Activiteiten in Hollands Kroon
Uitgegeven op 02-09-2012 om 09:45  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten a.u.b. mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER

Dagelijks: Maïsdoolhof


maandag 10 september

Kermis in Zijdewind

11:30 uur: Kegelen voor dames met local hero Paul Vlaar; ’s avonds Disco Diciples


dinsdag 11 september

Inloopochtend

HIPPOLYTUSHOEF – Wekelijks wordt er een inloopochtend in het Dorpshuis van Hippolytushoef georganiseerd vanuit de GGZ in overleg met de Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) . Doel van deze inloopochtend is ontmoeting en er even uit zijn.

Wanneer je alleen woont of je bent niet zo in de gelegenheid om mensen te ontmoeten is er gelegenheid in het Dorpshuis aan de kerkhofsteeg 2-4 om daar wat aan te doen.
Vanaf 10.00 uur is de koffie klaar, deze kost € 1,00 maar ook thee, frisdrank en andere versnaperingen zijn te verkrijgen.

Wat we zoal doen:
Spelletjes zoals triominos, rummycub, sjoelen, dammen, darten, kaarten, enz. enz.
Creatieve ochtenden, glas schilderen is een tijdje erg populair geweest, bloemschikken, gewoon schilderen, kaartjes maken, zijde schilderen enz. enz,
Soms bakten we een appeltaart of iets anders voor bij de koffie, we hebben een aantal keren een brunch gemaakt, waarbij iedereen iets meenam enz. enz.
Een aantal keren zijn we op pad geweest, naar het Vikinger museum, informatiecentrum van De Donkere duinen, bloembollenroute enz. uitstapjes in de eigen regio.
Er zijn nog genoeg ideeën om leuke ochtenden mee te vullen, maar we staan ook open voor nieuwe ideeën.
We nodigen u van harte uit om eens binnen te komen lopen en een spelletje mee te spelen
Wie weet vindt u het gezellig en besluit u vaker te komen.
Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een workshop kunnen geven tegen low budget of mogelijk een leuke hobby hebben en die met anderen willen delen.


dinsdag 11 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 11 september

Kermis in Zijdewind

14:00 uur: Kaartjesbiljarten; ’s avonds swingende afsluiting met Buddy Folly


woensdag 12 september

Verkiezingen

HOLLANDS KROON - Vandaag zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

De 28 stembureaus in Hollands Kroon zijn van 7:30 tot 21:00 uur geopend. HollandskroonNieuws doet rechtstreeks verslag vanuit het stembureau in Westerland.


woensdag 12 september

Bingo HSV Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF – Hengelsportvereniging Wieringen houdt haar volgende bingoavond op woensdag 25 januari in De Harmonie.

Elke bingoavond is er een hoofdprijs van € 115,- en verder mooie prijzen zoals rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer.....
Bij opkomst van minimaal 65 personen is de hoofdprijs € 150,-!
De zaal van De Harmonie gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Info: 0227-59 24 29.

De volledige bingokalender:
Woensdag 10 oktober
Woensdag 14 november
Woensdag 12 december (kerstbingo)
Woensdag 30 januari
Woensdag 27 februari
Woensdag 27 maart (paasbingo)
Woensdag 17 april
Woensdag 29 mei


donderdag 13 september

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 13 september

Start Workshop zelfheling met behulp van de pendel

WIERINGERWERF - Danielle Forrer geeft dit najaar een intensief helende avondworkshop. Het is een hele praktische workshop die helemaal past in deze bijzondere tijd. Je leert in vier avonden hoe je jezelf op een simpele manier kunt helen en ondersteunen met de energie die altijd voorhanden is.

Vaak blijkt dat je zelf tot een hele hoop in staat bent. Als je maar weet wat je moet doen. De kennis die je hiervoor nodig hebt draagt Danielle graag aan jou als deelnemer over.

