of cursussen bij u in de buurt? Neem dan contact op met Omring via telefoonnummer 0900 5 206 706 of kijk op www.omring.nl.


maandag 1 oktober

CDA houdt inloopuur begroting

ANNA PAULOWNA - De CDA fractie Hollands Kroon geeft inwoners en andere belanghebbenden de kans om opmerkingen en suggesties over de begroting aan de fractie mee te geven in haar besluitvorming. Ook is er ruimte voor vragen aan de fractie over de begroting en de daarin opgenomen bezuinigingen. Dit kan tijdens een inloopuur van 19.30 tot 20.30 uur in de vergaderzaal in De Ontmoeting.

Iedereen is welkom en vrij om tijdens dit uur binnen te lopen. De begroting voor 2013 voor Hollands Kroon wordt op 11 en 25 oktober besproken door de gemeenteraad.
De begroting is de vinden op www.hollandskroon.nl.


maandag 1 en dinsdag 2 oktober

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


dinsdag 2 oktober

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) . Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.
We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen
Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 2 oktober

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


donderdag 4 oktober

Najaarsreis ANBO

WIERINGEN - De najaarsreis van de ANBO belooft een gezellige en zeer informatieve reis te worden. Er wordt een bezoek gebracht aan Tropisch Rozenland in de Bollenstreek waar de deelnemers worden ontvangen met koffie en gebak, gevolgd door een rondleiding.

In 1999 is Tropisch Rozenland ontstaan. Een rozenkas is omgebouwd tot een Tropische Tuin waar men kan genieten van mooie tropische planten en watervallen. Maar het is onder andere ook een rozenkwekerij. Er wordt hier al vijftig jaar en drie generaties lang bloemen geteeld. Alle rozen die worden gekweekt, worden in eigen winkel verkocht. Dit betekent dat er geen tussenhandel plaatsvindt en de rozen dagelijks vers zijn. Ook de lunch wordt gebruikt in de Bollenstreek en uitwaaien kan in Noordwijk aan Zee.
Inschrijven voor de reis kan op 5 september in zorgcentrum Noorderlicht van 11.00 tot 12.00 uur en in het Vikingschip van 14.00 tot 15.00 uur. De prijs is € 43,= per persoon.


donderdag 4 oktober

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 4 oktober

Worskshop ‘Breien is in’

HIPPOLYTUSHOEF - Marijke Cornelissen geeft voor de Wieringer Vrouwen de workshop ‘Breien is in’. Het is de eerste workshop van het seizoen.

Breien is absoluut niet oubollig, saai of iets uit vervlogen tijden. Steeds meer zie je tassen of truien gebreid van moderne materialen of bijvoorbeeld plastic tassen of reepjes van autobanden. Maar ook de vertrouwde wollen sok heeft een moderne tintje gekregen, leuke kleuren en andere materialen waardoor steeds meer mensen deze sok herontdekken. Informatie over deze workshop is te vinden op www.plattelandsvrouwen.net.


vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 6 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 6 oktober

Huiskamerconcerten

WIERINGEN - Op Westerklief, in Westerland en Hippolytushoef worden op voor het vierde jaar weer huiskamerconcerten gegeven. Drie groepen maken hun opwachting in even zovele huiskamers.In 2009, tijdens het Händeljaar werd het plan geboren om ook op Wieringen huiskamerconcerten te organiseren. Drie ensembles bleken bereid om aan het thema "Händel" bij te dragen. Het tweede jaar en daarna werd er zonder thema geprogrammeerd. Dat gaf de gevraagde groepen meer ruimte om een eigen programma op te stellen. Vorig jaar werd er door de bezoekers enthousiast gereageerd op de het harpduo "Dyade", de "Hokum Jugband" en het fagot-klavecimbel duo "Bassoncontinuo" Dit jaar musiceren er drie andere groepen in de huiskamers. Het trio "Adhoc", bestaande uit twee dwarsfluiten en piano, de a capellagroep "Barzelletta" en de volksmuziekgroep "De zoete inval". Elke groep musiceert een half uur. Dat geeft de bezoekers de gelegenheid om in het volgende half uur met de fiets van de éne naar de volgende locatie te rijden. Zelfs met een omweg, om bijvoorbeeld het hoogste punt van Wieringen, de steen van Westerklief of de waddenkust te bekijken, kom je nog op tijd.
Toch is er ook bij elk huis voldoende parkeergelegenheid voor automobilisten. Het eerste concert begint om 14.00 uur, het tweede om 15.00 uur en het derde weer een uur later. Er zal in één van de huiskamers een consumptie verstrekt worden. Het maximum aantal bezoekers per huis is twintig. De afstand tussen bezoekers en musici blijft daardoor klein. Je kunt de instrumenten van dichtbij bekijken en gestelde vragen kunnen duidelijk beantwoord worden.
De entree voor de drie concerten is € 10,- te voldoen op het eerst te bezoeken adres.
Opgave per e-mail iris@quant.nl of telefonisch: 0227 591820.
Iedereen die zich opgeeft ontvangt van te voren een route en zo nodig een plattegrond.


zaterdag 6 oktober

Palingdrive

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseertde jaarlijkse palingdrive in samenwerking met “Café De Harmonie”.

