NEGATIEF ZWEMADVIES DOOR ZIEKMAKENDE ALG
Uitgegeven op 11-08-2003 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - Zwemmen in het Amstelmeer vanaf het Lutjestrand wordt door de provincie Noord-Holland ontraden in verband met de mogelijke aanwezigheid van de ziekmakende blauwalg. Een algeheel zwemverbod was gisteren nog niet aan de orde. De Helderse binnenwateren lijken vooralsnog vrij van blauwalg.

Wel werden langs de oever aan de kant van de Marinewatersportvereniging op de Haukes blauwachtige algslierten aangetroffen. Kinderen en honden werden dan ook zoveel mogelijk op de kant gehouden. ,,Eigenlijk sinds vanochtend'', zegt Y. Hof, echtgenote van de beheerder. ,,Maar de wind is gedraaid waardoor het weer aardig afneemt.'' Met als gevolg dat ook blauwalg in Van Ewijcksluis zou zijn aangetroffen. De meest voorkomende gezondheidsklachten na het zwemmen in met blauwalg besmet water zijn huidirritatie, maag- en darmklachten, hoofdpijn en koorts.

Zodra er een zwemverbod wordt afgekondigd voor het Amstelmeer, wordt het publiek via borden op het Lutjestrand op de hoogte gesteld. Ook kan via de website http://www.noord-holland.nl de laatste stand van zaken worden bekeken.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanleg korte afsluitdijk rond 1924 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...