Per workshop is er plaats voor maximaal 8 deelnemers, zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht en begeleiding. Iedere workshopavond kan er dan ook een diepe heling plaatsvinden.
Door de jaren heen heeft Danielle haar eigen wijze ontwikkeld om zichzelf in moeilijke tijden en perioden van groei te ondersteunen. “Natuurlijk laat ik mij ook bijstaan door een collega therapeut als ik voel dat ik even een zetje of steun in de rug nodig heb. Het geeft mij enorm veel voldoening om anderen mogelijkheden aan te reiken om zichzelf te ondersteunen in het dagelijks leven.”

De workshop start ook op maandag 24 september en dinsdag 16 oktober.

Meer over deze workshop van 4 avonden en over Danielle Forrer lees je op haar website www.danielleforrer.nl.


vrijdag 14 september
vrijdag 14 september

Avond nachtvlinders en vleermuizen kijken

Veel mensen krijgen de kriebels bij het zien van nachtvlinders en vleermuizen. Laat u daarom verbazen van 21:30 tot 2:00 uur over de wereld van de nachtvlinder en vleermuis.

Honderden soorten nachtvlinders, in de mooiste kleuren en in grootte verschillend van enkele millimeters tot wel 15 centimeter groot.
En dan de vleermuis, wat is zijn rol in onze natuur en waar huist hij. Waarom zien we ze bijna nooit?
Dit wordt u uitgelegd door een aantal ervaren natuurliefhebbers. Natuurlijk hopen we veel nachtvlinders en vleermuizen te zien op deze avond.


Gele Tijger - foto Wiepko Lubbers

De kosten voor deze avond zijn slechts € 2,50 (graag gepast betalen).
Belangstelling gewekt? Meld u dan aan via excursiesnoordkop@staatsbosbeheer.nl.
Na aanmelding ontvangt u bericht over de plaats. Bij regen gaat de avond niet door.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zaterdag 15 september


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 – 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 15 september

Rondje IJsselmeer

HOLLANDS KROON - Het jaarlijkse rondje IJsselmeer op de racefiets is op 15 september. Het is ook mogelijk dat de tocht op 13 oktober wordt gefietst. Aanmelden MOET bij Henk-Jan Wittink.


Foto; Arjan Bakker.

Bij voldoende deelname komt er een 'snelle' en een minder snelle ploeg rijders welke maximaal 25 kilometer per uur aanhouden. Deelname kost vijf euro per persoon, onderweg is er gedeeltelijk verzorging aangeboden namens deze website, de lunch is voor eigen rekening. Het goede doel van deze tocht is de eigen gezondheid. Er wordt dan ook eens een keertje geen geld ingezameld. Aanmelden via de mail voor eind augustus. vertrek is om 07.00 uur (de snelle ploeg vertrekt later) achter café De Kasteleen. Na aankomst, circa 17.00 uur, is er in het café soep en nog de gelegenheid om na te praten.
zaterdag 15 september

Zaterdagbingo in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo.

Van 20.00 tot 22.30 uur kan in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg bingo worden gespeeld om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op:
- 13 oktober
- 17 november
- 15 december

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 15 september

Presentatie CD Claes van der Ster

WIERINGERWERF - De 22-jarige countryrockzanger Claes van der Ster (ook wel bekend als de zingende postbode) uit Hollands Kroon zal zijn 1e CD presenteren. Gasten bij de presentatie zijn John Selby, Sabine Selie, Zangeres Daily, Fennie & Martin. De presentatie is in De Maaier in Wieringerwerf.

Claes van der Ster is geboren op 30 mei 1990 te Leiderdorp, Zuid-Holland. Vanaf zijn 11e doet Claes aan Country Line Dance, de eerste 3 jaar bij de Animal Country Dancers uit Den Helder en tegenwoordig bij de Rodeo Country Line Dancers in Wieringerwerf, waar hij ook les is gaan geven. Door het linedancing ging Claes steeds meer countrymuziek luisteren. Toen hij de muziek van Johnny Cash begon te luisteren, wist hij het zeker, dat zingen, dat wilde hij ook!

