Basketballen met Henk Pieterse weer groot succes
Uitgegeven op 11-09-2012 om 08:32  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Afgelopen zondag 9 september werd het nieuwe basketbalseizoen van basketbalvereniging Wiringherlant ingeluid met een clinic van oud-international Henk Pieterse. Hij verzorgde gedurende de hele zondag basketbalclinics voor groepen enthousiastelingen.Om 10 uur s’ ochtends begon de eerste clinic voor de sportklas van RSG Wiringherlant. Een grote groep fanatieke leerlingen kregen op een leuke manier de basis van basketbal bijgebracht. De volgende quote verscheen direct de volgende dag op de website van Pieterse: “Razend enthousiaste kinderen hadden de grootste lol en zeker niet in de laatste plaats door hun energieke lerares”.
Het onderwerp pesten werd ook behandeld door Henk, die in zijn jeugd veel gepest is en daarom nu met zijn “Pest mij maar”-tour door het land trekt. Hij ondervindt nog steeds vaak de gevolgen van het gepest zijn, en wil daarom graag aan kinderen overbrengen wat voor impact pesten kan hebben op je leven.

Midden op de dag begon de vrije clinic, waarbij iedereen welkom was om mee te doen. Al was de opkomst wat minder dan verwacht, misschien wel door het mooie weer die dag, de deelnemers genoten er niet minder door.
Allerlei oefeningen werden onder begeleiding van muziek en een flinke dosis enthousiasme van Henk in een hoog tempo afgewerkt.

Bij de afsluiting van de dag was het tijd voor de basketbalvereniging zelf om door Henk onder handen genomen te worden. Dit resulteerde in een pittige basketbaltraining voor de leden. De één na de andere ‘drill’ werd afgewerkt. Met als resultaat een sporthal vol met vermoeide jeugd, maar voldaan van deze leerzame training.
Elke clinic werd afgesloten met een leuke prijs in de vorm van een basketbal, zelfs één gesigneerd door een NBA-prof.

De energie van de dag zal nog wel even in de Zuiderzeehal blijven hangen. Ook kan het haast niet missen dat de vereniging een vliegende start gaat beleven van deze geweldige seizoensopener.
Heb jij dit helaas moeten missen, maar wil je toch graag eens basketballen? Neem dan contact op met BV Wiringherlant (www.bv-wiringherlant.nl).
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes circa 1962 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...