Blikseminslag bij Asahi San, opnieuw zware tegenslag voor deze club
Uitgegeven op 20-09-2012 om 08:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Dinsdagnacht heeft het flink geonweerd boven Hippolytushoef. Inwoners van Hippo zullen die ene grote klap wel hebben gehoord.

Een buurtbewoner belde de vereniging om te vertellen dat hij had gezien dat er een gat in de nok van het judo gebouw zat. Bij nadere inspectie bleek dat de bliksem is ingeslagen in het judogebouw. Behalve een gat in het dak was ook de hoofdstop eruit en is de club door de regen een grote brand bespaard gebleven.


Peter van Hest op het door de bliksem getroffen dak. (foto John van Mook)

De schade is weer groter dan dat het leek. De kap(dak) heeft zo’n klap gehad, dat de scheuren in de muur zijn gevlogen. De bliksem is door het dak geslagen en is via de nokbalken naar beneden geslagen. Dit kon men zien aan een verbrande streep die over de balken liep. Ook is er een scheur te zien in de vernieuwde geļsoleerde wand van het krachthonk. De hoofdstop in de meterkast was er uit geklapt en dit heeft dit gevolgen voor alles wat er aan elektrische apparaten in het gebouw aanwezig is. Alles waar een stekker aan zit moet worden vervangen. Dus ook de fitness apparaten die men net allemaal voor elkaar had. Ook de vernieuwde verlichting in het gehele gebouw moet worden vervangen omdat alles waar een condensator in zit, verbrand is. Alles heeft een optater gehad. de schade is iets te groot om het zelf te gaan doen, Ook de vrijwilligers hebben er geen kracht meer voor! Het gat en dak is weer tijdelijk gedicht. Dank aan de aannemers Dennis den Hollander en Pieter Bregman van het bouwbedrijf Hollands Kroon. Hans Boersen samen met Liander voor het verzorgen van de stroom en metingen. Donderdag komt de verzekering de schaden opnemen.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...