In zijn opleidingsperiode. Medewerker Maatschappelijk Zorg solliciteerde Claes bij TNT Post als postbezorger later als zaterdagwerker. Claes werd daar een bekende verschijning als de postbode met de mp3 speler op zijn hoofd en het meezingen met de songs uit de MP3 speler

In 2007 kwam hij in contact met John Selby, de rasechte trucker uit Den Oever (http://www.john-selby.com/) en Frans Zegers (In Memoriam 17 september 2011). waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde.
Inmiddels heeft Claes verschillende podia gezien: Truckfestival Medemblik, Wieringerwerf op Wielen, Country & Rootsfestival Engbergen, Open Podium Palazzo Country Club in Grave, 2e Country Outdoor Festival in Farmsum.

De presentatie van de CD begint om 20.00 uur in De Maaier, Terpstraat 1 te Wieringerwerf. De entree is € 5,-.zaterdag 15 en zondag 16 september

Floralia

NIEUWE NIEDORP - Mozaïeken, straatamusement en een Floralia Fair zijn de ingrediënten van de Floralia aan de Dorpsstraat.Straatamusement
De Floralia wordt opgefleurd met diverse muzikanten en straatartiesten voor jong en oud. Met alle prachtige en vrolijke optredens langs de route is het een en al feest!
Vooral ’s avonds, als het dorp en in het bijzonder de werkstukken en mozaïeken feeëriek verlicht zijn is het heerlijk om langs de Dorpsstraat te wandelen.

Floralia Fair
Tijdens de autovrije uren op zondagmiddag aantrekkelijke "Floralia Fair". Tussen de prachtige werkstukken en mozaïeken óók snuffelen naar leuke en vernieuwende koopjes!

De openingstijden zijn op zaterdag van 15:00 tot 22:30 uur en op zondag van 10:00 tot 22:30 uur.
De boekjes met alle informatie aangaande het evenement, en die tevens als entreebewijs dienst doen, zijn verkrijgbaar bij alle ingangen van het dorp. € 3,50 voor volwassenen, € 1,50 voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
De kleinsten mogen gratis naar binnen.


zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 september

Kermis in Kolhorn


zondag 16 september

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. P. Monsma uit Krabbendam in de Hippolytuskerk


maandag 17 september

Informatieavond over project Woninginbraken

ANNA PAULOWNA - De gemeente Hollands Kroon houdt samen met de politie een informatieavond over het prject Woninginbraken. Ook een ex-inbreker vertelt over zijn ‘werk’. De avond is in de De Verwachting 1.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur Inloop (koffie/thee)
19.30 uur Welkomstwoord door de burgemeester
19.35 uur Inbraken en wat doet de politie eraan?
20.00 uur Pauze
20.15 uur De praktijk; een ex-inbreker vertelt
21.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen.
21.30 uur Einde.

Achtergrondinformatie
Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdeling Schager en Wieringerland van de politie Noord-Holland Noord. In de komende periode wordt een aantal informatieavonden georganiseerd. Tijdens deze informatieavonden geeft de politie een beeld van haar aanpak rondom woninginbraken. Verder zal een ex-inbreker vertellen hoe inbrekers te werk gaan en geeft hij tips hoe mensen woninginbraken zoveel mogelijk kan voorkomen. Het doel is om de inwoners bewust te maken. Waar moet je opletten bij het inrichten en beveiligen van je woning; hoe gemakkelijk maken we het voor de potentiele inbreker om rond te struinen in onze woning.
Verder zullen de gemeenten regelmatig informerende artikelen plaatsen op de websites en in de gemeentelijke informatiebladen.


dinsdag 18 september

Openbare fractievergadering Senioren Hollands Kroon

’t VELD - De raadsfractie van Senioren Hollands Kroon houdt van 10:00 tot 12:00 uur een openbare vergadering in Dorpshuis Harmonie.

