RECREATIEHUIZEN OP 'WIRINGHERLANT'
Uitgegeven op 19-08-2003 om 09:30  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - Zeventien recreatiewoningen aan de uiterste rand van Wieringen, gelegen aan de Waddenzee. Wanneer de bouwplannen worden goedgekeurd, kan camping Wiringherlant met deze woningen worden uitgebreid. De huisjes worden in de stijl van het voormalige eiland gebouwd en de nieuwbouw zal de kleinschalige sfeer van de camping niet aantasten, verzekert eigenaar I. Dekker.

De plannen voor uitbreiding van de camping dateren al van zo'n vijf jaar geleden. Toen al had de familie Dekker plannen om recreatiewoningen te bouwen. ,,Maar ambtelijk gaat het allemaal niet zo snel'', is zijn ervaring. Lange tijd was er sprake van een conceptbestemmingsplan waardoor er helemaal niets mogelijk was en later bleek het benodigde land alleen via een grondruil verkrijgbaar. Toch is Dekker achteraf wel blij dat de plannen zo lang zijn blijven liggen en ook steeds weer zijn veranderd. ,,Het is het plan uiteindelijk wel ten goede gekomen.''

De zeventien huisjes zijn bedoeld voor vier tot zes personen en worden in drie verschillende types gebouwd. ,,En ze worden ook nog eens gespiegeld en in twee kleuren stenen gebouwd. Op die manier krijg je allemaal verschillende huisjes. We gebruiken ook oude dakpannen om zo de uitstraling van vroeger te kunnen krijgen. Dan heb je het over de achttiende eeuw.'' Inspiratie deden Dekker en de Wieringer architect W. de Herder op in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. ,,Terug naar de sfeer van vroeger, een knusse sfeer. Dat trekt veel mensen. We willen een kleinschalige camping blijven, bedoeld voor mensen die houden van de natuur en rust zoeken. 'De sfeer van vroeger met de eisen van nu', dat is onze slogan.''
Het bouwplan is deels gesitueerd op bestaand terrein waardoor tien stacaravans verplaatst moesten worden. Dekker had het liefst nog drie huisjes extra willen bouwen, maar dat was niet toegestaan. ,,Tien procent uitbreiden was mogelijk, meer niet.'' Het terrein dat nu overblijft richt Dekker voorlopig in als dierenweide.
Een deel van de huisjes zal in eigen beheer worden verhuurd, een ander deel wordt verkocht aan particulieren. ,,Die huizen zijn dan eventueel via ons of een verhuurbedrijf weer te huren'', vertelt Dekker.

De ruim dertig jaar oude camping telt nu 120 vaste plekken voor stacaravans en dertig 'toeristische' plaatsen van tachtig vierkante meter of meer. Ook kunnen er trekkershutten en roeiboten voor op het wad worden gehuurd.
Wanneer het bouwplan wordt goedgekeurd door de gemeentelijke adviescommissie, zal ook het college van burgemeester en wethouders akkoord gaan. Daarna komt de bouwaanvraag nog vier weken ter inzage te liggen.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Opel Blitz - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...