'Bezuinigen op onze muziek is vals, poster en stickercampagne'
Uitgegeven op 11-09-2012 om 11:18  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - (INGEZONDEN BERICHT)

Onder dat motto voeren elf muziekverenigingen in de gemeente Hollands Kroon actie tegen de plannen van het gemeentebestuur van Hollands Kroon om te bezuinigen op de subsidie die de muziekverenigingen van de gemeente ontvangen.Mochten deze bezuinigen doorgaan dan treft dat de muziekverenigingen in het hart van hun bestaan. Deze gelden worden voornamelijk besteed aan de opleiding van nieuwe leden.
Geen opleiding, betekent dat het geluid van al die verenigingen op den duur wel eens heel vals kan gaan klinken.
De verenigingen hebben aan het gemeentebestuur gevraagd aan te geven welke subsidies de gemeente verstrekt aan de verenigingen, dat zijn niet alleen directe subsidies zoals subsidies aan jeugdleden, maar ook indirecte subsidies in de vorm van huren die niet kostendekkend worden doorberekend. Een onderliggende motivering is door het gemeentebestuur niet gegeven.

Verder zijn er in het verleden met de gemeenten die ten grondslag liggen aan Hollands Kroon afspraken gemaakt. Afspraken die te maken met het opheffen van de Stichting Opleiding Amateur Musici een provinciaal gesubsidieerde stichting. De provincie heeft destijds laten vastleggen dat die subsidies blijvend verstrekt moeten worden aan die verenigingen die daar toen al een beroep op deden.

Binnenkort zal de begroting van Hollands Kroon worden behandeld op 11 en 18 oktober 2012 in de raadszaal in Anna Paulowna. De muziekverenigingen willen niet wachten op die uitkomst, maar willen nu al van zich laten horen.

De poster is te downloaden en af te drukken, hang deze voor het raam. De stickers worden via de KMV Harmonie, die dit jaar25 jaar bestaat, verspreid. Plak deze op uw auto.
Downloaden vanaf www.kmvharmonie.nl of van de vereniging in uw eigen dorp.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Visser Sport en Schoenmode - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...