Belangrijk punt op de agenda is de Raadsvergadering van donderdag 27 september. De agenda van deze vergadering is te vinden op www.hollandskroon.nl.
Ook insprekers zijn welkom. Afhankelijk van het aantal insprekers is er maximaal 5 minuten tijd voor de boodschap. Van insprekers wordt gevraagd zich uiterlijk op 17 september aan te melden bij de fractiesecretaris meijerpc@quicknet.nl.


woensdag 19 september

Oriënt Dixieland Express

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer Vrouwen van Nu starten het nieuwe seizoen. De eerste avond wordt ingevuld door De Oriënt Dixieland Express ODEjazz, een zeer ervaren orkest dat in 2013 dertig jaar bestaat.


(foto Jazz op Wieringen

Naast dixieland worden ook diverse andere stijlen ten gehore gebracht, waarvan diverse nummers van eigen hand zijn. Deze avond, gehouden in café de Harmonie, Kerkplein 1, zijn gasten welkom. Entree € 3,50 voor leden en € 6,50 voor gasten.


vrijdag 21 september
zondag 23 september

Bloemencorso in Winkel

WINKEL - Al vanaf 1906 is het Bloemencorso in Winkel een feit: Toen nog een optocht van versierde platte wagens, fietsen en verklede mensen, maar in de loop van de jaren is dit Corso uitgegroeid tot hét dorpsfeest van Winkel!

Letterlijk en figuurlijk gegroeid, de Corsowagens worden ieder jaar weer mooier en groter. Waar ruim een eeuw geleden een enkele bloem of een paar stukken fruit de wagens en fietsen sierden worden tegenwoordig ruim 1,3 miljoen dahlia’s gebruikt!
De Corsowagens werden en worden nog steeds voortbewogen door de -onzichtbare- mannen en vrouwen onder de (soms wel 1000 kg wegende!!) wagens… er komt geen motor aan te pas!Programma:
10:00 uur: kassa’s open - markt / braderie - kermis
12:00 uur: parade klassieke legervoertuigen
13:00 uur: opening door voorzitter Gea Breebaart
13:00 uur: aanvang Bloemencorso: 1 ronde Kindercorso, 3 rondes Bloemencorso
17:00 uur: opstellen Corsowagens langs Dorpsstraat
20:00 uur: prijsuitreiking (Parfumflessenmuseum)


donderdag 27 september

Wieringer Dangsers bij Wonen Plus Welzijn in Parkzicht

HIPPOLYTUSHOEF - Ook in het seizoen 2012-2013 organiseert Wonen Plus Welzijn weer eens per maand activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking. Het seizoen start op donderdag 27 september 2012. De Wieringer Dangsers zullen dan een optreden geven. Een feestelijke start met muziek, dans en mooie kostuums!

De activiteit vindt plaats van 10:00 uur tot 11:30 uur in de recreatiezaal van Parkzicht,
Parkzicht 11, 1777 BC Hippolytushoef.
Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.
Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Wieringen van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570. Maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


zaterdag 29 september

West Wad Race

DE HAUKES - De Koninklijke Marine Jacht Club en Watersport Vereniging Amstelmeer organiseren de West Wad Race 2012. In deze zeilwedstrijd moeten de deelnemers na hun start om 09.00 uur in 8 uur tijd zoveel mogelijk mijlen afleggen.