Inschrijven is mogelijk voor zowel clubleden als niet-clubleden. De altijd gezellige palingdrive vindt zoals gebruikelijk plaats in Café De Harmonie, Kerkplein 1 te Hippolytushoef. De bridgeparen worden ingedeeld naar sterkte in lijnen. Het kaarten begint om 19.30 en de bridgers moeten om 19.00 uur aanwezig zijn. Het inschrijfgeld is 20 euro per paar; te betalen bij inschrijving aan de zaal. Per lijn is er voor 50% van de deelnemers een palingprijs met voor de eerste plaatsen: 1 kg gerookte paling per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en dat kan tot en met 5 oktober. Graag digitaal via het aanmeldformulier op de clubwebsite: www.nbbclubsites.nl/club/4008 maar telefonisch mag natuurlijk ook (Siebrand Veenstra: 0227-592354). Graag tot ziens bij de Palingdrive!


zaterdag 6 oktober

Informatiedag kandidaat vrijwilligers Kazemattenmuseum

KORNWERDERZAND - Bij het Kazemattenmuseum Kornwerderzand is een team van ca. 60 vrijwilligers actief in diverse functies. Het museum heeft momenteel plaats voor een aantal nieuwe
vrijwilligers.


Er is plaats voor dames en heren, voor werkzaamheden zoals rondleiden, kassabeheer, automatisering en registratie (ATLIB) en het beheer van filmzaal en bezoekerscentrum.

In het bezoekerscentrum van het museum wordt een informatiedag gehouden, waar bestuur, conservator en vrijwilligers aanwezig zijn om informatie te verstrekken inzake de diverse mogelijkheden.
Voor hen, die niet bekend zijn met dit militair-historisch museum, is er dan natuurlijk ook de gelegenheid om hiermee uitgebreid kennis te maken.

Het museum werd geopend in 1985, is een Geregistreerd Museum, o.a. aangesloten bij de Museumfederatie Fryslân en ontvangt jaarlijks tussen de 13.000 en 14.000 bezoekers.
Aan de educatieve taak van het museum, ten opzichte van de jeugd, wordt veel aandacht besteed.


Belangstellenden zijn om 10.00 uur welkom bij een voorlichtingsbijeenkomst over het vrijwilligerswerk in het Kazemattenmuseum.
De bijeenkomst zal duren tot ca. 14.00 uur, terwijl omstreeks het middaguur een lunch wordt aangeboden.
Voor informatie en aanmelding : de heer Lieuwe Ypma, vice-voorzitter van de Stichting Kornwerderzand, tel. 0517-531487.


zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Expositie schilderijen De Vatropse school

WESTERLAND - De schildergroepen van de Vatropse school tonen dit weekeinde hun werk in het Dorpshuis en de naastgelegen Nicolaaskerk aan de Westerlanderweg.

Onder de naam De Vatropse School geeft beeldend kunstenaar Marianne van Beek sinds 1997 schilderlessen. Begonnen in een atelier op Vatrop, sinds enkele jaren in het dorpshuis in Westerland.
Drie groepen komen daar wekelijks bijeen om aan de hand van verschillende opdrachten te schetsen en te schilderen. In de lessen wordt aandacht besteed aan de technieken van het schilderen en aan de vraag: wat is belangrijk om tot een goed schilderij te komen, zoals compositie, licht en donker, het gebruik van kleur. Met deze “gereedschappen” op zak gaat iedere cursist het avontuur aan dat schilderen is, op zoek naar een eigen vertaling, een eigen stijl. Waarbij in de groepen de ideeën en ervaringen worden uitgewisseld.Op deze jaarlijkse expositie tonen de cursisten de schilderijen die het afgelopen jaar zijn gemaakt. In drie ruimten- het schilderlokaal en de gymzaal van het Westerlander Dorpshuis en de naastgelegen Nicolaaskerk- worden ruim honderd werken getoond. Schilderijen in acrylverf op papier en op doek, verschillende technieken, verschillende onderwerpen en bovenal… verschillende stijlen; van realistisch tot abstract en alles wat daar tussenin mogelijk is.
De meeste deelnemers hebben ook hun portfolio’s of fotoboeken ter inzage. Kortom, het wordt weer een verrassende en veelzijdige tentoonstelling.

Op beide dagen zijn de cursisten zelf aanwezig om de bezoekers rond te leiden en om uitleg te geven over de getoonde werken.
De toegang is gratis en de koffie staat klaar.
De expositie is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.


zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Culturele Uitmarkt Hollands Kroonjuweel

WIERINGERWERF - Dit weekend barst in het voormalige gemeentehuis in Wieringerwerf een culturele uitmarkt los met streekgerechten, verhalen, live muziek, dans, theater en zang, film, lezingen, tentoonstellingen en een debat.

