Succes start met 3-0 zege bij DWB
Uitgegeven op 02-09-2012 om 23:29  |  link  |  bewaar  |  print

DE WEERE - Na een geslaagde oefencampagne startte Succes het nieuwe seizoen met een overwinning bij DWB. De 3-0 zege was meer dan verdiend, maar de Wieringers verzuimden in de eerste helft de vele kansen te verzilveren en zodoende tijdig afstand te nemen van de thuisclub, die echter ook het vizier niet op scherp had staan.

Succes moest het in de openingswedstrijd stellen zonder de geblesseerde Richard Ansink en Jeroen Schuit.
De beginfase was voor de formatie van trainer Kuut. Met goed combinatievoetbal werd DWB ver teruggedrongen op eigen helft.
Die furieuze opening leverde al spoedig enige fraaie kansen op die echter niet werden benut.
Reeds in de tweede minuut was het Ted Jorna die uit een corner rakelings naast kopte en nauwelijks een minuut later was een prima voorzet van Bart de Kleine net niet besteed aan de andere aanvallers.
Een doelpunt kon niet uitblijven en toen Jorna spits Jop van den Esschert prima aanspeelde, was het laatstgenoemde die de DWB-defensie omspeelde en strak kon inschieten: 0-1.
Bart de Kleine kreeg daarna een goede mogelijkheid, maar de DWB- keeper was hem te slim af.
Na verloop van tijd begon de opbouw van de aanvallen enige slordigheden te vertonen en kon ook de thuisclub enig gevaar stichten, waar Succes echter wel raad mee wist.
De mooiste kans vlak voor rust was echter weer voor Van den Esschert die alleen voor de keeper verscheen doch diens inzet ging naast.
In de rust werd de geblesseerde Thom Hoekstra vervangen door Pieter Rotgans.
Meteen na rust leek DWB na slordig verdedigen de score gelijk te trekken doch keeper Martijn Lont redde prima.
Nadat Van den Esschert de keeper op de proef had gesteld met een schuiver in de korte hoek was het dezelfde speler die na een kwartier spelen na zich uitstekend vrij te hebben gespeeld de 0-2 aantekende.
Henk-Jan Foekema kwam in het veld voor Mark van der Kooij.
Toen onnodig balverlies op het middenveld leidde tot een riante mogelijkheid voor de thuisclub de aansluittreffer te scoren was het echter keeper Lont die met een schitterende reflex die poging verijdelde.
Dennis Norder werd vervangen door René de Kleine. Succes bleef gedisciplineerd op jacht gaan naar de 0-3 en het was Foekema die met een zuiver diagonaal schot een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte.
Trainer Kuut was blij met de zege, maar moest concluderen dat het niveau van het oefenduel tegen derdeklasser VVS niet gehaald kon worden.
Aanstaande zondag is Succes gastheer in de eilandderby tegen Wiron.