De organisatie stelt de deelnemers een zogenaamde rakken lijst ter beschikking waaruit men zelf een keuze qua volgorde kan maken.
Aan de hand van stroom en wind richting kan men een tactiek uitzetten die moet leiden naar het hoogste aantal gezeilde mijlen. Dat zal blijken als de formulieren zijn ingeleverd na de finish om 17.00 uur. De deelnemer die voor 16.00 uur of na 18.00 uur over de finish komt wordt gediskwalificeerd.
Een jacht dat na 17.00 uur de wedstrijd beëindigt krijgt een straf in mijlen, terwijl een jacht dat voor deze tijd arriveert wellicht minder mijlen aflegt dan mogelijk was.Kortom een wedstrijd die de zeilers de gelegenheid bied hun boot nog een keer uit te laten voor het winteronderhoud begint en van hun vaardigheid op het gebied stroomzeilen en tactiek te laten blijken.

Wedstrijdbepalingen en rakkenlijst zijn te downloaden via de site van de KMJC www.kmjc.eu en Watersport Vereniging Amstelmeer www.wvamstelmeer.nl
Inschrijving en informatie via e-mail tljsouren@quicknet.nl.


zaterdag 29 september
zaterdag 29 september
zondag 30 september

Open dag in Michaëlskerk

OOSTERLAND – De Stichtingen Culturele Kring Wieringen en Oecumenisch Centrum organiseren een gezamenlijke open dag in de Michaëlskerk.

Bestuur en vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereidingen om alles onder de aandacht te brengen wat de Michaëlskerk aan kunst, cultuur en religie te bieden heeft.
En dat is nogal wat! Tussen 10.00 en 17.00 uur kan men genieten van korte concerten door top-solisten, maar ook meedoen aan een meezing-sessie met het Museumkoor en de Kindercantorij. Er zijn presentaties door musici en beeldend kunstenaars die in de kerk exposeren (of hebben geëxposeerd), terwijl men zelf op doek een kunstwerk kan produceren (ook voor kinderen).
De negenhonderdjarige Michaëlskerk onthult haar geheimen in een speur/puzzeltocht voor kinderen; er zijn rondleidingen voor jong en oud, een korte lezing door een deskundige over oude Noord-Hollandse kerken, liturgisch theater, een versie van ‘Op verhaal komen’ met muziek, videopresentaties en stands met alle mogelijke informatie en producten van beide stichtingen. Ook het omvangrijke fotoarchief ’40 jaar Oosterland’ is in te zien. Een uitgebreid programma volgt.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen start nieuwe cursussen. Op het programma staan tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 281,15. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 190,50. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd. Nieuw is een workshop Facebook voor starters. Wie gebruik wil maken van het sociale netwerk leert de basis van het gebruik van Facebook. De workshop kost € 45,00. De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


maandag 1 en dinsdag 2 oktober

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 13:30 tot 16:30 uurgeopend.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


donderdag 4 oktober

Najaarsreis ANBO

WIERINGEN - De najaarsreis van de ANBO belooft een gezellige en zeer informatieve reis te worden. Er wordt een bezoek gebracht aan Tropisch Rozenland in de Bollenstreek waar de deelnemers worden ontvangen met koffie en gebak, gevolgd door een rondleiding.

In 1999 is Tropisch Rozenland ontstaan. Een rozenkas is omgebouwd tot een Tropische Tuin waar men kan genieten van mooie tropische planten en watervallen. Maar het is onder andere ook een rozenkwekerij. Er wordt hier al vijftig jaar en drie generaties lang bloemen geteeld. Alle rozen die worden gekweekt, worden in eigen winkel verkocht. Dit betekent dat er geen tussenhandel plaatsvindt en de rozen dagelijks vers zijn. Ook de lunch wordt gebruikt in de Bollenstreek en uitwaaien kan in Noordwijk aan Zee.
Inschrijven voor de reis kan op 5 september in zorgcentrum Noorderlicht van 11.00 tot 12.00 uur en in het Vikingschip van 14.00 tot 15.00 uur. De prijs is € 43,= per persoon.


vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Kermis in Breezand


zondag 7 oktober
maandag 8 oktober

Bridgecursus voor beginners

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen start op maandag 8 oktober een bridgecursus voor beginners. De cursisten krijgen les volgens ‘Startersbridge’, dat voor iedereen te begrijpen is. De cursus beslaat 16 maandagavonden van 19.00 tot 22.00 uur met een kwartier pauze.

