Activiteiten in Hollands Kroon
Uitgegeven op 11-09-2012 om 13:36  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER

Dagelijks: Maïsdoolhof


donderdag 20 september

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 21 september
vrijdag 21 september

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Gezelligheid is troef in café de Kasteleen tijdens de maandelijkse Keerzavond. Iedere derde vrijdag van de maand wordt een wedstrijd in de derde competitie Keezen gespeeld.

Ook deze winter kan men in competitieverband het gezellige gezelschapsspel spelen. Aanmelden kan bij Jan Willem Cornelissen, jwcornelissen@quicknet.nl en vanaf half acht in de Kasteleen.
Aanvang wedstrijd 20.30 uur, inschrijven vanaf 20.00 uur.

De volgende speelavonden zijn op:
19 Oktober
23 November
21 December


vrijdag 21 september

Basisopleiding Raja Yoga

LUTJEWINKEL - Informatie bijeenkomst basisopleiding Raja Yoga in Het Centrum, Lutjewinkel.

Raja betekent koninklijk en yoga verbinding. In het nu alles harmonisch verbinden. Raja yoga is de hoogste vorm van yoga. Deze yoga is niet zo maar voor de afleiding of ontspanning. Intense aandacht en inspanning geeft ontspanning, een gevoel van Vrede. Herkennen en erkennen van het waarachtige Zelf, niet te verwarren met je gedragspatronen.
Fascinerend gevoel ervaren door in het nu te leven, je los maken van misvattingen die je zelf verzonnen hebt. De waarheid openbaart zich in stilte en harmonie. Raja yoga is geheel gebaseerd op de vedische geschriften zoals de Yoga Sutras. Deze geschriften zijn de oudste schiften die er op aarde zijn. Zij geven op een geniale wijze de zuivere kern informatie over hoe alles in de kosmos werkt. Vanuit deze informatie hebben alle wijzen en filosofen hun eigen uitkristallisatie tot stand gebracht. En hieruit zijn alle stromingen ontstaan. Raja yoga geeft u de kans om deze informatie ongecompliceerd tot u te nemen. Meesterschap herken je door een heldere en simpele uitleg.
De informatieavonden wordt gegeven in Het Centrum, Weereweg 28a Lutjewinkel. Aanvang 19.30 uur, entree vrij. Voor meer informatie www.vedisch.nl


zaterdag 22 september


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 22 september

Rommelmarkt SNR

HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt. Het is de eerste markt van het jaar. Het is die dag ook “burendag”. Daarom gaat SNR ook iets
voor de buurt doen.


Liefhebbers kunnen tegen een kleine vergoeding een kleine en tegen een iets grotere vergoeding een grote ronde op een paard door de buurt te maken.
De stichting heeft in een jaar tijd een mega- hoeveelheid aan spullen gekregen en het is dan ook zeer de moeite waard om te komen kijken en vooral ook om te komen kopen. Omdat het zoveel spullen zijn, zal bij mooi weer ook een buitenverkoop zijn. Ook is er weer een gezellige koffiehoek, waar u naast een kop koffie, thee of een glas limonade ook een stuk eersteklas gebak kunt verorberen. Eerste klas omdat het zelfgebakken is door meerdere mensen. De markt is op de aloude locatie, namelijk de Ankerkerk aan de Seringenlaan nr. 17. Aanvang 10 uur en na 16 uur kunt u alleen nog maar meehelpen met opruimen, want dan is het afgelopen.


zaterdag 22 september

Excursie Vogels ringen

REGIO - Staatsbosbeheer neemt een kijkje achter de schermen van het vogelringen. Belangstellenden zijn van harte welkom om een echte vogelringer in actie te zien. Hij laat de praktijk van het ringen in zijn geheel zien en zal er veel en met enthousiasme over vertellen.

Waarom worden vogels geringd? Is dat niet hinderlijk voor de vogel? Dat zijn vragen die we vrij regelmatig horen van mensen als het vogelringen ter sprake komt. Gegarandeerd dat u na afloop met een goed beeld over het ringen naar huis zult gaan.

De excursie begint 8.00 uur en duurt tot 9.30 uur. Aanmelden kan op excursiesnoordkop@staatsbosbeheer.nl. Na aanmelding verneemt u waar de excursie wordt gehouden. Kosten: € 2,50 (graag gepast betalen).
Bij regen gaat de excursie niet door.


zaterdag 22 september

Tijdens de vogeltrek is op het Balgzand van alles te zien

DEN HELDER - De vogeltrek is weer begonnen en op het Balgzand tussen Den Helder en Wieringen is dat prachtig te bekijken. Er zitten nu grote groepen steltlopers. Bijzonder is een visarend die regelmatig in actie komt. De gids van Landschap Noord-Holland wil dat natuurlijk graag laten zien. U kunt mee op zaterdag 22 september van 11.00 – 13.00 uur.

De najaarstrek begint inmiddels alweer flink op gang te komen. Het meest bijzonder is een visarend die in de kreken jaagt op vissen. Hij heeft een vaste stek op een van de palen. Soorten als kanoetstrandloper en rosse grutto zijn in grote aantallen aanwezig. Ze rusten hier uit en zoeken voedsel om energie te verzamelen voor het vervolg van hun tocht naar het zuiden. We krijgen met wat geluk ook verschillende soorten sterns, zwarte ruiter, krombekstrandloper en slechtvalk te zien. Een prachtige ervaring!
Ook voor beginnende vogelaars en kinderen is dit een leuke excursie. Als u op tijd aanwezig bent staat de koffie en thee klaar.


