Warme woorden bij afscheid Theo van Eijk als waarnemend burgemeester
Uitgegeven op 03-09-2012 om 19:04  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Er waren louter warme woorden, Theo van Eijk laat een beste indruk achter bij zijn afscheid als waarnemend burgemeester.


Theo Moras bood Theo van Eijk een pakje zakdoeken aan "Voor de tranen!" zei Theo Moras. Dat laatste viel mee, Theo van Eijk heeft acht maanden genoten; "Elke dage in Hollands Kroon was een feestje!" (fotografie Henk-Jan Wittink)

Theo van Eijk, de eerste burgemeester van de grote gemeente Hollands Kroon. Hij heeft veel werk verzet in acht maanden tijd, maar alle eer ging naar het college, de medewerkers, de staf en de gemeenteraad. De scheidende burgervader stak zijn bewondering voor alle mensen dan ook niet onder stoelen of banken tijdens zijn afscheidwoord.


Er waren lekkere doch bescheiden hapjes. Raadslid Jeff Leever boycotte de bijeenkomst vanwege de volgens hem hoge kosten van het afscheid. Dit viel volgens ingewijden erg mee.De andere seniorenpartij raadsleden waren wel gekomen om Van Eijk een passend afscheid aan te bieden.


Wethouder Enno Bijlstra en VVD fractievoorzitter Jan Swaag spraken namens de gemeenteraad en het college. Jan Swaag vertelde nog over het voorjaar toen Theo van Eijk kwam kijken hoe de koeien hun voorjaarsdansje uitvoerden toen zij de wei in mochten. In acht maanden tijd heeft Hollands Kroon met haar inwoners een diepe indruk achter gelaten bij de scheidende burgemeester.


Namens het management sprak gemeentesecretaris Wim van Twuijver. Je kon wel voelen dat de beide mannen qua voetballen het niet met elkaar eens waren. Theo is Feyenoord fan terwijl er in de kop van Noord Holland juist veel Ajax en AZ fans wonen.

Burgemeester Westerink van Schagen sprak namens de collega-burgemeesters uit de kop. Dat worden er steeds minder met de fusies. Volgens Westerink is een burgemeester een passant en zal dat altijd zo blijven. Hij roemde Van Eijk met name voor zijn inzet bij de drugsproblematiek in de regio


Er waren voornamelijk raadsleden, medewerkers van de gemeente, mensen uit het bedrijfsleven en verenigingen aanwezig.

Ook dit waren geen exorbitante borrelhapjes, wel lekker...
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kolffstraat 1904 in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...