De Branding en Oosterlanderschool bereiden de kooksessie voor
Uitgegeven op 17-04-2012 om 19:08  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De basisscholen De Branding en de Oosterlanderschool hebben dinsdag de voorbereidingen getroffen voor het kookevenement op vrijdag 20 april aanstaande bij de museum boerderij Jan Lont op Stroe.


Dorus Rasch overlegt met de leerlingen van groep 7 van de beide scholen. "Eetcultuur op Wieringen" is een gezamenlijk project van de Wieringer basisscholen in samenwerking met het museum Jan Lont.

De kinderen moesten zelf aangeven hoeveel ingrediënten er benodigd zijn voor een pan nasi voor twintig personen. de eerste optie was twintig kilo, maar dat werd teruggebracht naar één kilo. De leerlingen kwamen er verder vlot uit. ook werd er dinsdag gesproken over de bereiding en werden alle ingrediënten onder de loep genomen. Dorus is de kok namens De Branding. De koks van dit evenement zijn gekozen uit het Wieringer Kookboek welke bij het afscheid van de gemeente aan de Wieringers is uitgereikt als afscheidscadeau. Henk-Jan Wittink vertegenwoordigt de Oosterlanderschool, hij valt in voor Henry Heutink, de laatste kan helaas niet aanwezig zijn. Henk-Jan gaat bananenkroketten maken. Omdat beide scholen een Oosters gerecht gaan presenteren werd er besloten om samen te werken, over ruim een jaar zitten ze per slot van rekening toch onder één dak. De juffen Leonie Zoons en Myrthe Wagemaker halen de boodschappen. Vrijdag vanaf negen uur gaan de smulpapen aan de slag. Om 12.00 uur mogen de kinderen (van elkaar) proeven.


Bananenkroketten, weer eens iets anders.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mail ook eens een leuk fotootje naar ons toe - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...