De slechtvalk is de snelste vogel ter wereld. Foto Onno Steendam

Er zijn fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Bel voor bijzonderheden met 088-0064455. Ter plaatse aansluiten is ook mogelijk.
De kosten voor de excursie bedragen € 6,50 per persoon, voor Beschermers € 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar € 3,50 , van Beschermers € 2,50. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen aan.
We verzamelen bij informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en met borden goed aangegeven.


zondag 23 september

Bloemencorso in Winkel

WINKEL - Al vanaf 1906 is het Bloemencorso in Winkel een feit: Toen nog een optocht van versierde platte wagens, fietsen en verklede mensen, maar in de loop van de jaren is dit Corso uitgegroeid tot hét dorpsfeest van Winkel!

Letterlijk en figuurlijk gegroeid, de Corsowagens worden ieder jaar weer mooier en groter. Waar ruim een eeuw geleden een enkele bloem of een paar stukken fruit de wagens en fietsen sierden worden tegenwoordig ruim 1,3 miljoen dahlia’s gebruikt!
De Corsowagens werden en worden nog steeds voortbewogen door de -onzichtbare- mannen en vrouwen onder de (soms wel 1000 kg wegende!!) wagens… er komt geen motor aan te pas!Programma:
10:00 uur: kassa’s open - markt / braderie - kermis
12:00 uur: parade klassieke legervoertuigen
13:00 uur: opening door voorzitter Gea Breebaart
13:00 uur: aanvang Bloemencorso: 1 ronde Kindercorso, 3 rondes Bloemencorso
17:00 uur: opstellen Corsowagens langs Dorpsstraat
20:00 uur: prijsuitreiking (Parfumflessenmuseum)
zondag 23 septembermaandag 24 september

Informatieavond over project Woninginbraken

ANNA PAULOWNA - De gemeente Hollands Kroon houdt samen met de politie een informatieavond over het prject Woninginbraken. Ook een ex-inbreker vertelt over zijn ‘werk’. De avond is in de De Verwachting.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur Inloop (koffie/thee)
19.30 uur Welkomstwoord door de burgemeester
19.35 uur Inbraken en wat doet de politie eraan?
20.00 uur Pauze
20.15 uur De praktijk; een ex-inbreker vertelt
21.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen.
21.30 uur Einde.

Achtergrondinformatie
Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdeling Schager en Wieringerland van de politie Noord-Holland Noord. In de komende periode wordt een aantal informatieavonden georganiseerd. Tijdens deze informatieavonden geeft de politie een beeld van haar aanpak rondom woninginbraken. Verder zal een ex-inbreker vertellen hoe inbrekers te werk gaan en geeft hij tips hoe mensen woninginbraken zoveel mogelijk kan voorkomen. Het doel is om de inwoners bewust te maken. Waar moet je opletten bij het inrichten en beveiligen van je woning; hoe gemakkelijk maken we het voor de potentiele inbreker om rond te struinen in onze woning.
Verder zullen de gemeenten regelmatig informerende artikelen plaatsen op de websites en in de gemeentelijke informatiebladen.


maandag 24 september

Basisopleiding Raja Yoga

LUTJEWINKEL - Informatie bijeenkomst basisopleiding Raja Yoga in Het Centrum, Lutjewinkel.

Raja betekent koninklijk en yoga verbinding. In het nu alles harmonisch verbinden. Raja yoga is de hoogste vorm van yoga. Deze yoga is niet zo maar voor de afleiding of ontspanning. Intense aandacht en inspanning geeft ontspanning, een gevoel van Vrede. Herkennen en erkennen van het waarachtige Zelf, niet te verwarren met je gedragspatronen.
Fascinerend gevoel ervaren door in het nu te leven, je los maken van misvattingen die je zelf verzonnen hebt. De waarheid openbaart zich in stilte en harmonie. Raja yoga is geheel gebaseerd op de vedische geschriften zoals de Yoga Sutras. Deze geschriften zijn de oudste schiften die er op aarde zijn. Zij geven op een geniale wijze de zuivere kern informatie over hoe alles in de kosmos werkt. Vanuit deze informatie hebben alle wijzen en filosofen hun eigen uitkristallisatie tot stand gebracht. En hieruit zijn alle stromingen ontstaan. Raja yoga geeft u de kans om deze informatie ongecompliceerd tot u te nemen. Meesterschap herken je door een heldere en simpele uitleg.
De informatieavonden wordt gegeven in Het Centrum, Weereweg 28a Lutjewinkel. Aanvang 19.30 uur, entree vrij. Voor meer informatie www.vedisch.nl


dinsdag 25 september

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) . Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.
We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen
Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 25 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 25 september

Openbare fractievergadering LADA

NIEUWE NIEDORP - Op de openbare fractievergadering van LADA kunnen burgers en organisaties inspreken. De fractie wil uw mening horen. De agenda van de raadsvergaring van 27 september zal besproken worden.

