Tonegido-BKC wint van de mannen van Zaanstreek
Uitgegeven op 09-01-2012 om 13:41  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA – De eerste wedstrijd van het combinatieteam in het nieuwe jaar was er eentje met meerdere gezichten. Hoge pieken wisselde af met diepe dalen. Tot driemaal toe lieten de groengele, na een grote voorsprong, de zaankanters terugkomen in de wedstrijd. Wat een grote overwinning had moeten worden werd daardoor een krappe zege: 30-27.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Tonegido/BKC. Tot 3-3 liet het combiteam zaanstreek nog meespelen, daarna was het even alleen Tonegido/BKC wat de klok sloeg. Een goede dekking, inclusief een goed keepende Rick Idema, hielden zaanstreek van het scoren af. Snelle breaks en mooi combinatiespel in de aanval zorgde voor een 7-3 voorsprong. Tot aan 11-8 handhaafde Tonegido/BKC de voorsprong van 3 a 4 punten. Zaanstreek kon tot aan de rust aardig meekomen in het tempo van Tonegido/BKC, die inmiddels een tandje lager hadden geschakeld. De ruststand lag dan ook dicht bij elkaar: 15-13.
In de rust kreeg Meinte de koppen dezelfde kant op en stuurde het team met de juiste gedachte het veld in. Dit was niet tegen dovemans oren gericht en direct liep Tonegido/BKC uit naar een 18-13 voorsprong. Tonegido/BKC ging aanvallend lekker verder waar het de eerste helft mee gestopt waren. Mooie aanvallen in de vorm van afstandschoten, combinatiespel en breaks leverde genoeg doelpunten op. De dekking en keeper van Zaanstreek hadden hier geen antwoord op. Tot 29-20 leek er voor de groengele niks aan de hand. De wedstrijd lijkt rustig uitgespeeld te kunnen worden. Tonegido/BKC verliest echter het hoofd en vergeet te blijven handballen. Zaanstreek profiteert daar dankbaar van en mag vijf doelpunten op rij maken en de achterstand verkleinen tot 29-25. Met nog 3 minuten op de klok maakt Chris van Tongerlo de bevrijdende treffer: 30-25. De vijf punten voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven, maar Zaanstreek mag nog wel 2 keer scoren en de eindstand op 30-27 brengen.
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters