Wereldwinkel stopt met verkoop van Fair wear
Uitgegeven op 04-04-2012 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Wereldwinkel in Hippo stopt met de verkoop van kleding. Tegenvallende verkoopresultaten en een importeur die stopt met het importeren van kleding zijn de belangrijkste reden van dit besluit. Daarnaast zijn er in de winkelstraat nog drie winkels die kleding verkopen en wordt de markt klein voor dit product.

De Wereldwinkel in Hippolytushoef heeft, sinds de verhuizing naar het huidige pand, kledingverkoop op kleine schaal toegepast. Merken als Only Natural, Sari, People Tree, Consequent en Madat Nepal waren te vinden op de kledingrekken in de winkel. Van de meeste shirts, rokken, broeken, blouses en jasjes waren enkele stuks voorradig zodat niet iedereen in Hippolytushoef in dezelfde outfit rond zou lopen.
De handgemaakte, veelal van biologische katoen en hennep, gemaakte kleding had een vast publiek wat deze aparte kleding wist te waarderen. De kleding onderscheidde zich door de handbedrukte patronen, bijzondere print en weeftechnieken en zijn op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.
Voorjaar en herfst presenteerde de Wereldwinkel de kleding tijdens een modeshow in de winkel waarbij voorlichting werd gegeven over de herkomst en de producenten van de kleding. Na de modeshow was gelegenheid om kleding te passen en evt. na te bestellen als een kledingstuk niet in de gewenste maat leverbaar was.
Voor de kledinginkoop reisden de inkopers Tineke Osinga en Lieneke Volkers af naar Amersfoort waar Sari een verkooppunt voor de Wereldwinkel heeft. Voor de kleding van Madat Nepal konden zij in Culemborg bij Centrum Mondial terecht.
Tijdens de modeshows en net daarna werden er leuke verkoopresultaten geboekt maar er bleek met regelmaat dat er stukken in de rekken bleven hangen. Deze werden dan tijdens de uitverkoop tegen lage prijzen verkocht wat toch niet de bedoeling is.
Na de afgelopen jaren de verkoopresultaten op een rijtje te hebben gezet is er besloten dat de kleding “eruit gaat” en er ruimte wordt gecreëerd voor de presentatie van andere producten. Tijdens de Paasmarkt zal voor de laatste keer kleding in de Wereldwinkel kunnen worden gekocht. Alle kleding is voor deze gelegenheid afgeprijsd.
De kleding van Sari, waar ook merken als People Trea, Consequent en Global Women worden gevoerd, wordt ook verkocht in het verkooppunt van Sari in Noord-Scharwoude aan de Dorpsstraat 547.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Oude ansichtkaart De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...