Locatie: Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, 1733 AN Nieuwe Niedorp. Aanvang: 20.00 uur


donderdag 27 september

Wieringer Dangsers bij Wonen Plus Welzijn in Parkzicht

HIPPOLYTUSHOEF - Ook in het seizoen 2012-2013 organiseert Wonen Plus Welzijn weer eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking. Het seizoen start op donderdag 27 september 2012. De Wieringer Dangsers zullen dan een optreden geven. Een feestelijke start met muziek, dans en mooie kostuums!

De activiteit vindt plaats van 10:00 uur tot 11:30 uur in de recreatiezaal van Parkzicht,
Parkzicht 11, 1777 BC Hippolytushoef.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.
Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Wieringen van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570. Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


donderdag 27 september

Veteranentreffen

HIPPOLYTUSHOEF - Van 15:00-18:00 uur (vrije inloop) is het maandelijkse veteranentreffen op Wieringen in Hotel-Café "de Harmonie", Kerkplein 1 in Hippolytushoef, (tel. 0227-591510).

Veteranen zijn gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend onder oorlogsomstandigheden of overeenkomstige situaties, bij vredesmissies betrokken zijn geweest, zowel binnen als buiten het verband van de Verenigde Naties (VN), gewezen militairen van het voormalige Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) en vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog en gouvernementsmarine.
Deze maand is het 68 jaar geleden dat de slag om Arnhem plaatsvond. Ter gelegenheid hiervan wordt de documentaire "Operation Market Garden" vertoond.

Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen uit de gehele regio zijn van harte welkom.
Op vertoon van de veteranenpas 10% korting op alle consumpties.
Voor inlichtingen: Dick Doornik, tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.


zaterdag 29 september

West Wad Race

DE HAUKES - De Koninklijke Marine Jacht Club en Watersport Vereniging Amstelmeer organiseren de West Wad Race 2012. In deze zeilwedstrijd moeten de deelnemers na hun start om 09.00 uur in 8 uur tijd zoveel mogelijk mijlen afleggen.

De organisatie stelt de deelnemers een zogenaamde rakken lijst ter beschikking waaruit men zelf een keuze qua volgorde kan maken.
Aan de hand van stroom en wind richting kan men een tactiek uitzetten die moet leiden naar het hoogste aantal gezeilde mijlen. Dat zal blijken als de formulieren zijn ingeleverd na de finish om 17.00 uur. De deelnemer die voor 16.00 uur of na 18.00 uur over de finish komt wordt gediskwalificeerd.
Een jacht dat na 17.00 uur de wedstrijd beëindigt krijgt een straf in mijlen, terwijl een jacht dat voor deze tijd arriveert wellicht minder mijlen aflegt dan mogelijk was.Kortom een wedstrijd die de zeilers de gelegenheid bied hun boot nog een keer uit te laten voor het winteronderhoud begint en van hun vaardigheid op het gebied stroomzeilen en tactiek te laten blijken.

Wedstrijdbepalingen en rakkenlijst zijn te downloaden via de site van de KMJC www.kmjc.eu en Watersport Vereniging Amstelmeer www.wvamstelmeer.nl
Inschrijving en informatie via e-mail tljsouren@quicknet.nl.


zaterdag 29 september

Open dag brandweer

DEN OEVER - De brandweer van Den Oever houdt op Zaterdag 29 september een open dag naar aanleiding van de officiële opening van de nieuwe brandweer kazerne en de officiële overdracht van de nieuwe tankautospuit van Den Oever.

Op deze dag kun je van 12:00 tot 16:00 uur een kijkje nemen bij de brandweer en zien wat de brandweer allemaal doet. De nieuwe brandweerkazerne staat aan de Havenweg.
Op de open dag zijn er diverse activiteiten en demonstraties, en onder voor behoud komt er ook een crash tender van marine vliegkamp De Kooy.

Programma:
- Bezichtigen van de nieuwe kazerne
- E-one crashtender van vliegkamp De Kooy
- Gaspakkenvoertuig van het gaspakken team en het nieuwe voertuig van brandweer Den Oever
- Water spellen voor de kinderen
- Hulpverlening demonstraties om 13:00 en 15:30 uur
- Promotie stand van het KNRM station Den Oever
- Brandweer winkel standzaterdag 29 september
zondag 30 september

Open dag in Michaëlskerk

OOSTERLAND - Vandaag staan de deuren van de Michaëlskerk in Oosterland wijd open en is iedereen welkom in het oudste huis van Noord-Holland. Op deze dag willen de gebruikers van dit eeuwenoude monumentale gebouw - de Stichting Culturele Kring Wieringen en het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk - de bezoekers nader kennis laten maken met wat hier aan culturele- en religieuze activiteiten plaatsvindt. En dat is veel méér dan in één dag te presenteren valt!

