BESLUIT FUSIE GEMEENTEN MAAND UITGESTELD
Uitgegeven op 29-08-2003 om 09:41  |  link  |  bewaar  |  print

Medemblik - De gemeenten Medemblik en Wieringermeer nemen pas in de maand oktober een definitief besluit over herindeling. Dat geeft onderzoeksbureau Cap Gemini extra tijd om het rapport over de voor- en nadelen van fusie af te ronden.

Dan kunnen antwoorden opgenomen worden op tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten gestelde vragen. Cap Gemini zou aanvankelijk dezer dagen het rapport met bevindingen over een fusie tussen de twee IJsselmeergemeenten bij bestuur en politiek afleveren. In overleg tussen de begeleidingsgroep is afgesproken dat er meer tijd nodig is. Niet alleen is het rapport nog niet compleet, ook moeten de raadsleden extra tijd krijgen om zich te verdiepingen in wat de inwoners willen. Aanleiding voor het uitstel zijn volgens voorlichter G. van der Schaaf vooral de vele vragen die tijdens de diverse bijeenkomsten in zowel Medemblik als de Wieringermeer zijn gesteld. Zo werden nadere details gevraagd over belastingtarieven, woonlasten en de positie van de verschillende kernen. Hoewel tijdens deze bijeenkomsten de eerste bevindingen door het onderzoeksbureau werden gepresenteerd is er volgens Van der Schaaf toch aanleiding voor extra onderzoek. Daarbij moeten bepaalde aspecten verder worden uitgediept. Bijvoorbeeld de financiŽle positie van de gemeenten als zij zelfstandig blijven. En ook de effecten op lange termijn. De eerste bevindingen van het bureau waren vrij voor de handliggend, zo vonden ook mensen in de zaal.

Voordeel van het uitstel is dat de raden de gelegenheid hebben in contact te komen met inwoners. De VVD doet dat vanavond al op het parkeerterrein in de Wieringermeer, waar inwoners hun mening kunnen komen geven. Fractievoorzitter Han Spruit vindt het overigens wel jammer dat het rapport dan nog niet klaar is, zodat er weinig informatie is om met de inwoners uit te wisselen.

Aanvankelijk zouden de commissies op 9 september praten over het rapport. Rond deze datum komt wordt het nu aan de raden gepresenteerd, waarna het op 6 oktober in een extra commissievergadering kan worden besproken. Op 21 oktober moeten beide raden een definitief besluit nemen.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermisfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...