West Wad Race
Uitgegeven op 03-09-2012 om 09:00  |  link  |  bewaar  |  print

DE HAUKES - Op zaterdag 29 september organiseren de Koninklijke Marine Jacht Club en de Watersport Vereniging Amstelmeer de West Wad Race 2012. In deze zeilwedstrijd moeten de deelnemers na hun start om 09.00 uur in 8 uur tijd zoveel mogelijk mijlen afleggen.

De organisatie stelt de deelnemers een zogenaamde rakken lijst ter beschikking waaruit men zelf een keuze qua volgorde kan maken.
Aan de hand van stroom en wind richting kan men een tactiek uitzetten die moet leiden naar het hoogste aantal gezeilde mijlen. Dat zal blijken als de formulieren zijn ingeleverd na de finish om 17.00 uur. De deelnemer die voor 16.00 uur of na 18.00 uur over de finish komt wordt gediskwalificeerd.
Een jacht dat na 17.00 uur de wedstrijd beŽindigt krijgt een straf in mijlen, terwijl een jacht dat voor deze tijd arriveert wellicht minder mijlen aflegt dan mogelijk was.Kortom een wedstrijd die de zeilers de gelegenheid bied hun boot nog een keer uit te laten voor het winteronderhoud begint en van hun vaardigheid op het gebied stroomzeilen en tactiek te laten blijken.

Wedstrijdbepalingen en rakkenlijst zijn te downloaden via de site van de KMJC www.kmjc.eu en Watersport Vereniging Amstelmeer www.wvamstelmeer.nl
Inschrijving en informatie via e-mail tljsouren@quicknet.nl.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis jaren 70 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...