Van 9.30 tot 17.00 uur is er een doorlopend programma waarin het CKW en OCM zich in al hun diversiteit laten zien.
Zo zijn er gedurende de gehele dag rondleidingen door de alle delen van het gebouw; kan men meezingen tijdens de inloop/aanschuif repetitie met het koor en kindercantorij; worden er fragmenten van vieringen met tekst en theater gepresenteerd; een kennismaking met de drumgroep van harmonie Apollo, een lezing van Jaap van Veen over Romaanse en Gotische kerken, en klinkt er muziek van violist Jussi Panaanen en celliste Jeanny Beerkens. De kunstschilder Enno Paulusma en keramiste Irene Pastijn - die op dit moment in de kerk exposeren -vertellen over hun werk en maken met de bezoekers een rondgang langs de kunstwerken. Anne-Nita Wagemaker vertelt in het kader van de serie ‘Op verhaal komen’ de ontroerende vertelling 'Brolle' van Pete Pronk in een sfeervolle muzikale omlijsting. Ook de kinderen worden niet vergeten. Zij kunnen een speur-/puzzeltocht door de hele kerk maken (ook leuk voor grote kinderen en volwassenen) Onder leiding van echte kunstenaars kunnen ze een eigen kunstwerk maken dat mee naar huis gaat.
Gedurende de gehele dag is het uitgebreide fotoarchief van de Michaëlskerk te bekijken en worden er films vertoond van vieringen, koortournees en reizen. Er zijn stands waar o.a. de boek- en muziekuitgaven van de CKW worden aangeboden (dag kortingen) en waar men alle informatie kan krijgen over wat de twee stichtingen te bieden hebben. Trouwlustigen kunnen zich laten informeren over de Michaëlskerk als trouwlocatie; zowel voor het burgerlijk- als kerkelijk huwelijk.
Dus een dag voor jong en oud met koffie, thee of limonade met koek. Rond het middaguur is er een korte pauze met soep en een broodje. De deuren gaan om 9.30u open en als het toegestroomde publiek het toelaat gaan ze om 17.00u langzaam aan weer dicht.
zondag 30 september

Duo Dyade

HIPPOLYTUSHOEF - Duo Dyade verzorgt het eerste Kroonconcert in de Hippolytuskerk. Het duo bestaat uit Colet Nierop en Marije Vijselaar.Wat is er nu mooier dan één harp? Dat zijn twee harpen! Vol enthousiasme, passie en liefde voor de harp brengen deze jonge musici de enorme diversiteit, de grootsheid en de prachtige klankkleuren van dit instrument naar voren. In hun spel laten zij allerlei stijlen en mogelijkheden aan bod komen.
Hun programma 'Quatre-vingt quatorze cordes' is een boeiende reis door de eeuwen heen, een kennismaking met de harp in al haar facetten: van Bach tot Granados en verder, van Keltische volksmuziek tot Frans impressionisme.
Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is € 13,00.


zondag 30 september(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 281,15. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 190,50. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


maandag 1 oktober

Rollatorspreekuur

MIDDENMEER - Omring organiseert, op afspraak, een rollatorspreekuur in het Wijkgebouw Omring, Brugstraat 42. Rollatorgebruikers uit Middenmeer en omstreken die hun rollator willen laten keuren, kunnen hiervoor, op afspraak terecht tussen 13.30 tot 15.30 uur.

Voor deze rollatorkeuring dient u zich aan te melden bij Omring via onderstaand telefoonnummer. Neem wel uw verzekeringspasje mee! Bent u namelijk bij UVIT (Univé, VGZ, IZA/IZZ of Trias) verzekerd, dan wordt uw rollator gelijk gerepareerd. Zo niet, dan kunnen wij uw rollator voor € 15,- repareren of we kunnen u een keuringsrapport voor uw eigen verzekering meegeven. Voor leden van Omring is de rollatorkeuring, op vertoon van uw Servicepas, gratis. Niet leden betalen € 7,50.

Tijdens eerder gehouden spreekuren is gebleken, dat veel rollatorgebruikers last hebben van pijnlijke polsen, schouders of rug. Maar liefst 90% van de rollators was niet goed afgesteld. Ook moest er vaak gesleuteld worden aan de rollators. Het is belangrijk om een rollator regelmatig na te laten kijken. Vooral slecht werkende remmen en vuil tussen de wielen komen nogal eens voor waardoor het gebruiksplezier sterk achteruit gaat.

Omring organiseert regelmatig rollatorspreekuren, op afspraak, in de Kop van Noord-Holland. Wilt u meer informatie of op de hoogte worden gehouden van spreekuren of cursussen bij u in de buurt? Neem dan contact op met Omring via telefoonnummer 0900 5 206 706 of kijk op www.omring.nl.


maandag 1 en dinsdag 2 oktober

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


donderdag 4 oktober

Najaarsreis ANBO

WIERINGEN - De najaarsreis van de ANBO belooft een gezellige en zeer informatieve reis te worden. Er wordt een bezoek gebracht aan Tropisch Rozenland in de Bollenstreek waar de deelnemers worden ontvangen met koffie en gebak, gevolgd door een rondleiding.

In 1999 is Tropisch Rozenland ontstaan. Een rozenkas is omgebouwd tot een Tropische Tuin waar men kan genieten van mooie tropische planten en watervallen. Maar het is onder andere ook een rozenkwekerij. Er wordt hier al vijftig jaar en drie generaties lang bloemen geteeld. Alle rozen die worden gekweekt, worden in eigen winkel verkocht. Dit betekent dat er geen tussenhandel plaatsvindt en de rozen dagelijks vers zijn. Ook de lunch wordt gebruikt in de Bollenstreek en uitwaaien kan in Noordwijk aan Zee.
Inschrijven voor de reis kan op 5 september in zorgcentrum Noorderlicht van 11.00 tot 12.00 uur en in het Vikingschip van 14.00 tot 15.00 uur. De prijs is € 43,= per persoon.


donderdag 4 oktober

Worskshop ‘Breien is in’

HIPPOLYTUSHOEF - Marijke Cornelissen geeft voor de Wieringer Vrouwen de workshop ‘Breien is in’. Het is de eerste workshop van het seizoen.

