Alcoholcontroles Noord Holland
Uitgegeven op 16-09-2012 om 11:14  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - 27 drankrijders. 1.863 blaastesten afgenomen tijdens alcoholcontroles Alkmaar. De verkeerspolitie van Noord-Holland Noord en Kennemerland hebben vanaf zaterdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 04:00 uur in Alkmaar gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol.

Voorafgaand aan deze controles werd via de sociale media gemeld dat de politie controleert op het rijden onder invloed van alcohol. Ook werd via de twitteraccounts van de politie in Noord-Holland (@politieNHN / @politieKEN / @politieZAW) informatie gegeven over de aangescherpte regelgeving voor het rijden onder invloed van alcohol.
Drie controlelocaties: 25 drankrijders, 5 rijbewijzen ingevorderd
De politie controleerde op de Noorderkade, de Kennemerstraatweg en op de Bergerweg. Automobilisten, motorrijders, brom- en snorfietsers werden door de motorrijders van politie naar een van deze controlelocaties geleid voor een blaastest.

In totaal werden door de politie 25 drankrijders uit het verkeer gehaald. Negen drankrijders waren beginnend bestuurder. De politie vorderde van 5 mensen het rijbewijs in, omdat zij ernstig onder invloed van alcohol hadden gereden. Enkele drankrijders probeerden tevergeefs aan de controle te ontkomen: zij werden door de motorrijders van politie achterhaald en naar de controlelocatie begeleid. In totaal werden 1.863 blaastesten afgenomen.

Grotere pakkans door snellere verwerking
De verkeerspolitie werkt sinds enige tijd met een versnelde administratieve afhandeling: hierdoor kunnen veel meer drankrijders tijdens een controle aan de kant worden gezet dan voorheen. Door deze versnelde afhandeling wordt de pakkans voor drankrijders vergroot. Voor meer informatie, zie -> http://iturl.nl/sndI1B

Alcohol en verkeer gaan niet samen
Het is niet verstandig om onder invloed van alcohol te rijden. De eigen veiligheid en die van anderen staat op het spel. Ongeveer 1 op de 5 dodelijke verkeersongevallen wordt veroorzaakt door mensen die rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Vooral zware drinkers en jonge mannen zijn betrokken bij deze ongevallen. Iemand die rijdt onder invloed kan een geldboete, gevangenisstraf of rijontzegging krijgen. Meer info is te vinden op: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijden-onder-invloed-van-alcohol-en-drugs. Daarnaast staan er stevige boetes op rijden onder invloed (vanaf 340,--).

Drankrijders raken na 2 veroordelingen het rijbewijs helemaal kwijt
Vanaf 1 juni vorig jaar is een puntensysteem rijbewijzen voor alcohol ingevoerd. Dit houdt in dat wanneer iemand binnen 5 jaar 2x door de rechter wordt veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol, deze het rijbewijs kwijt raakt en niet meer mag rijden. Bij de tweede overtreding moet het promillage dan wel meer dan 1,3 zijn. Of er moet sprake zijn van een weigering om mee te werken aan het alcoholonderzoek. Na de periode van de rijontzegging moet opnieuw rijexamen gedaan worden. Dit puntensysteem geldt alleen voor het rijden onder invloed van drank en geldt voor zowel ervaren als beginnende bestuurders.

Zoek een BOB!
100% BOB = 0% op! De politie kondigt regelmatig aan dat er gecontroleerd wordt op het rijden onder invloed van alcohol, o.a. via twitter en facebook. Ondanks het grote draagvlak voor alcoholcontroles, worden toch nog dagelijks drankrijders aangehouden. Als u van plan bent om te drinken, regel dan vooraf voor uw vervoer of zoek uw BOB. Meer informatie over de BOB is te vinden op -> http://www.nederlandveilig.nl/bob
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Evert van der Laan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...