Zo’n 30 verenigingen, instellingen en ondernemers uit de nieuwe gemeente Hollands Kroon presenteren zich op de Culturele Uitmarkt Hollands Kroonjuweel op Loggersplein 1, 1771 CE in Wieringerwerf.
Op zaterdag 6 oktober geeft Loes den Hollander een gratis lezing in de raadszaal van 15.30 tot 16.30 uur. Zij vertelt over haar schrijverschap en signeert na afloopt in de ‘kraam’ van KopGroep Bibliotheken waar boekhandel De Duizendpoot uit Middenmeer haar boeken verkoopt. Het programma op beide dagen loopt van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kroongetuigen.nl. Vanaf 20 september is hier het definitieve programma te vinden.

Cultuurcompagnie Noord-Holland organiseert de Culturele Uitmarkt Hollands Kroonjuweel in opdracht van de provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon als vervolg op de succesvolle verhalenserie Kroongetuigen.
zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Jubileumconcert KMV Harmonie

HIPPOLYTUSHOEF - De koninklijke muziekvereniging Harmonie onder leiding van dirigent Jeroen Drent bestaat 5 oktober 2012 precies 125 jaar en is daarmee één van de oudste muziekverenigingen uit Noord Holland Noord. Dit heugelijke feit wordt gevierd door het geven van twee jubileumconcerten oktober in het Vikingschip in Den Oever.

Voor dit jubileumconcert is een speciaal muzikaal tweeluik samengesteld. Voor de pauze is het thema vuur en na de pauze het thema water.
Aan componist/arrangeur Dirk Keijzer uit Den Oever is gevraagd een muziekstuk te componeren dat zowel door een harmonie als fanfareorkest gespeeld kan worden.
Tijdens het 100 jarig jubileum van de Harmonie in 1987 schreef Dirk Keijzer de compositie: A Century in Harmony. Dit was toen zijn eerste betaalde compositieopdracht. Deze compositie werd toen geschreven voor alle instrumentale muziekverenigingen op Wieringen. Nu 25 jaar later heeft nieuwe compositie als toepasselijke titel ‘125 years in harmony’ en kenmerkt zich door een energiek begin een rustiger tussendeel en een energiek einde. De première van dit muziekstuk is op zaterdag 6 oktober.
Speciaal voor deze concerten is er een beroep gedaan op twee professionele muzikanten namelijk sopraan Josée Ellen Ryan en accordeonist André Elders.
Josée Ellen Ryan volgde haar zangopleiding aan het conservatorium in Utrecht. Ze volgde masterclasses Franse barokmuziek en verleende haar vocale medewerking aan het Holland Festival. Momenteel maakt ze deel uit van The Bachchoir of the Netherlands en het close harmony solo ensemble CALL en verleent ze haar medewerking aan diverse soloconcerten in Nederland. Voor de pauze begeleidt de harmonie sopraan Josée Ryan in nummers als: Don’t cry for me Argentina en Habanera uit de opera Carmen. Na de pauze staan My heart will go on, Gabriella’s song en De Zee op het programma. De Zee werd speciaal gecomponeerd voor de opening van de Arena in Amsterdam.
André Elders studeerde directie ha-fa-bra aan het conservatorium in Alkmaar met als bijvak de bugel. Daarnaast studeerde hij elektronisch orgel en keyboard. Momenteel is hij dirigent van een harmonie-, fanfare en accordeonorkest. Tevens speelt hij in een jazz trio op Hammondorgel en is hij toetsenist bij musicals en cd-producties.
André Elders soleert op accordeon in twee nummers van de wereldberoemde bandoneonist Astor Piazzollo namelijk Libertango en Adios Noniño. Dit laatste nummer is beroemd geworden tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk van de Nederlandse kroonprins Willem- Alexander met Máxima Zorreguieta.
Het thema voor de pauze is vuur. Dit is met name te horen in Aficionado een Paso Doble van de Portugese componist Nuno Leal. In het nummer Morricone’s Melody zal Marijke Mast-Ott soleren op trompet. Morricones Melody van componist Ennio Morricone is het thema uit de film The Mission met in de hoofdrol onder meer Robert de Niro. Natuurlijk zal er ook een mars gespleeld worden. De mars Army of the Nile van Alford sluit perfect aan op het thema na de pauze: Water.
Het beloofd een zeer afwisselend concert te worden waar de echte muziekliefhebber ruimschoots aan zijn trekken komt.
De entree bedraagt € 10,-- per persoon. Kinderen tot en met 16 jaar betalen € 5,-- per persoon.

Op zaterdag start het concert om 20.00 en op zondag om 15.00 uur. Op beide dagen is de zaal drie kwartier voor aanvangstijd geopend.

Meer informatie over de Harmonie en het concert in het bijzonder is te vinden op de website van de Harmonie. www.kmvharmonie.nl.
Speciaal voor dit jubileumconcert is een facebook pagina geopend. Hierin vindt u de laatste nieuwtjes rond het concert.

