Met Wonen Plus Welzijn naar Boijmans van Beuningen
Uitgegeven op 13-04-2012 om 17:31  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP - Wonen Plus Welzijn organiseert op dinsdag 15 mei in samenwerking met de Museum Plus Bus een bezoek aan het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam.

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo. Het is een van de oudste musea van Nederland. In het jaar 1849 laat de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam. Met de verwerving van de collectie Van Beuningen in 1958 wordt de naam van het museum uitgebreid. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld. Het gehele jaar door organiseert het museum bovendien spectaculaire tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen.

Deze dagtocht is voor ouderen uit de gemeente Hollands Kroon die graag een bezoek willen brengen aan een museum, maar door leeftijd en conditie niet meer in staat zijn dit zelfstandig te ondernemen.
Vanaf 9.00 uur staat de bus bij Vijverhof, Dorpsstraat 265, 1733 AK te Nieuwe Niedorp voor u klaar. De bus vertrekt uiterlijk om 9.30 uur naar Rotterdam.
Om 11.30 worden we ontvangen met een kopje koffie. Hierop krijgen wij een rondleiding door het museum. Van 13.00 uur tot 14.15 uur is er gelegenheid om te lunchen en zelfstandig rond te kijken in het museum. U kunt u eigen lunch in deze tijd opeten.
We zullen om 14.30 weer vertrekken naar Nieuwe Niedorp, waar u weer uit kunt stappen bij Vijverhof.
Aan deze dagtocht zijn geen kosten verbonden.
Opgeven kan elke ochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur bij Wonen Plus Welzijn, telefoonnummer 0224-542660. Uiterste opgave datum is 27 april 2012.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Voor de visafslag van de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...