Veel duiven in laatste wedstrijd
Uitgegeven op 09-09-2012 om 16:26  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Vrijdag werden maar liefs 123 Wieringer Postduiven ingemand door 7 liefhebbers voor de laatste wedstrijd van het seizoen vanaf het Belgische Nijvel. De duiven moesten een afstand afleggen van maar liefs 265 km. Sjouke Jorna klokte de snelste duif.

Enkele liefhebbers hebben zich laten lokken door het mooie weer om hun jonge duiven nog een keer in de groep af te richten, zodat de duiven voor volgend jaar nog enige ervaring hebben opgedaan. Zaterdagmorgen werden de duiven om 9.45 uur in vrijheid gesteld. Gelost met een ZZW wind die later veranderde naar een iets noordelijke wind. Wederom geweldig duiven weer en een goede voorbode voor een goede wedstrijd. Lekker uitvliegen op de wind en trainen. Vooraf was duidelijk dat er nog vier kanshebbers voor het kampioenschap overbleven. Outsider Jaap Engel die met zijn aangeschafte jonge talenten voor een stunt kan zorgen en het klassement op zijn kop gaat zetten. Good old Henk Werkhoven die al jaren vooraan staat als de prijzen verdeeld gaan worden. En speciaal voor deze vlucht zijn goede 624 van stal had gehaald. Derde kanshebber Alexander de Groote & Zn die al weken de duiven goed thuiskrijgt en al zijn beschikbare duiven inkorfde. En als laatste de leider tot dan toe Simon Boersen. Hij was op zee deze week en had collega duivenmelker Arjan Hoogesteger gevraagd zijn duiven te verzorgen. En ja er zijn echt niet veel betere hokverzorgers in de omtrek te vinden dus niets werd aan het toeval overgelaten.


Sjouke Jorna met zijn topper in de hand

Al snel werd duidelijk dat de snelheid geen recordhoogte zou bereiken. Net even over enen klokte Sjouke Jorna de snelste duif met een snelheid van 1317 m/m won hij met glans deze wedvlucht. Enkele weken geleden declasseerde hij de club al eens met zijn jonge duiven en nu troefde hij wederom iedereen af. Wederom ook op een voor hem relatief korte wedstrijd. Nee Sjouke Jorna is uitblinker als het gaat om vluchten boven de 1000 km en dat is Nijvel zeker niet. Alexander de Groote en Zn volgde met de tweede en derde prijsduif op gepaste afstand. Maar met dit resultaat werd wel het natour kampioenschap binnengehaald. De wedvlucht duurde al met al maar een half uur de duiven kwamen heel regelmatig thuis zonder achterblijvers. Kijk en dan opmerkelijk deze week Simon Boersen 4 mee en 4 prijs. Zoals gezegd Arjan Hoogesteger zat daar deze week achter de knoppen en komt alle eer toe. Want zonder een goede verzorging komt een duif echt niet op tijd thuis.

Voorlopige uitslag: Klik hier
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wieringen oude ansichtkaart, paarden vermoedelijk van Ties Sok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...