Wieringers in het buitenland, de familie Van der Werf vanaf hun camping in Zweden
Uitgegeven op 01-09-2012 om 10:39  |  link  |  bewaar  |  print

ZWEDEN - In de reeks Wieringers in het buitenland een bericht van de familie Van der Werf, zij beleefden alweer hun derde jaar op hun camping in Zweden.


Heb deze man, en vrouw ( 75 jr + ) gesproken, hij heeft de auto en caravan al 32 jaar in zijn bezit.

Hoi redactie, Wieringers en andere Hollands Kroners

Even een berichtje uit Zweden.

Deze zomer alweer het derde jaar. We zien nu steeds meer gasten terug komen naar de camping, die hier het eerste jaar of het tweede jaar ook geweest zijn, geweldig. Ook de familie,s Bloem en van Sinderen weten ons ieder jaar weer te vinden. Op het begin van de vakantie even opsteken, om daarna door heel Zweden te reizen, en de laatste dagen ook weer bij ons, prachtig. Altijd leuk om even bij te kletsen over hoe het op Wieringen is, alhoewel we het Wieringernieuws ook op de voet volgen.


Dit jaar hadden we ook de scouting uit Wieringerwerf ” Die Robben “. Zei hadden met 15enthousiaste leden hier voor een week de tenten opgezet. Ze konden zich hier geweldig uitleven in de bossen, ook hebben ze een hele dag de rivier de Klarälven af gevaren tot zijn aan de camping. Er was genoeg te doen dus.Het weer was niet altijd even prachtig deze zomer, maar hoorde dat het in Holland ook wisselvallig was. Wel hadden we iedere keer prachtig weer als de helikopter langskwam, om vanaf het strand rondvluchten te maken.

De keuken heeft ook weer geweldig gedraaid, de nasi en bami van Corina die waren weer heel populair. Heel leuk om te zien is dat de mensen echt op vakantie zijn.

We hadden midden in het hoogseizoen op het bord, buiten aan de muur van het restaurant geschreven; 1 kroket of fricandel; 20 sek, en daaronder gezet; 5 voor 100 sek. Echt prachtig om te horen en te zien dat de mensen binnen komen en dus gewoon 5 kroketten of 5 frikadellen bestellen, denkend dat ze een aanbieding hebben, geweldig .

De kanotoer, door een stukje ongerepte natuur was ook deze zomer weer iedere avond vol. Ook iedere avond de bevertoer hier bij ons op het meer , bijna iedere avond 12 gasten of meer. Sinds dit jaar doet Paul deze toer.

We gaan dan op een groot vlot, met buitenboord motor, het meer op, en hopen in een mooi riviertje de bever te kunnen spotten. Op de terugweg gaan we naar de andere kant van het meer, waar je een prachtig uitzicht hebt op de zonsondergang. Dit gaat gepaard met soms prachtige kleuren in het wolkendek .


Op de foto te zien dat iedereen weer met een ander kampeer middel komt.

Maar ja, weer een heel leuk seizoen gehad. Iedereen is weer te werk of gaat weer naar school. Onze kids hebben er alweer een kleine twee weken op zitten, maar na 9 weken vakantie mag dat ook wel weer. Wij krijgen nu nog een aantal weken de iets oudere gasten, en die komen vaak om hier in de bossen bessen te zoeken, waar ze dan weer jam van maken, hebben ze weer een voorraad voor de hele winter. Of wat ook heel populair is, cantharellen zoeken, met hele emmers komen ze het bos uit .

Eerst weer even de groetjes uit Zweden

Peter, Corina, Paul, Mark en Linda


Klik hier voor de camping Radastrands


(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zeewier lossen op de haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...