Gratis vervoer Jubileumconcert
Op zondagmiddag rijdt er een gratis bus naar het Vikingschip in Den Oever. Deze gratis bus is beschikbaar gesteld door Hippo Reizen. Iedereen kan met deze bus mee naar het concert. Aan het eind wordt u ook weer teruggebracht naar de halte waar u bent opgestapt. In het onderstaande schema zijn de haltes en de vertrektijden weergegeven. Zorg er in ieder geval voor dat u op tijd bij de halte aanwezig bent.
Halte                    Vertrek
Dorpshuis Westerland 14.00 uur
Supermarkt Strooper Westerland ± 14.05 uur
Mekkenstuinweg Hippolytushoef ± 14.10 uur
’t Hoekje Hippolytushoef ± 14.15 uur
Noorderlicht Slingerweg Hippolytushoef ± 14.20 uur
Oosterland ± 14.25 uur
Het Vikingschip ± 14.30 uur


zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Presentatie cd Roon Staal

WESTERLAND - Roon Staal presenteert zijn nieuwe cd 'In The Silence Of Light'. De cd heeft 11 nieuwe nummers met piano en zang en is opgenomen in de Jersey Rock Studios van Gilbert O'Sullivan. De toegevoegde instrumenten zoals viool (Spanjaard Eduard Marcet), trompet (Wieringer Dirk Bak) en accordeon (Wieringer Gerard Hille) zijn opgenomen bij Chicken Recordings in Anna Paulowna. Het album vormt een tweeluik met zijn eerste album 'The Journey', samen: The Journey In The Silence Of Light.De presentatie van zijn 2e studioalbum vindt plaats op een prachtige locatie op Westerland. Broer van der Tuin en Renate van der Laan, aan de Westerlanderweg 160, stellen hun ruimte hiervoor beschikbaar. De ruimte wordt door Sport Nu Westerland gebruikt als ontvangstruimte voor groepsuitjes en sportclinics, maar wordt voor de presentatie van de nieuwe cd omgetoverd tot ‘concertzaal’.
Beide dagen is er vrij entree, maar reserveren is gewenst via info@universaljourney.com.
Bij de presentatie wordt het nieuwe album voor € 19,95 aangeboden. Met de CD en DVD van The Journey erbij wordt exclusief voor dit optreden een "Westerlander Pakket" aangeboden voor € 29,95. Voor de liefhebbers die de verzameling compleet willen hebben: De Vladivostok Concert cd kost € 15 en is samen met het pakket te verkrijgen voor € 34,95.
Zaterdagavond 6 oktober is de zaal aan de Westerlanderweg 160 open om 19.30 uur, aanvang optreden 20.30 uur. Zondagmiddag 7 oktober is de zaal open om 15.00 uur, aanvang optreden 16.00 uur.Roon Staal speelde in 1991 en 1992 al op jonge leeftijd de rol van Gavroche in Les Miserables van Joop van den Ende. Hij heeft verder diverse rollen gehad in musicals en was onlangs nog samen met onder andere Chantal Janzen, Freek Bartels en Hajo Bruins te zien in de musical Petticoat als singer-songwriter Peter Koot. Roon Staal werd hiervoor genomineerd voor een prijs in de categorie beste mannelijke bijrol grote musical. In 2011 bracht hij zijn eerste live cd 'The Vladivostok Concert' uit.


zondag 7 oktober

Oecumenische viering over de kleine prins

OOSTERLAND - Het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk heet u van harte welkom in de magische wereld van “De kleine prins”. Het is een beroemd verhaal dat u wellicht al eens heeft gelezen of waar u van gehoord heeft. In dit verhaal vertelt Antoine de Saint –Exupéry, die behalve schrijver ook vliegenier was, over een noodlanding in de Sahara en zijn ontmoeting met de Kleine Prins.

Geduldig luisteren en vragen stellen – vragen waar hij overigens nooit antwoord op krijgt - leren hem dat het kleine mannetje afkomstig is van een planeet, ergens in de ruimte.
De Kleine Prins vertelt over zijn planeet en over de bijzondere roos die hij heeft,
de enige in zijn soort, en de toewijding waarmee hij de roos verzorgt én
over zijn ontmoeting met de vos! Deze ontmoeting met de vos, verbeeld en gespeeld door Simon de Haan en Nan Lont, vormt de rode draad van deze viering, aangevuld met eigentijdse verhalen. Van de vos leert de kleine prins iets heel wezenlijks, iets waardevols voor alle kleine en grote mensen. Wat dat is? Dat hoort, ziet en beleeft u als u deze viering meemaakt. Natuurlijk zijn er ook weer veel mooie liederen, voor en met de kerkgangers gezongen door Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Kees Klein, met dit keer ook “the Rose”, solo gezongen door Loes Keijzer.

De viering begint om 10.30 uur. Een kwartier voor aanvang worden de liederen geoefend.
Parkeren kan aan de Keijzerspoeldijk nabij de kerk,
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid tot napraten.


zondag 7 oktober
zondag 7 oktober
zondag 7 oktober

Wandelen op de wadbodem in Den Helder

DEN HELDER - De Nollen van de kunstenaar Rudi van de Wint kent iedereen in Den Helder. Direct naast het gebied is nu zijn laatste kunstwerk te zien: De Nollen van Den Helder. De gids van landschap Noord-Holland laat het van 13.30-15.30 uur zien. In een half jaar is de natuur hier totaal veranderd.

