REACTIE J.C. DE DUKDALF OP ARTIKEL
Uitgegeven op 17-10-2003 om 10:19  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringerwerf - Naar aanleiding van het artikel 'Vernielzucht, diefstal en vrijpartijen in de Dukdalf' van 15 oktober oktober jongstleden, ontving Wieringernieuws een reactie van het bestuur van de J.C. de Dukdalf.

De reactie van voorzitter L. van der Made:

Wij zijn als bestuur van J.C. de Dukdalf/STOJJ de afgelopen dagen meerdere malen bestookt met vragen als: "Wat is er allemaal aan de hand daar?". Dit naar aanleiding van het artikel vernielingen, diefstal en vrijpartijen in de Dukdalf (15 okt. j.l.). Het lijkt ons tijd om wat duidelijkheid te scheppen, aangezien wij met de genoemde zaken helemaal niets te maken hebben.

In het multifunctionele gebouw De Dukdalf organiseren meerdere verenigingen activiteiten. Waaronder stichting STOJJ, opererend onder de naam J.C. de Dukdalf (in de volksmond veelal "de Duk"), Dorpsvereniging de Ruimte en Stichting Maximaal. Stichting Maximaal zit direct naast de ingang, de Ruimte in de tussenliggende zalen, en wij zitten in de verste zaal. Veel mensen zijn niet met de situatie bekend, met als gevolg dat na het artikel over jongeren rond en in het gebouw de Dukdalf door sommigen aan ons werd gedacht. Dat is jammer, zeker aangezien het ons inziens niet de bedoeling van de Ruimte was om ons in een kwaad daglicht te stellen. Wij en onze klanten hebben helemaal niets met de te betreuren gebeurtenissen te maken. Sterker nog, wij zijn er zelf ook slachtoffer van. Groepen jeugd houden zich op rond de ingang van De Dukdalf, waarbij zij op onder andere de in het artikel genoemde wijzen overlast verzorgen. Ook onze klanten ervaren dit als zeer vervelend.

We hopen dat er snel een goede oplossing wordt gevonden voor de problemen. Daarnaast hopen we dat men zich gaat realiseren dat J.C. de Dukdalf inmiddels jarenlang vele activiteiten organiseert voor jongeren vanaf 16 jaar, zonder dat daar enige noemenswaardige problemen bij zijn ontstaan. We willen daar dolgraag mee doorgaan, hopelijk worden we daarbij niet gehinderd door dit soort zaken.

Leon van der Made, voorzitter van het bestuur van STOJJ/J.C. de Dukdalf.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Stormschade Normerven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...