Breien is absoluut niet oubollig, saai of iets uit vervlogen tijden. Steeds meer zie je tassen of truien gebreid van moderne materialen of bijvoorbeeld plastic tassen of reepjes van autobanden. Maar ook de vertrouwde wollen sok heeft een moderne tintje gekregen, leuke kleuren en andere materialen waardoor steeds meer mensen deze sok herontdekken. Informatie over deze workshop is te vinden op www.plattelandsvrouwen.net.


vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Kermis in Breezand


zaterdag 6 oktober

Informatiedag kandidaat vrijwilligers Kazemattenmuseum

KORNWERDERZAND - Bij het Kazemattenmuseum Kornwerderzand is een team van ca. 60 vrijwilligers actief in diverse functies. Het museum heeft momenteel plaats voor een aantal nieuwe
vrijwilligers.


Er is plaats voor dames en heren, voor werkzaamheden zoals rondleiden, kassabeheer, automatisering en registratie (ATLIB) en het beheer van filmzaal en bezoekerscentrum.

In het bezoekerscentrum van het museum wordt een informatiedag gehouden, waar bestuur, conservator en vrijwilligers aanwezig zijn om informatie te verstrekken inzake de diverse mogelijkheden.
Voor hen, die niet bekend zijn met dit militair-historisch museum, is er dan natuurlijk ook de gelegenheid om hiermee uitgebreid kennis te maken.

Het museum werd geopend in 1985, is een Geregistreerd Museum, o.a. aangesloten bij de Museumfederatie Fryslân en ontvangt jaarlijks tussen de 13.000 en 14.000 bezoekers.
Aan de educatieve taak van het museum, ten opzichte van de jeugd, wordt veel aandacht besteed.


Belangstellenden zijn om 10.00 uur welkom bij een voorlichtingsbijeenkomst over het vrijwilligerswerk in het Kazemattenmuseum.
De bijeenkomst zal duren tot ca. 14.00 uur, terwijl omstreeks het middaguur een lunch wordt aangeboden.
Voor informatie en aanmelding : de heer Lieuwe Ypma, vice-voorzitter van de Stichting Kornwerderzand, tel. 0517-531487.


zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Expositie schilderijen De Vatropse school

WESTERLAND - De schildergroepen van de Vatropse school tonen dit weekeinde hun werk in het Dorpshuis en de naastgelegen Nicolaaskerk aan de Westerlanderweg.

Onder de naam De Vatropse School geeft beeldend kunstenaar Marianne van Beek sinds 1997 schilderlessen. Begonnen in een atelier op Vatrop, sinds enkele jaren in het dorpshuis in Westerland.
Drie groepen komen daar wekelijks bijeen om aan de hand van verschillende opdrachten te schetsen en te schilderen. In de lessen wordt aandacht besteed aan de technieken van het schilderen en aan de vraag: wat is belangrijk om tot een goed schilderij te komen, zoals compositie, licht en donker, het gebruik van kleur. Met deze “gereedschappen” op zak gaat iedere cursist het avontuur aan dat schilderen is, op zoek naar een eigen vertaling, een eigen stijl. Waarbij in de groepen de ideeën en ervaringen worden uitgewisseld.Op deze jaarlijkse expositie tonen de cursisten de schilderijen die het afgelopen jaar zijn gemaakt. In drie ruimten- het schilderlokaal en de gymzaal van het Westerlander Dorpshuis en de naastgelegen Nicolaaskerk- worden ruim honderd werken getoond. Schilderijen in acrylverf op papier en op doek, verschillende technieken, verschillende onderwerpen en bovenal… verschillende stijlen; van realistisch tot abstract en alles wat daar tussenin mogelijk is.
De meeste deelnemers hebben ook hun portfolio’s of fotoboeken ter inzage. Kortom, het wordt weer een verrassende en veelzijdige tentoonstelling.

Op beide dagen zijn de cursisten zelf aanwezig om de bezoekers rond te leiden en om uitleg te geven over de getoonde werken.
De toegang is gratis en de koffie staat klaar.
De expositie is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.


zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Culturele Uitmarkt Hollands Kroonjuweel

WIERINGERWERF - Dit weekend barst in het voormalige gemeentehuis in Wieringerwerf een culturele uitmarkt los met streekgerechten, verhalen, live muziek, dans, theater en zang, film, lezingen, tentoonstellingen en een debat.

Zo’n 30 verenigingen, instellingen en ondernemers uit de nieuwe gemeente Hollands Kroon presenteren zich op de Culturele Uitmarkt Hollands Kroonjuweel op Loggersplein 1, 1771 CE in Wieringerwerf.
Op zaterdag 6 oktober geeft Loes den Hollander een gratis lezing in de raadszaal van 15.30 tot 16.30 uur. Zij vertelt over haar schrijverschap en signeert na afloopt in de ‘kraam’ van KopGroep Bibliotheken waar boekhandel De Duizendpoot uit Middenmeer haar boeken verkoopt. Het programma op beide dagen loopt van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kroongetuigen.nl. Vanaf 20 september is hierr het definitieve programma te vinden.

Cultuurcompagnie Noord-Holland organiseert de Culturele Uitmarkt Hollands Kroonjuweel in opdracht van de provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon als vervolg op de succesvolle verhalenserie Kroongetuigen.
zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Jubileumconcert KMV Harmonie

DEN OEVER - De Koninklijke muziekvereniging Harmonie geeft op zaterdagavond en zondagmiddag haar jubileumconcert in Het Vikingschip in Den Oever.

Op zaterdagavond 6 oktober start het concert om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.15 uur open.
Op zondagmiddag 7 oktober start het concert om 15.00 uur. De zaal is dan om 14.15 uur open.
De kaarten kosten € 10,-- per persoon en € 5,-- euro voor kinderen tot en met 16 jaar.

Rabobank Wiringherlant
De Rabobank Wiringherlant heeft voor deze concerten 100 kaarten beschikbaar gesteld die op vertoon van de Rabo bankpas geen € 10,-- maar € 5,-- kosten. Vanaf woensdag 26 september kunnen deze kaarten gekocht worden bij Siem en Hanna Braad van Wonen en Slapen, Parklaan 1 in Hippolytushoef. Wees er snel bij, want op is op. Op vertoon van de Rabo bankpas kunnen maximaal 2 kaarten aangeschaft worden.

ANBO aanbieding
ANBO leden kunnen op vertoon van hun ANBO lidmaatschapskaart de kaarten kopen voor € 7,50 per persoon. Dit kan aan de kassa voorafgaande aan het concert. Tevens is er de mogelijkheid om op dinsdagochtend 25 september van 11.00 uur tot 12.00 uur een toegangskaart te kopen in het verzorgingstehuis Het Noorderlicht.
Donateurs van de Harmonie krijgen thuis een uitnodiging om het concert bij te wonen. Op vertoon van deze uitnodiging aan de kassa kost een kaartje € 7,50 per persoon.

Gratis vervoer
Op zondagmiddag rijdt er een gratis bus naar Het Vikingschip in Den Oever. Deze bus wordt gratis ter beschikking gesteld door Hippo Reizen. Iedereen kan gebruik maken van deze gratis bus regeling. De laatste jaren geeft de Harmonie haar concerten op de zondagmiddag. Dit is met name voor de oudere donateurs die de vereniging rijk is. Deze gratis bus is met name ook voor deze groep bedoeld.
De bus vertrekt van het dorpshuis Westerland en rijdt via Hippolytushoef en Oosterland naar Den Oever. De vertrektijden zullen een week voor het concert worden gepubliceerd.


zaterdag 6 oktober

Palingdrive

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseertde jaarlijkse palingdrive in samenwerking met “Café De Harmonie”.

Inschrijven is mogelijk voor zowel clubleden als niet-clubleden. De altijd gezellige palingdrive vindt zoals gebruikelijk plaats in Café De Harmonie, Kerkplein 1 te Hippolytushoef. De bridgeparen worden ingedeeld naar sterkte in lijnen. Het kaarten begint om 19.30 en de bridgers moeten om 19.00 uur aanwezig zijn. Het inschrijfgeld is 20 euro per paar; te betalen bij inschrijving aan de zaal. Per lijn is er voor 50% van de deelnemers een palingprijs met voor de eerste plaatsen: 1 kg gerookte paling per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en dat kan tot en met 5 oktober. Graag digitaal via het aanmeldformulier op de clubwebsite: www.nbbclubsites.nl/club/4008 maar telefonisch mag natuurlijk ook (Siebrand Veenstra: 0227-592354). Graag tot ziens bij de Palingdrive!


zondag 7 oktober

Oecumenische viering over de kleine prins

OOSTERLAND - Het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk heet u van harte welkom in de magische wereld van “De kleine prins”. Het is een beroemd verhaal dat u wellicht al eens heeft gelezen of waar u van gehoord heeft. In dit verhaal vertelt Antoine de Saint –Exupéry, die behalve schrijver ook vliegenier was, over een noodlanding in de Sahara en zijn ontmoeting met de Kleine Prins.

Geduldig luisteren en vragen stellen – vragen waar hij overigens nooit antwoord op krijgt - leren hem dat het kleine mannetje afkomstig is van een planeet, ergens in de ruimte.
De Kleine Prins vertelt over zijn planeet en over de bijzondere roos die hij heeft,
de enige in zijn soort, en de toewijding waarmee hij de roos verzorgt én
over zijn ontmoeting met de vos! Deze ontmoeting met de vos, verbeeld en gespeeld door Simon de Haan en Nan Lont, vormt de rode draad van deze viering, aangevuld met eigentijdse verhalen. Van de vos leert de kleine prins iets heel wezenlijks, iets waardevols voor alle kleine en grote mensen. Wat dat is? Dat hoort, ziet en beleeft u als u deze viering meemaakt. Natuurlijk zijn er ook weer veel mooie liederen, voor en met de kerkgangers gezongen door Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Kees Klein, met dit keer ook “the Rose”, solo gezongen door Loes Keijzer.

De viering begint om 10.30 uur. Een kwartier voor aanvang worden de liederen geoefend.
Parkeren kan aan de Keijzerspoeldijk nabij de kerk,
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid tot napraten.


zondag 7 oktober
zondag 7 oktober
maandag 8 oktober

Bridgecursus voor beginners

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen start op maandag 8 oktober een bridgecursus voor beginners. De cursisten krijgen les volgens ‘Startersbridge’, dat voor iedereen te begrijpen is. De cursus beslaat 16 maandagavonden van 19.00 tot 22.00 uur met een kwartier pauze.