Afgelopen winter lag hier nog een kaal natuurgebied. Wat de ontwerpers voor ogen hadden is inmiddels gebeurd. Op het zand blijken veel zaden te liggen en die ontkiemden massaal. Toen Ton Leentvaar, vrijwilliger bij Landschap Noord-Holland, er onlangs liep ontdekte hij dat sommige stukken er nog net zo uit zien als eeuwen geleden. Toen was dit een deel van een wadvlakte met planten die in een zilte omgeving groeien: Bijvoorbeeld zeeaster en zeebies. Er komen trouwens ook allerlei vogels af op de plassen die hier liggen.
Tijdens de excursie vertelt de gids ook wat de ontwerpers voor ogen hadden en wat we hier in de toekomst nog meer kunnen verwachten. Bijzonder is de ligging van enkele meertjes. Die zijn zo gesitueerd dat de zon op het hoogste punt van de dag exact boven hun lengteas staat. Ook is een aantal duintjes zo aangelegd, dat bij het opkomen en ondergaan van de zon tussen bepaalde duintoppen exact kan worden bepaald welk seizoen het is. Het landschap fungeert als een ecologische zonnewijzer.


Zeeaster houdt van een zilte bodem. Foto Henk van Bruggen

Zin om te zien en te horen hoe bijzonder dit kunstwerk is? Aanmelden is gewenst en kan via www.gaatumee.nl Bel voor meer bijzonderheden met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten en betalen. We vertrekken vanaf de parkeerplaats aan de westzijde van het station Den Helder -zuid aan de Burgemeester Ritmeesterweg. Kosten: Beschermers € 3,50, Niet-Beschermers € 6,50, Kinderen tot 12 jaar € 3,50, van Beschermers € 2,50 .


zondag 7 oktober
maandag 8 oktober

Bridgecursus voor beginners

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen start op maandag 8 oktober een bridgecursus voor beginners. De cursisten krijgen les volgens ‘Startersbridge’, dat voor iedereen te begrijpen is. De cursus beslaat 16 maandagavonden van 19.00 tot 22.00 uur met een kwartier pauze.

Bridge is een denksport met 52 speelkaarten waarbij per tafel 2 paren tegen elkaar spelen. Je kunt het thuis spelen, maar ook in competitieverband op een bridgeclub. Naast het speelplezier heeft een bridgeclub ook heel duidelijk een sociale functie; je leert op de bridgeclub veel mensen kennen.
De cursus wordt gegeven in Café De Harmonie in Hippolytushoef. De kosten bedragen € 60,00 en de cursisten ontvangen daarvoor het full color lesboek. Bij de prijs is bovendien de contributie van Bridgeclub Wieringen inbegrepen tot 1 september 2013.
Wie meer formatie wil of zich wil aanmelden, kan contact opnemen met Jan Meilink (0223-522125), jan.meilink@kpnmail.nl, of Wytze van der Meer (tel. 06-46442731), wh.vd.meer@hetnet.nl.


woensdag 10 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt op woensdag 5 september naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.
De bus rijdt weer op 14 november en 12 december.


woensdag 10 oktober

Hallo wereld in de Kinderboekenweek

REGIO - Hallo wereld! is het thema van de Kinderboekenweek 2012. De 58e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 tot en met zaterdag 13 oktober en gaat over reizen en verschillende culturen. Het thema nodigt uit tot leuke activiteiten.In alle vestigingen van KopGroep Bibliotheken kunnen kinderen een ‘wereldkijkdoos’ maken. De aanvang is om 14.00 uur. Zelf een schoenendoos meenemen is handig. Geen schoenendoos bij de hand? Er zijn genoeg andere dingen te doen, zoals maskers maken of op pad gaan met de reislustige familie Stokstaart. De doemiddagen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. In de bibliotheek van ’t Zand wordt vrijdag 5 oktober om 15.00 uur geknutseld.

Krassen, krassen, krassen!
Tijdens de Kinderboekenweek krijgen jeugdleden bij ieder bibliotheekbezoek een kraslot cadeau. Hiermee maken ze kans op een origineel Boekenweekprijsje. Voor de actie geldt: OP=OP!

Geen lid?
Kinderen die nog geen lid zijn van de bieb kunnen zich tijdens de Kinderboekenweek gratis inschrijven. Normaal kost een inschrijving € 2,50 administratiekosten.

Zie voor meer informatie en adresgegevens www.kopgroepbibliotheken.nl.


woensdag 10 oktober

Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt haar volgende bingoavond op woensdag 25 januari in De Harmonie.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 14 november
Woensdag 12 december (kerstbingo)
Woensdag 30 januari
Woensdag 27 februari
Woensdag 27 maart (paasbingo)
Woensdag 17 april
Woensdag 29 mei


donderdag 11 oktober

Bingo

DEN OEVER - De ANBO organiseert een bingo in Kapellehof. De aanvang is 14:00 uur.


donderdag 11 oktober

Lezing ‘De Kleine Prins’

HIPPOLYTUSHOEF – Dominee Menso Rappoldt geeft in de Hippolytuskerk een lezing in het kader van ‘De Kleine Prins’.

