MAXIMA BEVALLEN VAN EEN DOCHTER
Uitgegeven op 07-12-2003 om 18:05  |  link  |  bewaar  |  print

Den Haag - Prinses Máxima is bevallen van een gezonde dochter. Het kind is om 17.01 uur geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Ze is 52 centimeter lang een weegt 3310 gram. Moeder en kind maken het goed, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst meegedeeld.
Prins Willem-Alexander heeft laten weten dat het een wolk van een baby is en dat hij dankbaar en gelukkig is. De vader zal morgen op het gemeentehuis in Den Haag aangifte doen van de geboorte.

Het prinsesje is eerder geboren dan de artsen aan het begin van de zwangerschap hadden berekend. Toen werd uitgegaan van een bevalling in de eerste weken van januari. Later, toen prinses Máxima op last van haar artsen een tijdje rust had genomen, werd duidelijk dat de baby al in december zou komen.

Het nieuwe prinsesje is de tweede in de lijn van de troonopvolging, na Willem-Alexander. Het is het tweede kleinkind van koningin Beatrix. Vorig jaar juni werd het eerste kleinkind geboren: Eloïse, de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien.

De geboorte wordt gevierd met 101 saluutschoten. Daarvoor zijn kanonnen van het vliegveld Valkenburg naar het Indisch monument in Den Haag gereden. Ook in Den Helder, in Willemstad op Curaçao en Oranjestad op Aruba zijn saluutschoten te horen.

Het kind van Maxima en Willem-Alexander zal na haar doop in de protestantse traditie worden opgevoed. Willem-Alexander is Nederlands-hervormd, Máxima rooms-katholiek.

Vader Zorreguieta, die vanwege zijn rol in de Argentijnse junta niet welkom was bij het huwelijk van zijn dochter, is wel bij de doop van zijn kleinkind.

De geboorte van het koninklijke kind levert schoolkinderen geen vrije dag op, heeft premier Balkenende laten weten. Bij de geboorte van Willem-Alexander, in 1967, gingen alle scholen een dag dicht.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familiebezoek - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...