Verslag actie nr 22 KNRM station Den Oever
Uitgegeven op 01-09-2012 om 16:36  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Woensdagmiddag rond half zes werd station Den Oever geallarmeerd. De Francine Kroesen van KNRM Oudeschild vroeg om assistentie, zij hadden het, 15 meter lange, jacht Flamingo op sleep.


Hier het verslag van actie 22 van KNRM station Den Oever. Op de foto het moment waarop de Johanna Margareta het 15 meter lange jacht Flamingo overneemt van de Francine Kroezen KNRM reddingboot uit Oudeschild Texel. Foto en verslag Meijert de Haan

Het probleem was dat het roer van het jacht vast zat en wel in een positie dat het jacht steeds rond wilde. Het resultaat is dat het jacht niet te slepen is, nu kun je dat soms oplossen door een sleepzak achter het jacht te hangen, dit werk als rem en zou het jacht beter op koers moeten houden.
In dit geval werkte het niet, dat kwam vast omdat het toch een flink schip was. Terwijl de Francine Kroesen zo goed en kwaad als het ging de Flamingo richting Den Oever sleepte heeft de bemanning toch een noodstuurinrichting weten te maken en bleef het jacht redelijk op koers. De schippers van de Johanna Margareta en de Francine Kroesen hebben toen besloten dat de J. M. de sleep over zou nemen en het jacht mee naar Den Oever zou nemen. Pluim voor de bemanning van het jacht dat ze ondanks het weinige en slechte gereedschap, de schipper liet ons een kromgebogen sleutel zien uiteindelijk toch een noodstuur gemaakt hebben waardoor de boel toch weer redelijk onder controlle was!
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lunchroom Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...