Dominee Rappoldt gaat in op de diepere lagen van het sprookje ‘De Kleine Prins’ van Antoine de Saint-Exupéry. De lezing begint om 19.30 uur.
Bezoekers kunnen ook een blik werpen op de expositie van Gerlinde Smekal, die zich voor haar werk liet inspireren door het sprookje.


donderdag 11 oktober

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. In de openbare raadsvergadering wordt de begroting voor 2013 in de oordeelsvorming behandeld door de raad en worden ook de algemene beschouwingen gehouden. De vergadering begint om 20.00 uur.

Hollands Kroon wordt, net als iedere gemeente, geconfronteerd met fors lagere inkomsten vanuit het Rijk. Door de crisis heeft de Rijksoverheid minder geld beschikbaar en zijn bezuinigingen noodzakelijk. De hoeveelheid werk die gemeenten moeten uitvoeren verandert niet, maar daar tegenover dalen wel de budgetten van het Rijk. Een andere reden is dat door de crisis minder wordt gebouwd. Dit leidt tot lagere inkomsten uit leges, terwijl de kosten van de organisatie ongewijzigd blijven. Tot slot zijn er individuele tegenvallers, onder meer het faillissement van het bedrijf dat het scholierenvervoer tot voor kort uitvoerde. Hierdoor wordt Hollands Kroon voor enkele tonnen benadeeld.

Dankzij de fusie is het college ervan overtuigd dat Hollands Kroon deze situatie kan managen. Of de vier voormalige gemeenten dit afzonderlijk zou zijn gelukt is de vraag. Nu kan de financiële problematiek onder controle blijven. Daarvoor worden aan de raad ingrijpende keuzes voorgelegd. Er is voor de komende jaren een bezuinigingspakket van bijna € 3,5 miljoen opgesteld, verdeeld over het sociaal en fysieke domein. Daarnaast wordt stevig bezuinigd op de eigen organisatie. De organisatiekosten worden de komende jaren met ruim € 350.000 nog verder omlaag gebracht.

In het oog springende voorstellen zijn een verdere bezuiniging op het wegenonderhoud, verlaging van het onderhoudsniveau openbaar groen, discussie over de voortgang bibliotheken en de voorgenomen sluiting van de servicepunten in 2014. Verder wordt voorgesteld om extra inkomsten te genereren via de OZB en verhoging van leges. Voor een gezin met een woning van € 200.000 betekent dit een stijging van ongeveer € 20 per jaar. Daar staat tegenover dat het college de gemeenteraad voorstelt om af te zien van de invoering van hondenbelasting.

Voor 2013 stelt het college aan de raad voor om eenmalig een bedrag van € 680.000 uit de reserves te halen om de begroting sluitend te maken. Daarna ontwikkelt de begroting zich positief tot een overschot van € 2,5 miljoen euro in 2016. Het college verwacht dat deze ruimte nodig is om de nieuwe taken, die het Rijk aan gemeenten oplegt, uit te voeren. Daarbij gaat het om het uitvoeren van nieuwe wetten, zoals Jeugdzorg, AWBZ en Werken naar Vermogen.

In de openbare raadsvergadering van 25 oktober a.s. besluit de raad over de vaststelling.

De begroting is te raadplegen op www.hollandskroon.nl. Daar kunnen partijen die door de voorgestelde bezuinigingen worden geraakt ook lezen hoe zij bij de gemeenteraad kunnen inspreken.


vrijdag 12 oktober

Spreekuur Visio bij KopGroep Bibliotheken

WIERINGERWERF - Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt van 14.00 tot 16.00 uur een spreekuur in de bibliotheek van Wieringerwerf. Dit spreekuur is bedoeld voor kinderen en volwassenen die zelf slechtziend of blind zijn, maar ook mensen die professioneel of persoonlijk betrokken zijn kunnen bij Visio terecht.In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Dit heeft uiteraard ingrijpende gevolgen.
Sommige mensen zijn slechtziend of blind vanaf de geboorte. Ook kan het gezichtsvermogen langzaam achteruit gaan of kan het iemand acuut overkomen. Dat levert verschillen op in de manier waarop een visuele beperking beleefd wordt en welke vragen er spelen.

Tijdens de spreekuren in de bibliotheek kunnen belangstellenden ook hulpmiddelen bekijken en uitproberen. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.


zaterdag 13 oktober

Zangkoor MOKUZ uit Breezand tijdens Nationale Dag van de Ouderen op Wieringen

WIERINGEN - Wieringen viert de Nationale Dag van de Ouderen. 55+ers uit deze oude gemeente zijn van harte welkom op deze gezellige middag. Het programma bestaat onder andere uit een optreden van het zangkoor MOKUZ uit Breezand.