Bridge is een denksport met 52 speelkaarten waarbij per tafel 2 paren tegen elkaar spelen. Je kunt het thuis spelen, maar ook in competitieverband op een bridgeclub. Naast het speelplezier heeft een bridgeclub ook heel duidelijk een sociale functie; je leert op de bridgeclub veel mensen kennen.
De cursus wordt gegeven in Café De Harmonie in Hippolytushoef. De kosten bedragen € 60,00 en de cursisten ontvangen daarvoor het full color lesboek. Bij de prijs is bovendien de contributie van Bridgeclub Wieringen inbegrepen tot 1 september 2013.
Wie meer formatie wil of zich wil aanmelden, kan contact opnemen met Jan Meilink (0223-522125), jan.meilink@kpnmail.nl, of Wytze van der Meer (tel. 06-46442731), wh.vd.meer@hetnet.nl.


woensdag 10 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt op woensdag 5 september naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.
De bus rijdt weer op 14 november en 12 december.


woensdag 10 oktober

Hallo wereld in de Kinderboekenweek

REGIO - Hallo wereld! is het thema van de Kinderboekenweek 2012. De 58e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 tot en met zaterdag 13 oktober en gaat over reizen en verschillende culturen. Het thema nodigt uit tot leuke activiteiten.In alle vestigingen van KopGroep Bibliotheken kunnen kinderen een ‘wereldkijkdoos’ maken. De aanvang is om 14.00 uur. Zelf een schoenendoos meenemen is handig. Geen schoenendoos bij de hand? Er zijn genoeg andere dingen te doen, zoals maskers maken of op pad gaan met de reislustige familie Stokstaart. De doemiddagen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. In de bibliotheek van ’t Zand wordt vrijdag 5 oktober om 15.00 uur geknutseld.

Krassen, krassen, krassen!
Tijdens de Kinderboekenweek krijgen jeugdleden bij ieder bibliotheekbezoek een kraslot cadeau. Hiermee maken ze kans op een origineel Boekenweekprijsje. Voor de actie geldt: OP=OP!

Geen lid?
Kinderen die nog geen lid zijn van de bieb kunnen zich tijdens de Kinderboekenweek gratis inschrijven. Normaal kost een inschrijving € 2,50 administratiekosten.

Zie voor meer informatie en adresgegevens www.kopgroepbibliotheken.nl.


woensdag 10 oktober

Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt haar volgende bingoavond op woensdag 25 januari in De Harmonie.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 14 november
Woensdag 12 december (kerstbingo)
Woensdag 30 januari
Woensdag 27 februari
Woensdag 27 maart (paasbingo)
Woensdag 17 april
Woensdag 29 mei


donderdag 11 oktober

Bingo

DEN OEVER - De ANBO organiseert een bingo in Kapellehof. De aanvang is 14:00 uur.


vrijdag 12 oktober

Spreekuur Visio bij KopGroep Bibliotheken

WIERINGERWERF - Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt van 14.00 tot 16.00 uur een spreekuur in de bibliotheek van Wieringerwerf. Dit spreekuur is bedoeld voor kinderen en volwassenen die zelf slechtziend of blind zijn, maar ook mensen die professioneel of persoonlijk betrokken zijn kunnen bij Visio terecht.In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Dit heeft uiteraard ingrijpende gevolgen.
Sommige mensen zijn slechtziend of blind vanaf de geboorte. Ook kan het gezichtsvermogen langzaam achteruit gaan of kan het iemand acuut overkomen. Dat levert verschillen op in de manier waarop een visuele beperking beleefd wordt en welke vragen er spelen.

Tijdens de spreekuren in de bibliotheek kunnen belangstellenden ook hulpmiddelen bekijken en uitproberen. Iedereen is van harte welkom. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.


zaterdag 13 oktober

Zangkoor MOKUZ uit Breezand tijdens Nationale Dag van de Ouderen op Wieringen

WIERINGEN - Wieringen viert de Nationale Dag van de Ouderen. 55+ers uit deze oude gemeente zijn van harte welkom op deze gezellige middag. Het programma bestaat onder andere uit een optreden van het zangkoor MOKUZ uit Breezand.

