Kazemattenmuseum opent Museumweekend met expositie
Uitgegeven op 16-04-2012 om 13:48  |  link  |  bewaar  |  print

KRONWERDERZAND - De Commandant der Zeestrijdkrachten, Vice-Admiraal M.J.M. Borsboom opende op vrijdag de dertiende, in het Kazemattenmuseum Kornwerderzand een tijdelijke expositie.

De expositie is gewijd aan het optreden van het IJsselmeerflottielje van de Koninklijke Marine tijdens de Meidagen in 1940.
Daarnaast nam de commandant het eerste exemplaar in ontvangst van een boek, geschreven door vrijwilliger Jacob Topper over dit onderwerp.
Dat gebeurde in de nieuwe filmzaal van het museum, in aanwezigheid van afgevaardigden van provincie, gemeenten Südwest Fryslân en Hollands Kroon, Rijkswaterstaat en diverse militaire organisaties.


Vice-Admiraal Borsboom opent samen met conservator Herman Proper de expositie ‘Het IJsselmeerflottielje’

De expositie zal gedurende het gehele museumseizoen te bezichtigen zijn en de opening vormde de aanloop naar het 31e Nationaal Museumweekend op zaterdag en zondag.
Naast het bekijken van de bestaande collectie en de nieuwe films, kon men voor een bezichtiging aan boord gaan van de “ex-Hr.Ms.Sittard” van de Harlinger Zeekadetten en kon als passagier een ritje worden gemaakt in een van de authentieke militaire voertuigen van de Club “DAF YA 126 & 328”.

Het Kazemattenmuseum mocht in dit museumweekend 1.722 bezoekers welkom heten en behaalde daarmee de derde plaats qua bezoekersaantal, in de provincie Friesland.
Het museum thema dit jaar was : “Laat je verrijken door een museum !”
Het 32e Nationaal Museumweekend zal worden gehouden op 6 & 7 april 2013.

Het Kazemattenmuseum is vanaf 2 mei weer geopend voor het publiek, op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de maanden juli en augustus eveneens op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes omstreeks jaren dertig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...