BV Wiringherlant trapt nieuwe seizoen af met gratis basketbalclinic van Henk Pieterse
Uitgegeven op 22-08-2012 om 10:21  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Zondag 9 september is het weer zo ver! Basketbalvereniging Wiringherlant organiseert dan voor de derde maal een clinic met de 2,11m lange ex-international Henk Pieterse om het nieuwe basketbalseizoen in te luiden. De vereniging houd deze clinic voor haar eigen leden, voor deelnemers van de sportklas van de RSG Wiringherlant en er is een vrije deelname voor wie eens een keer wil basketballen.

Tijdens zijn clinic vermaakt Henk altijd vele basketballers van jong en oud, ongeacht de basketbalervaring. Henk is in zijn jeugd gepest als kind en trekt daarom het land rond met zijn ‘Pest mij maar’-tour waarbij hij zich opwerpt als beschermheer voor gepeste kinderen.Waarom wederom Henk Pieterse? Henk Pieterse is één en al basketbal. Hij begon op redelijk late leeftijd op aanraden van zijn gymleraar. Dit bracht hem uiteindelijk 4 jaar in Amerika en miste op een haar na de NBA. Hij vervolgde zijn basketbal avontuur in onder meer Den Bosch en Den Helder waar hij 6 landstitels binnen haalde. De 101-voudig international basketbalde daarna nog in België en Duitsland. Sinds 2005 is hij bezig met ”Ball-Contact”, daarmee geeft hij met succes vele clinics op diverse plaatsen in het land. De passie en het enthousiasme van Henk past goed bij de basketbalvereniging in Wieringerwerf. Plezier staat bij beide erg hoog aangeschreven.

Voor vele is Henk Pieterse daarom inmiddels een begrip geworden. In de twee clinics die hij eerder heeft gegeven in Wieringerwerf hebben ruim 400 kinderen kunnen zien wat basketbal voor sport is. Henk laat de kinderen op muziek en met allerlei oefeningen de beginselen van de basketbalsport uitvoeren.

Voor wie eens een keer wil basketballen is dit de ultieme mogelijkheid. Vanaf 13:00 uur verwelkomt Henk en de basketbalvereniging alle enthousiastelingen om tot 15:00 uur te komen basketballen! De clinic is in de Zuiderzeehal te Wieringerwerf. Hieraan zijn geen kosten verbonden en het is geheel vrijblijvend. Voor wie er daarna niet genoeg van kan krijgen is er de mogelijkheid om in elk geval 3 keer gratis te trainen. Dit is voor alle nieuwelingen, ook als je niet aan de clinic kunt deelnemen. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.bv-wiringherlant.nl.

Foto (henk pieterse):
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
(advertentie)
Occasions
Te koop Renault Modus bouwjaar 2008
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kijkje vanuit het oosten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...