Wiron behaalt zwaar bevochten gelijkspel tegen Dirkshorn
Uitgegeven op 09-04-2012 om 16:47  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER – Wiron heeft tegen Dirkshorn een zwaar bevochten gelijkspel uit het vuur gesleept. Daar zag het na de eerste helft niet naar uit. Toen keek de thuisclub nog tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft scoorde Wiron twee keer en bracht de 2-2 op het scorebord.

Wiron begon slecht aan de wedstrijd. Dirkshorn toonde meer aanvallende aspiraties en combineerde beter. Dat resulteerde in een handvol hoekschoppen voor de bezoekers. Binnen een kwartier was de aanval van Dirkshorn doeltreffend. Een uitstekend afstandsschot van Hilco Gootjes was onhoudbaar voor Wiron doelman Dennis Veldhuis, 0-1. Wiron leidde veel balverlies en bediende zich van veel willekeurige lange halen naar voren, waarbij ‘vrouwen en kinderen eerst’ soms het motto leek. Halverwege de eerste helft ontworstelde de thuisclub zich langzamerhand aan de druk van Dirkshorn. Stefan Veldhuis was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd door een verdediger. Sebas de Jong schoot de rebound over. Kort voor rust scoorde Dirkshorn een Lucky goal uit een hoekschop. Rob Duinkerken raakte de bal min of meer toevallig en de bal caramboleerde in het doel, 0-2.
Beide elftallen waren in de tweede helft aanvankelijk aan elkaar gewaagd met verschillende kansen over en weer. Een aanval over rechts werd door Stefan Veldhuis goed voorgezet. Sebas de Jong kreeg een uitgelezen kans, maar hij raakte de bal niet goed genoeg en zijn inzet ging net naast. Aan de andere kant was Dirkshorn dicht bij 1-3, maar nu was Dennis Veldhuis attent. Wiron werd steeds sterker en scoorde een kwartier voor tijd de aansluitende treffer. Na een snelle aanval was aanvoerder Stefan Veldhuis, de beste Wironspeler, trefzeker, 1-2. Nauwelijks enkele minuten later was hij in een vrijwel identieke situatie dicht bij de gelijkmaker, maar nu ging de bal net voorlangs het doel. Stefan Veldhuis nam het voortouw en Wiron kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Kort voor het einde van de wedstrijd trapte doelman Dennis Veldhuis de bal naar voren. Stefan Veldhuis was sneller dan de verdedigers van Dirkshorn en kwam oog in oog met de doelman. De spits faalde niet, 2-2.
Gezien de hele wedstrijd was het gelijke spel, dat de supporters na de tegenvallende eerste helft zeker niet hadden verwacht, verdiend. De thuisclub behaalde een broodnodig punt.