Nieuwe coureur voor Nelon Racing
Uitgegeven op 07-09-2012 om 16:41  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - Nelon Racing, Hollands Kroon enige wegraceteam, heeft aan het einde van het seizoen op de valreep een nieuwe coureur gevonden in de kop van Noord Holland. De 22 jarige Joey Rispens(nu dus twee Joey's in het team) uit Oudkarspel komt het team versterken op de Honda van Nels Lont. De eerste wedstrijd zal zijn op 29 september in Assen.


Joey vorige week zaterdag tijdens de eerste kennismaking. (foto's Maaike de Jong)


Uiteraard werd de Honda (stiekem) even uitgeprobeerd langs de N99.


Joey zelf aan het woord:

Mijn naam is Joey Rispens. Sinds 2009 ben ik begonnen met motorsport. Ik ben mijn hele leven al gek van motoren, maar het idee om met motoren te gaan racen komt voort uit het feit dat mijn vader uit de motorsport komt. Als ik voorheen de oude fotoís zag en de bijbehorende verhalen hoorde, dan wist ik 1 ding zeker. Ooit wil ik dat zelf ook beleven.

Al een aantal jaren probeerde ik wat op poten te zetten, maar telkens kreeg ik het financiŽle plaatje niet rond. Na verloop van tijd heb ik er eens met oom Hans over gepraat. Als ik zou willen racen, zou hij wel willen helpen met wat sleutelen en andere werkzaamheden. Op dat moment heb ik voor mezelf besloten. Vanaf nu ga ik voor 100% voor de motorsport. Dat heeft er in geresulteerd dat ik in 2009 aan de start kon staan van het nederlands kampioenschap 50cc in de sportklasse watergekoeld.


Joey reed eerder in de klasse 125 cc, hier op een KTM.


Joey en zijn begeleiders tijdens een behaald kampioenschap.

Joey Rispens laatste wedstrijd in Lelystad voordat hij overstapte naar Nelon Racing.

Dat jaar werd een ongelooflijk succesvol jaar waarin ik zelfs Nederlands kampioen werd. Daarna heb ik de stap gemaakt naar het ONK 125cc met een KTM. Het 1e jaar zou een leerjaar worden.

Door omstandigheden stond ik helaas regelmatig langs de kant. Het daaropvolgende jaar was de voorbereiding beter en draaiden we een leuk seizoen. Ik werd 5e in de eindstand. We hadden er echter met zijn allen best wat geld tegenaan gegooid. We wilden de overstap maken naar de moto3 of naar de supersport. Gezien mijn lengte was de supersport een betere optie maar de financiele middelen waren er gewoonweg niet meer. Zodoende heb ik in 2012 langs de kant gestaan. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en we kwamen in contact met Nelon Racing.

Na wat verkennende gesprekken waar beide partijen een goed gevoel aan overhielden kom ik de laatste wedstrijd, 29 september, voor Nelon Racing op de Honda in actie. Dit als opwarmer voor volgend seizoen. Ik wil Nels en Maaike bedanken voor deze mooie kans en heb ontzettend veel zin om de 29e een mooi resultaat neer te zetten.

Joey


(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Garage Veltman aan de Rijksweg in Hippo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...