Internationale Dag van de Ouderen is een initiatief van de Verenigde Naties waarmee gevolg wordt gegeven aan het actieplan van Wenen over Vergrijzing. Landelijk staat de dag staat in het teken van bewustwording van de vraagstukken van een vergrijzende samenleving en het belang om samen op te trekken. Op Wieringen wordt deze dag traditioneel feestelijk gevierd en afgesloten met een broodmaaltijd.
Het programma bestaat onder andere uit een optreden van het zangkoor MOKUZ uit Breezand. De afkorting staat voor Met Ons Kunt U Zingen. Het koor bestaat uit een dertigtal enthousiaste mannen en vrouwen die het leuk vinden om met elkaar te zingen en op te treden. De optredens vinden plaats op pleinen, tijdens feestjes en verzorgingshuizen. Op maandagavond wordt er geoefend in de voormalige basisschool aan de Zandvaart. Het repertoire bestaat voornamelijk uit oude Hollandse en Engelse liederen en tijdens de kerstperiode brengt het koor haar kerstrepertoire. Het koor streeft er naar zoveel mogelijk meezingliederen ten gehore te brengen. Een kleine greep uit het repertoire: Als de klok van Arnemuiden, Brandend zand, Daar bij die molen, de Jordaan-wals, De smokkelaar, De postkoets en Hou je echt nog van mij Rocking Billy. De muzikale begeleiding bestaat uit: dirigent Sjaak Reinders, Dolf Vanacker, keyboard, Tilly Bal, Coby Röge, Corry Waag bespelen de accordeons, Robert de Kok de gitaar en geluidsman Arjan Elling.
De middag wordt georganiseerd door vrijwilligers van diverse organisaties; Dirk Klaaren, Pieta Hegeman namens de ANBO, Nel Vriezema en Aleida Hidding, VBBG, Zwaanie de Vrieze, Thuiszorg Omring en Joke Cornelissen namens de Zonnebloem. Er is weer bewust gekozen voor de zaterdagmiddag omdat veel ouderen aangeven activiteiten te willen hebben in het weekend.
Opgeven voor de broodmaaltijd kan op 2 oktober van 14.00 tot 15.00 uur in het Parkzicht te Hippolytushoef en het zorgcentrum Kapellehof te Den Oever. De kosten voor de maaltijd zijn € 12,50. Het programma begint om 14.00 uur met koffie en cake waarna de middag officieel wordt geopend. De middag wordt gehouden in cafe de Harmonie te Hippolytushoef en de entree is vrij. Mocht er een vervoersproblemen zijn dan rijdt de ANBO bus. Mocht u van deze vervoersmogelijkheid gebruik willen maken kan er tot uiterlijk een dag van te voren contact worden opgenomen met Ab Metselaar, telefoon 0227-592398 en bereikbaar tussen 11.30 en 12.30 uur.


zaterdag 13 oktober

Open dag bedrijven

NIEDORP - De Bedrijvengroep Niedorp organiseert een open dag. Op het industrieterrein Winkelerzand openen bedrijven hun deuren. Daarnaast zullen vele ondernemers uit de kernen zich presenteren bij hun collega’s op het industrieterrein. U kunt terecht tussen 10.00 en 16.00 uur.

U kunt op deze manier kennis maken met bijzondere ondernemingen waarvan u wellicht niet wist wat zij doen. Of bekend raken met het gehele producten en dienstenpakket van de leden van de Bedrijvengroep Niedorp. Ons gebied heeft een bijzonder lokaal bedrijfsleven dat wij u graag tonen.

Kijk voor de deelnemende bedrijven op www.bedrijvengroepniedorp.nl.
Deelnemende bedrijven kunt u herkennen aan het logo van deze open dag.

Elke bezoeker ontvangt bij elke deelnemer een lot. Dit lot kunt u invullen en direct inleveren op het deelnemende bedrijf of inleveren bij de stand van de Bedrijvengroep Niedorp. Hiermee maakt u kans op een bijzonder prijzenpakket dat is samengesteld door onze leden. U maakt meer kans naar mate u dus meer deelnemers aandoet.


zaterdag 13 oktober

Zaterdagbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op:
- 17 november
- 15 december

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 14 oktober
(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zaterdag 20 oktober
zaterdag 20 en zondag 21 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 21 oktober
donderdag 1 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De ANBO organiseert een bingo in Noorderlicht. De aanvang is 14:00 uur.


zaterdag 17 november

Bowlen

HIPPOLYTUSHOEF - Leden van de ANBO kunnen bowlen in het kartcentrum. De aanvang is 13:45 uur.

Opgeven kan t/m 10 november bij Miep de Visser, tel. 511523 of Gijs Cornelissen, tel. 512325. Deelname kost € 6,50.


zaterdag 17 november

Dot-Event

WINKEL - Komt dat zien, komt dat horen. Karin Bloemen is gast in de Niedorphal tijdens de 3e editie van het Dot-Event.

De helft van alle 500 beschikbare Rabobankkaarten voor het Dot-Event is al besteld. Met de korting van € 5,00 van de Rabobank eraf kosten ze maar € 17,50.

Haast U want OP = OP. Bestellen is mogelijk bij www.dotevent.nl, Julius in Nieuwe Niedorp, Otjes in Winkel en bij Linda Bleeker, Dorpsstraat 16, Nieuwe Niedorp, tel. 0226-413206 of linda.bleeker@quicknet.nl.
woensdag 21 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De ANBO organiseert een bingo in café De Harmonie. De aanvang is 14:30 uur.


zaterdag 24 november

Rommelmarkt Stichting Netwerk Roemenië

HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt. Het is een uitstekende gelegenheid om koopjes voor Sinterklaas te doen.

De stichting heeft in een jaar tijd een mega- hoeveelheid aan spullen gekregen en het is dan ook zeer de moeite waard om te komen kijken en vooral ook om te komen kopen. Er is weer een gezellige koffiehoek, waar u naast een kop koffie, thee of een glas limonade ook een stuk eersteklas gebak kunt verorberen. Eerste klas omdat het zelfgebakken is door meerdere mensen. De markt is op de aloude locatie, namelijk de Ankerkerk aan de Seringenlaan nr. 17. Aanvang 10 uur en na 16 uur kunt u alleen nog maar meehelpen met opruimen, want dan is het afgelopen.


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Brandweerkazerne Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...