Op hoop van zegen over het bruggetje
Uitgegeven op 07-01-2004 om 09:11  |  link  |  bewaar  |  print

Foto: nhdWieringerwerf - Veel jonge kinderen durven er na valpartijen al niet meer zelfstandig overheen te fietsen. En meisje heeft zelfs een blijvend litteken aan haar val overgehouden. Enkele bewoners van de Schelf in Wieringerwerf vinden dat het zo niet langer kan: het houten bruggetje over de Oosterterpvaart moet wat hen betreft veiliger gemaakt worden.

De families Van Breugel en Van Dam zijn in de pen geklommen, om bij de gemeente Wieringermeer hun beklag te doen over de regelmatig terugkerende gevaarlijke situaties. Het bruggetje bevindt zich nabij de rooms-katholieke Don Boscoschool, waar kinderen uit de wijk Oosterterp dagelijks naar toe moeten.

Volgens mevrouw Van Breugel is de, op zich nostalgische, brug te hoog, te smal en wordt deze te glad bij regen, vallende bladeren, vorst en sneeuw. ,,Mijn zoontje van vier is gevallen tijdens het naar beneden fietsen van de brug. Gevolg is dat hij nu zelfstandig niet meer over de brug durft te fietsen. Deze val was gelukkig zonder letsel, maar twee andere scholieren hadden na hun val wel medische hulp nodig.''

Mevrouw Van Dam herinnert de gemeente eraan dat het bruggetje al jaren problemen oplevert. Zeker door de toegenomen drukte door groei van Wiringherlant en de voltooiing van de wijken Oosterterp I en II. Haar dochter is ook tijdens een regenachtige dag van het bruggetje af onderuit gegaan. ,,Via de huisarts zijn we op de spoedeisende hulp beland om haar te laten behandelen aan letsel in haar gezicht. Zij heeft hier een blijvend litteken aan over gehouden.'' Ook dit kind durft na het voorval niet meer zelfstandig naar school. Volgens Van Breugel schuilt de oplossing in het verlagen van de brug en het vervangen van de (gladde) houten ondergrond van het brugdek.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
MUZ park Oosterland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...