Internationale Dag van de Ouderen is een initiatief van de Verenigde Naties waarmee gevolg wordt gegeven aan het actieplan van Wenen over Vergrijzing. Landelijk staat de dag staat in het teken van bewustwording van de vraagstukken van een vergrijzende samenleving en het belang om samen op te trekken. Op Wieringen wordt deze dag traditioneel feestelijk gevierd en afgesloten met een broodmaaltijd.
Het programma bestaat onder andere uit een optreden van het zangkoor MOKUZ uit Breezand. De afkorting staat voor Met Ons Kunt U Zingen. Het koor bestaat uit een dertigtal enthousiaste mannen en vrouwen die het leuk vinden om met elkaar te zingen en op te treden. De optredens vinden plaats op pleinen, tijdens feestjes en verzorgingshuizen. Op maandagavond wordt er geoefend in de voormalige basisschool aan de Zandvaart. Het repertoire bestaat voornamelijk uit oude Hollandse en Engelse liederen en tijdens de kerstperiode brengt het koor haar kerstrepertoire. Het koor streeft er naar zoveel mogelijk meezingliederen ten gehore te brengen. Een kleine greep uit het repertoire: Als de klok van Arnemuiden, Brandend zand, Daar bij die molen, de Jordaan-wals, De smokkelaar, De postkoets en Hou je echt nog van mij Rocking Billy. De muzikale begeleiding bestaat uit: dirigent Sjaak Reinders, Dolf Vanacker, keyboard, Tilly Bal, Coby Röge, Corry Waag bespelen de accordeons, Robert de Kok de gitaar en geluidsman Arjan Elling.
De middag wordt georganiseerd door vrijwilligers van diverse organisaties; Dirk Klaaren, Pieta Hegeman namens de ANBO, Nel Vriezema en Aleida Hidding, VBBG, Zwaanie de Vrieze, Thuiszorg Omring en Joke Cornelissen namens de Zonnebloem. Er is weer bewust gekozen voor de zaterdagmiddag omdat veel ouderen aangeven activiteiten te willen hebben in het weekend.
Opgeven voor de broodmaaltijd kan op 2 oktober van 14.00 tot 15.00 uur in het Parkzicht te Hippolytushoef en het zorgcentrum Kapellehof te Den Oever. De kosten voor de maaltijd zijn € 12,50. Het programma begint om 14.00 uur met koffie en cake waarna de middag officieel wordt geopend. De middag wordt gehouden in cafe de Harmonie te Hippolytushoef en de entree is vrij. Mocht er een vervoersproblemen zijn dan rijdt de ANBO bus. Mocht u van deze vervoersmogelijkheid gebruik willen maken kan er tot uiterlijk een dag van te voren contact worden opgenomen met Ab Metselaar, telefoon 0227-592398 en bereikbaar tussen 11.30 en 12.30 uur.


zaterdag 13 oktober

Open dag bedrijven

NIEDORP - De Bedrijvengroep Niedorp organiseert een open dag. Op het industrieterrein Winkelerzand openen bedrijven hun deuren. Daarnaast zullen vele ondernemers uit de kernen zich presenteren bij hun collega’s op het industrieterrein. U kunt terecht tussen 10.00 en 16.00 uur.

U kunt op deze manier kennis maken met bijzondere ondernemingen waarvan u wellicht niet wist wat zij doen. Of bekend raken met het gehele producten en dienstenpakket van de leden van de Bedrijvengroep Niedorp. Ons gebied heeft een bijzonder lokaal bedrijfsleven dat wij u graag tonen.

Kijk voor de deelnemende bedrijven op www.bedrijvengroepniedorp.nl.
Deelnemende bedrijven kunt u herkennen aan het logo van deze open dag.

Elke bezoeker ontvangt bij elke deelnemer een lot. Dit lot kunt u invullen en direct inleveren op het deelnemende bedrijf of inleveren bij de stand van de Bedrijvengroep Niedorp. Hiermee maakt u kans op een bijzonder prijzenpakket dat is samengesteld door onze leden. U maakt meer kans naar mate u dus meer deelnemers aandoet.


zaterdag 13 oktober

Zaterdagbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op:
- 17 november
- 15 december

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 14 oktober
(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


vrijdag 19 oktober

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Gezelligheid is troef in café de Kasteleen tijdens de maandelijkse Keerzavond. Iedere derde vrijdag van de maand wordt een wedstrijd in de derde competitie Keezen gespeeld.

Ook deze winter kan men in competitieverband het gezellige gezelschapsspel spelen. Aanmelden kan bij Jan Willem Cornelissen, jwcornelissen@quicknet.nl en vanaf half acht in de Kasteleen.
Aanvang wedstrijd 20.30 uur, inschrijven vanaf 20.00 uur.

De volgende speelavonden zijn op 23 November en 21 December.


zaterdag 20 oktober
zaterdag 20 en zondag 21 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 21 oktober
donderdag 25 oktober

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. In de openbare raadsvergadering besluit de raad over de vaststelling van de begroting voor 2013. De vergadering begint om 20.00 uur.

Hollands Kroon wordt, net als iedere gemeente, geconfronteerd met fors lagere inkomsten vanuit het Rijk. Door de crisis heeft de Rijksoverheid minder geld beschikbaar en zijn bezuinigingen noodzakelijk. De hoeveelheid werk die gemeenten moeten uitvoeren verandert niet, maar daar tegenover dalen wel de budgetten van het Rijk. Een andere reden is dat door de crisis minder wordt gebouwd. Dit leidt tot lagere inkomsten uit leges, terwijl de kosten van de organisatie ongewijzigd blijven. Tot slot zijn er individuele tegenvallers, onder meer het faillissement van het bedrijf dat het scholierenvervoer tot voor kort uitvoerde. Hierdoor wordt Hollands Kroon voor enkele tonnen benadeeld.

