Schilderen of beelden maken in Het Art-Depôt
Uitgegeven op 04-09-2012 om 21:57  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - In Het Art-Depôt op Wieringen gaan onder leiding van beeldend kunstenaars Constance Wegewijs en Joost Speet omstreeks 17 september a.s. weer een nieuwe reeks creatieve cursussen van start. Beide zijn academisch gevormd en hebben ruime ervaringen in de kunstwereld en het lesgeven.De ‘basiscursus’ is speciaal bedoeld voor cursisten die voor het eerst van hun leven eens een penseel willen vasthouden en willen onderzoeken of tekenen/schilderen meer dan een leuke hobby voor ze zou kunnen zijn. U leert in een blok van 4 lessen met houtskool, inkt, en krijt omgaan. Een volgend blok van 4 lessen wordt besteed aan het schilderen met aquarelverf. De laatste 4 lessen van de basiscursus wordt met acrylverf gewerkt. De basistechnieken van het schilderen worden voorgedaan en op speelse wijze in praktijk gebracht. Onderwerpen zoals een stilleven, een landschap, een portret, een abstracte opdracht, compositieleer, de wetten van de perspectief en enige kennis van de anatomie van de mens staan ook op het programma.
De basiscursus is een goede opstap voor de vervolgcursus ‘schilderen voor beginners’. Er wordt dan voor één techniek gekozen (acryl, olieverf of aquarel). Ook weer in 12 lessen leert u omgaan met de techniek en de basisprincipes die hiervoor nodig zijn. Men wordt dan individueel begeleid. Samen onderzoeken we welke werkwijze of welk onderwerp het beste bij je past. Experimenteren is van groter belang dan het uiteindelijke resultaat.Als men al enige kennis en ervaring heeft is er de mogelijkheid de schilderkunst verder te ontwikkelen in de cursus ‘schilderen voor gevorderden’. We gaan dan dieper in op de techniek van het schilderen, je leert goed met een penseel omgaan door bewust een juiste penseelstreek te zetten,een paletmes op de juiste manier te hanteren en in bepaalde situaties de vingers te gebruiken om een goed resultaat te bereiken. Ook leer je lagen over elkaar heen te schilderen.(glaceren). Met andere cursisten vergelijken, discussies aangaan en in een gezellige sfeer werken stimuleert en geeft veel voldoening. De lessen worden op maandagmiddag, woensdagavond en de dinsdagavond gegeven.
Nieuw is de workshop Bronsgieten die Joost Speet gaat verzorgen. Een praktische kennismaking met de technieken die nodig zijn voor het maken van een beeld in brons. Stap voor stap wordt gewerkt van een wasmodel tot een afgewerkt en gepatineerd werkstuk volgens de methode Cire Perdue, de verloren was techniek. Joost Speet is een gewaardeerd beeldhouwer wiens werk door bekende galeries met regelmaat wordt geëxposeerd op de belangrijke kunstbeurzen. Om een hoge kwaliteit te bereiken starte hij zijn eigen bronsgieterij. Dat maakt deze workshop van vijf dagdelen tot een bijzondere ervaring.
Wacht niet langer maar meld u nu telefonisch aan, of als u meer wilt weten, wil kennismaken met de docente, het atelier bekijken, of een brochure/ inschrijfformulier ontvangen? Neem dan contact op met Constance of Joost van Het Art-Depôt (Gesterweg 24 , Den Oever) op nummer 0227-512630 of 06-28044800.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vatrop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...