Bridge is een denksport met 52 speelkaarten waarbij per tafel 2 paren tegen elkaar spelen. Je kunt het thuis spelen, maar ook in competitieverband op een bridgeclub. Naast het speelplezier heeft een bridgeclub ook heel duidelijk een sociale functie; je leert op de bridgeclub veel mensen kennen.
De cursus wordt gegeven in Café De Harmonie in Hippolytushoef. De kosten bedragen € 60,00 en de cursisten ontvangen daarvoor het full color lesboek. Bij de prijs is bovendien de contributie van Bridgeclub Wieringen inbegrepen tot 1 september 2013.
Wie meer formatie wil of zich wil aanmelden, kan contact opnemen met Jan Meilink (0223-522125), jan.meilink@kpnmail.nl, of Wytze van der Meer (tel. 06-46442731), wh.vd.meer@hetnet.nl.


woensdag 10 oktober

ANBO bus rijdt weer

WIERINGEN - De ANBO-bus rijdt t.b.v. Mobiliteitsverbetering voor senioren naar Schagen.

De ANBO-bus rijdt op woensdag 5 september naar Schagen. In de stad aangekomen wordt u in de buurt van het centrum afgezet en kunt u op eigen gelegenheid uw activiteiten ondernemen. Rond 10:30 uur wordt u van huis opgehaald, daarna vertrekken we richting Schagen, waar we plusminus 11:30 uur aankomen. Ongeveer 13:30 uur vertrekt de bus weer richting Wieringen.

Kosten (een retour) € 7,50; dit bedrag kunt u bij de bus betalen.

U kunt zich opgeven bij: Ab Metselaar. Ab is elke werkdag bereikbaar op telefoonnummer: 0227-592398.

U hoeft geen lid van de ANBO te zijn om mee te gaan.
De bus rijdt weer op 14 november en 12 december.


donderdag 11 oktober

Bingo

DEN OEVER - De ANBO organiseert een bingo in Kapellehof. De aanvang is 14:00 uur.


zaterdag 20 en zondag 21 oktober

Kermis in Lutjewinkel


donderdag 1 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De ANBO organiseert een bingo in Noorderlicht. De aanvang is 14:00 uur.


zaterdag 17 november

Bowlen

HIPPOLYTUSHOEF - Leden van de ANBO kunnen bowlen in het kartcentrum. De aanvang is 13:45 uur.

Opgeven kan t/m 10 november bij Miep de Visser, tel. 511523 of Gijs Cornelissen, tel. 512325. Deelname kost € 6,50.


zaterdag 17 november

Dot-Event

WINKEL - Komt dat zien, komt dat horen. Karin Bloemen is gast in de Niedorphal tijdens de 3e editie van het Dot-Event.

De helft van alle 500 beschikbare Rabobankkaarten voor het Dot-Event is al besteld. Met de korting van € 5,00 van de Rabobank eraf kosten ze maar € 17,50.

Haast U want OP = OP. Bestellen is mogelijk bij www.dotevent.nl, Julius in Nieuwe Niedorp, Otjes in Winkel en bij Linda Bleeker, Dorpsstraat 16, Nieuwe Niedorp, tel. 0226-413206 of linda.bleeker@quicknet.nl.
woensdag 21 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De ANBO organiseert een bingo in café De Harmonie. De aanvang is 14:30 uur.


(ADVERTENTIE)


Trouwreportages Henk-Jan Wittink 06 - 51 333 709 info@fotohenkjan.nl Dit jaar gratis foto's van de feestavond, informeer naar de voorwaarden. Let op! De meeste stelletjes trouwen in de zomer, reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.


Ook voor studiofotografie (ook bij u thuis!) bent u bij Henk-Jan aan het juiste adres!

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Kapel van Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...