Dankzij de fusie is het college ervan overtuigd dat Hollands Kroon deze situatie kan managen. Of de vier voormalige gemeenten dit afzonderlijk zou zijn gelukt is de vraag. Nu kan de financiële problematiek onder controle blijven. Daarvoor worden aan de raad ingrijpende keuzes voorgelegd. Er is voor de komende jaren een bezuinigingspakket van bijna € 3,5 miljoen opgesteld, verdeeld over het sociaal en fysieke domein. Daarnaast wordt stevig bezuinigd op de eigen organisatie. De organisatiekosten worden de komende jaren met ruim € 350.000 nog verder omlaag gebracht.

In het oog springende voorstellen zijn een verdere bezuiniging op het wegenonderhoud, verlaging van het onderhoudsniveau openbaar groen, discussie over de voortgang bibliotheken en de voorgenomen sluiting van de servicepunten in 2014. Verder wordt voorgesteld om extra inkomsten te genereren via de OZB en verhoging van leges. Voor een gezin met een woning van € 200.000 betekent dit een stijging van ongeveer € 20 per jaar. Daar staat tegenover dat het college de gemeenteraad voorstelt om af te zien van de invoering van hondenbelasting.

Voor 2013 stelt het college aan de raad voor om eenmalig een bedrag van € 680.000 uit de reserves te halen om de begroting sluitend te maken. Daarna ontwikkelt de begroting zich positief tot een overschot van € 2,5 miljoen euro in 2016. Het college verwacht dat deze ruimte nodig is om de nieuwe taken, die het Rijk aan gemeenten oplegt, uit te voeren. Daarbij gaat het om het uitvoeren van nieuwe wetten, zoals Jeugdzorg, AWBZ en Werken naar Vermogen.

De begroting is te raadplegen op www.hollandskroon.nl. Daar kunnen partijen die door de voorgestelde bezuinigingen worden geraakt ook lezen hoe zij bij de gemeenteraad kunnen inspreken.


zondag 28 oktober
(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 281,15. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 190,50. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


donderdag 1 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De ANBO organiseert een bingo in Noorderlicht. De aanvang is 14:00 uur.


zaterdag 3 en zondag 4 november

Open driebanden toernooi Biljartclub Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo organiseert een open driebanden toernooi in het clubhuis van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a. Men speelt 1/4 van het eigen moyenne libre.

Opgave is mogelijk tot en met 22 oktober. Bij opgave het eigen moyenne libre doorgeven.
Er worden maximaal 20 beurten gespeeld, maar uit is uit. De kosten van 7,50 euro kunnen worden voldaan voor aanvang van het toernooi. Er zijn mooie bekers te winnen en er is weer een mooie prijzentafel.

Voor meer informatie en/of opgave:
De heer E. van wendel (0227-724044). De heer S. de Jong (0227-592745/0628980173).


zondag 11 november
zaterdag 17 november

Bowlen

HIPPOLYTUSHOEF - Leden van de ANBO kunnen bowlen in het kartcentrum. De aanvang is 13:45 uur.

Opgeven kan t/m 10 november bij Miep de Visser, tel. 511523 of Gijs Cornelissen, tel. 512325. Deelname kost € 6,50.


zaterdag 17 november

Dot-Event

WINKEL - Komt dat zien, komt dat horen. Karin Bloemen is gast in de Niedorphal tijdens de 3e editie van het Dot-Event.

De helft van alle 500 beschikbare Rabobankkaarten voor het Dot-Event is al besteld. Met de korting van € 5,00 van de Rabobank eraf kosten ze maar € 17,50.

Haast U want OP = OP. Bestellen is mogelijk bij www.dotevent.nl, Julius in Nieuwe Niedorp, Otjes in Winkel en bij Linda Bleeker, Dorpsstraat 16, Nieuwe Niedorp, tel. 0226-413206 of linda.bleeker@quicknet.nl.
woensdag 21 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De ANBO organiseert een bingo in café De Harmonie. De aanvang is 14:30 uur.


zaterdag 24 november

Rommelmarkt Stichting Netwerk Roemenië

HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt. Het is een uitstekende gelegenheid om koopjes voor Sinterklaas te doen.

De stichting heeft in een jaar tijd een mega- hoeveelheid aan spullen gekregen en het is dan ook zeer de moeite waard om te komen kijken en vooral ook om te komen kopen. Er is weer een gezellige koffiehoek, waar u naast een kop koffie, thee of een glas limonade ook een stuk eersteklas gebak kunt verorberen. Eerste klas omdat het zelfgebakken is door meerdere mensen. De markt is op de aloude locatie, namelijk de Ankerkerk aan de Seringenlaan nr. 17. Aanvang 10 uur en na 16 uur kunt u alleen nog maar meehelpen met opruimen, want dan is het afgelopen.


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wieringen 1909 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...