Wironruiters goed vertegenwoordigd bij Callinghe
Uitgegeven op 11-09-2012 om 22:46  |  link  |  bewaar  |  print

íT ZAND - De Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Callinghe organiseerde afgelopen weekend een grote wedstrijd voor zowel federatieruiters als niet federatie ruiters. Het Grote Dressuurconcours is een jaarlijks terugkerend evenement waar vele combinaties uit Noord Holland zich voor inschrijven. Er kon gestart worden met paarden en ponyís in de klasse B tot en met Z2.

Het aantal combinaties was voldoende voor zes rijbanen. De Wironruiters waren qua aantal en prestaties goed vertegenwoordigd. Serina Klein reed met haar paard Apollo voor het eerst in de L1 klasse en behaalde 183 (4e prijs) en 186 (3e) punten waarmee ze gelijk de eerste twee winstpunten in deze klasse binnen haalde. De combinatie Suzanne Regtop en haar paard Apache reed in de B klasse en behaalde 172 (5e) en 180 (3e) punten, goed voor een winstpunt. Clarice Bonvie met Fleur startte in de L1 klasse en behaalde 175 (3e) en 177 (1e) punten en Luna Bonvie startte met David in de L2 klasse en behaalde 188 (4e) en 174 (6e) en behaalde daarmee een winstpunt.


Serina Klein met Apollo en Suzanne Regtop met Apache

Op het eigen terrein werd de finale van de Pin en Ga cup-Noord Hollands verreden. De menners van de Beemster Ruiters, de Wironruiters, de Zaanse Ruiters en Bucephalus kwamen tegen elkaar uit in dressuur en vaardigheid. Naast het individuele kampioenschap werd tevens het Verenigingskampioenschap van Noord-Holland verreden. Verenigingskampioen in zowel dressuur als vaardigheid zijn de Beemster ruiters geworden. Helaas vielen de menners van de Wironruiters buiten de prijzen. Vier aanspanningen van de Wironruiters deden aan dit evenement mee. Bert Koorn reed met zijn pony Dereck in de B klasse en behaalde in de dressuur tweemaal een vierde plek en in de vaardigheid werd de aanspanning eerste. Janine Klein-Bakker reed met Ids eveneens in de B klasse en werd tweemaal tweede in de dressuur. De aanspanning van Martine Hakvoort-Klok met Jackass reed in de L klasse en werd derde in dressuur en in de vaardigheid behaalde ze een achtste en een vierde plek. Jouke Woude reed met Djente in de M klasse en werd tweemaal derde.

De Wironruiters organiseren op 16 september hun derde en laatste onderlinge wedstrijd van dit jaar, deze wordt traditioneel op ludieke wijze verreden. De verplichte kleding blijft namelijk in de kast, de ruiters gaan verkleed te paard. Op 27 en 28 oktober wordt de eerste indoor wedstrijd van het winterseizoen georganiseerd. Hier starten federatieruiters in de klasse B tot en met Z. Voor meer informatie over de Wironruiters: www.wironruiters.nl.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Alvitlo School in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...