BoekStart stimuleert voorlezen aan baby’s
Uitgegeven op 13-09-2012 om 00:23  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - KopGroep Bibliotheken introduceert BoekStart. Dit programma stimuleert het voorlezen aan baby's, want daar kunnen ouders niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen een boekje lezen is leuk, gezellig en leerzaam. Het is het goed voor de taalontwikkeling, maar het plezier staat voorop. Meebewegen op liedjes en rijmpjes maken een baby rustig. Vanaf een maand of drie kunnen ouders al met hun baby´s boekjes kijken. Zo ontstaat een dagelijkse routine rondom boekjes en lezen. Bovendien is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, later beter zijn in taal.Op het consultatiebureau ontvangen ouders een brief van de gemeente en een bon waarmee zij hun kind gratis kunnen inschrijven bij de bibliotheek. Daar krijgen ze een koffertje cadeau met daarin een knisperboekje en een boekje met een cd .Ook kunnen ze direct lenen uit de collectie boeken voor jonge kinderen. Tijdens de Taal10Daagse worden in diverse vestigingen van KopGroep Bibliotheken de eerste koffertjes van Boekstart feestelijk uitgereikt door een burgemeester en verschillende wethouders. Daarmee onderstreept de gemeente het belang van deze actie.

BoekStart is ontstaan naar voorbeeld van het landelijke programma Bookstart in Groot-Brittannië. Onderzoek naar dit programma laat zien dat kinderen die al op jonge leeftijd zijn voorgelezen met een voorsprong aan het lees- en taalonderwijs beginnen. En dat zij deze voorsprong ook gedurende hun hele schoolloopbaan weten te behouden.

BoekStart wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uitgevoerd. KopGroep Bibliotheken werkt hierbij nauw samen met de verschillende gemeenten en GGD Hollands Noorden.
Het publiek is van harte welkom bij de feestelijke BoekStart uitreikingen op:
20 september om 14.30 uur in Schagen door wethouder Hans Heddes
21 september om 14.30 uur in Anna Paulowna door wethouder Jan Steven van Dijk
21 september om 15.30 uur in ‘t Zand door wethouder Ben Blonk
26 september om 14.30 uur in Wieringerwerf door wethouder Jan Steven van Dijk
27 september om 14.30 uur in Tuitjenhorn door wethouder Myrthe Scheltema de Heere
28 september om 14.30 uur in Niedorp door wethouder Jan Steven van Dijk
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
The Flinstones - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...